Eskişehir sana iyiymiş

Soner Yüksel yazdı

6 Ekim 2017 09:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Son günlerde hem BEBKA’nın Eskişehir sanayisi adına ortaya koyduğu rakamsal gerçekler hem de Başbakan Yıldırım’ın Alp Havacılık’ta yaptığı konuşma ile ortaya koyduğu sitem gösterdi ki, Eskişehir Sanayisi için gelecek adına umut çok ancak bugün beklentilerin çok altındayız. Bazı söylenenlere göre Eskişehir Sanayi değil Sana iyiymiş hatta.
Belki zaman akışına bakınca rakamlar, göstergeler, grafikler katlanmış, başlanılan nokta ile bugün arasında dağlar kadar fark olmuş olabilir. Ancak daha iyisini yapabilecekken olanla yetinmek ve buna da şükür demek Eskişehir adına bir başar ölçütü olmamalı.
Yıllardır söylüyorum ve değişmiyor. Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 700 firma olmasına rağmen ismini bildiklerimizin sayısı bir elin parmakları kadar ise orada bir sorun vardır. Sanayi şehri dediğiniz bir şehirde seçim zamanı dışında Sanayi konuşulmuyor, Başbakan gelmedikçe bir firmanın ne kadar büyüdüğüne tanık olmuyorsak bu büyük bir handikaptır ve ne yazık ki biz bunu çok sık yaşıyoruz.
Bu konuda sevgili Deniz Çağlar Fırat çok daha yetkin ve Eskişehir’in sanayisi ile hangi şehirlerin rekabet ettiğini ve hatta önde olduğunu daha net ortaya koyabilir. Ama ben yarın öbür gün Kütahya bile bizim önümüze geçebilir, bu konuda yapacağı büyük bir hamle ile biz daha da geriye düşebiliriz diye bir Eskişehirli olarak endişe içindeyim.
Havacılık, Raylı sistemler bu şehrin geleceği diye sık sık dile getiriyoruz ama Hasanbey Lojistik merkezi ile EOSB ile arasındaki küçücük bir alanı bile raylarla birbirine bağlayamıyorsak kocaman bir soru işareti de en doğal hakkımdır.
2018 Nisan ayı bu konuda elbet belirleyici olacak, aday sayısı artar mı, değişiklik olur mu bilemiyorum ama o noktaya odaklanıp bugünü, seçime kadar geçecek 6 aylık süreci bile boş geçmemek lazım. Hele ki Başbakan Yıldırım Türkiye’ye Sanayi ve İhracat adına hedeflerini bu aralar Eskişehir’den dile getiriyorken, bu fırsatı doğru kullanmak lazım diye düşünüyorum. Sadece kendim değil bu şehrin daha iyi bir durumda olmasını isteyen tüm Eskişehirliler ve çocuklarımız adına da…
 
 
Ortak Uzlaşı Adayı
CHP’de görünen köy kılavuz istemiyor. Şu ana kadar yansıyan tabloya göre Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük olacak ve herhangi bir değişiklik olmadan yollarına devam edecekler.
Bu sebeple değişikliğin olası noktası İl Başkanlığı… Sinan Özkar yeniden aday olacak mı kestirmek mümkün değil ama bazı işaretleri takip ettiğimizde bunun olası gelmediği de ortada.
Geride kalan süreçte yaşanan ayrışmayı ve bunun yerel yönetimler arasında yaşanan kutuplaşmaya kadar etkili olduğunu düşününce CHP’nin ilacının ortak uzlaşı adayı olduğu ortada.
Son dönemlerde Büyükerşen, Kurt ve Ataç arasındaki samimi ve beraber tabloyu görünce ortak uzlaşı adayı olması konusunda Başkanlarında hem fikir olduğu ve bu sebeple aralarındaki buzların da eridiğini düşünüyorum.
Peki, bu ortak uzlaşı adayı CHP’de çok kolay belirlenebilecek bir iş mi? Bence değil. Zira akla gelen birçok isim hakkında ciddi önyargılar var. Geride kalan süreçte örgüt içindeki eğilimleri ortak aday olamayacak kadar net ve bazıları geçmiş yıllarda tecrübe edildiği için onlara çok şans tanımıyorum.
En sağlıklısı daha önce hiç il başkanlığı yapmamış, yerel yönetimler arasında dengeyi sağlıklı bir şekilde koruyabilecek ve bir tarafa yüklenmeyecek, örgüt ve hatta herhangi bir STK’da tecrübesi olan bir isim olmalı.
2019 Ülke için çok önemli ancak Eskişehir adına çok çok daha önemli bir süreç olacak. CHP her zaman ki AK Parti’den daha güçlü ve çalışkan bir rakiple karşı karşıya ve eldeki İktidarını korumak bir yana fazlasını yapmak, sayıyı yükseltmek gibi bir sorumluluğu olacak. Bu yüzden kişisel değil tamamen hedef odaklı bakmalı olaya. Zaman uzun gibi gözükse de aslında çok dar ve hiçbir zaman telafisi olmayacak. Bu yüzden bende merakla bekliyorum, bakalım bu ortak uzlaşı adayı ya da adayları kimler olacak, kısa zaman sonra göreceğiz…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi