Prof.Dr. Alper Çabuk

Eskişehir Teknik Üniversiteni Tercih Ediniz, Pişman Olmazsınız

Prof. Dr. Alper Çabuk yazdı

30 Temmuz 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçen haftaki yazımda da belirttiğim gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 30 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi, (TYT) 1 Temmuz’da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç ayrı oturumda gerçekleştirilen 2018 YKS sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler sınav sonuçlarını AİS sisteminden öğrenebilecek ve sonuçlar açıklandıktan sonra yine aynı sistem üzerinden Üniversite tercihleri 7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak. Tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklikler de  yapılabilecek. 2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapacak. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklar.
Benim sadece bu yıl içinde tercih yapacak gençlere değil genel olarak tüm gençlere tavsiyem, sıklıkla kendi çocuklarıma ve öğrencilerime tavsiye ettiğim şey. Bu sınavlar tabii ki önemli ama hayatın kendisi bir sınav zaten. Bu sınav iyi evlat olma, iyi kardeş olma, iyi komşu olma, iyi akraba olma, kısaca iyi insan olma sınavı. Öncelikle bir kişi ahlaklı, çalışkan, disiplinli olacak, kul hakkına dikkat edecek. Sonra ne olursa olsun zaten iyi birşey olur. Bana göre örneğin iyi doktor ya da iyi bilim insanı ya da iyi başka birşey olmanın ön koşulu iyi insan olmaktır. İyi insan olursan zaten en büyük sınavdan muvaffak olmuş olursun ki, diğer sınavlar sana ehemmiyetsiz gelir. Bir başka önemli tavsiyem, ne iş yaparsanız yapın o işi aşkla yapın, hiç bir zaman kendi menfaatlerinizi merkeze koymayın. Merkeze çalıştığınız kurumu, vatanı, milleti koyun. Eğer merkezi kendinizi koymazsanız zaten başarı kendiliğinden gelir, siz de hakkettiğiniz yere ve konuma yükselirsiniz.
Benim şu anda üstlendiğim idarecilik görevi nedeniyle kendi sınavımın bir parçası olarak gördüğüm konu çok köklü bir geçmişe sahip, hem insan kaynakları hem mevcut altyapısıyla kendi alanında Türkiye’nin en önce gelen eğitim kurumları olan daha önce Anadolu Üniversitesine bağlı olarak hizmet ederken geçtiğimiz aylarda çıkan yasayla Eskişehir Teknik Üniversitesine bağlanan Fakültelerimiz ve Bölümlerimizi olabildiğince ön plana çıkarmak. Ayrıca yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesinin çok büyük bir hızla Eskişehir’e, ülkemizde çok önemli katkılar sağlayan bir kurum haline gelmesine katkı sağlamak ve bu kurumun sahip olduğu altyapı ve insan kaynağının ülkemizin Dünya ki Devler Liginde daha yukarılara çıkmasını sağlayacak çalışmalar yapmaya devam etmek.
Bu yıl tercih yapacak tüm adaylara tavsiyem, Anadolu Üniversitesinden Eskişehir Teknik Üniversitesine bağlanan teknik programların tümü Türkiye genelinde alanında birçok konuda en iyiler içinde, çok sayıda program akredite ve bu programlarda kullanılan laboratuvar ve verilen eğitimle ilgili altyapı Dünya standartlarının bile üzerinde.  Ayrıca çok deneyimli ve nitelikli bir akademik kadromuz, güzel ve geniş bir kampüsümüz ve eğitim yapılarımız var. 
Bu bakımdan Eskişehir Teknik Üniversitesini tercih ediniz. Pişman olmazsınız.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi