Eskişehir o tarihe kilitlendi!

Eskişehir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasının ardından gözlerini o tarihe dikti...

12 Mayıs 2021 20:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Derhal Yazıyorum 12 05 2021

17 MAYIS TARİHİNE KİLİTLENDİK

  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde Ramazan bayramı tedbirleri ve 17 Mayıs’ta açıklanması beklenen normalleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu uyardı: “17 Mayıs 05.00'e kadar tedbirlerimiz geçerli” dedi. Soylu, “Kabinemizde verilecek karara kadar da o 17 Mayıs günü ne olacağını, nasıl, ne şekilde olacağını vatandaşımızla paylaşırız. Ama bütün arzumuz 17 Mayıs 05.00'e geldiğimizde vaka sayılarımızda arzu edilen noktaya ulaşmaktır. 17 Mayıs sabahı 05.00'i hep birlikte bir görelim inşallah” diyerek vatandaşları uyardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla yeni kuralları 17 Mayıs tarihinde açıklayacağını duyurmuştu. Vatandaşlarımızın 17 Mayıs tarihine kadar belirlenen tam kapanma kurallarına uyması gerekiyor… Günlük vaka sayılarında da yaşanan düşüş tam kapanma sürecinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bizlerin ise yapması gereken 5 gün daha kurallara uyarak yeni açıklamaları beklemek olacak. Milletçe gösterdiğimiz sabrın meyvesini alacağız.

AŞILAMADA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

  • Merakla beklenen CoronaVac aşısının yeni partisini taşıyan uçak Türkiye'ye geldi. Aşılar, havalimanındaki gümrük işlemlerinin ardından Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposuna nakledildi. Aşılar gerekli kontrollerin yapılmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanına sevk edilecek. Aşıların gelmesinin ardından bir sevindirici haberde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Aşılamada yeni bir kademeye geçileceğini duyurdu.  Bakan Koca  “Aşı programında yeni bir kademeye geçiyoruz. Yarından itibaren sağlık çalışanlarımızın eşlerini aşılamaya başlıyoruz. Yarından itibaren randevu alabilecekler. Sağlık çalışanlarımıza bu zamana kadar gösterdikleri fedakarlık ve mücadele için bir kere daha teşekkür ederim” açıklamasını yaptı. Şimdi gözler ise 40 yaş üstü ve vatandaşların aşılanmasına geldi. Vatandaşlar bir an önce aşılanarak virüse karşı korunmak istiyor.
 
 

FERYADA KULAK VERİN

  • Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Ramazan Bayramı mesajında vatandaşın yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. Süllü’nün tepkili mesajından bir kesiti sizinle paylaşıyorum. Yorum sizin: “Pastane ve tatlıcılar ‘eskiden bayram öncesi siparişlere yetişemezken şimdi 1Kg baklava alan olursa seviniyoruz’diyor. Salgın sebebiyle bayram ziyaretlerinin de yapılamayacak olması tatlı, şeker, çikolata satışlarında ciddi düşüşlere sebep olmuş. Bayramda tam kapanma olduğu için giyim ve ayakkabı sektörü zaten kapalı. Sözde destekler de ne maliyetleri kurtarıyor ne de faturaları ödemeye yetmiyor. ‘Esnaf zor durumda değil’ diyenler sokağa çıkıp bu feryada kulak vermeli.

 ÇAKIRÖZER İMAMSIZ CAMİLERE İMAM İSTEDİ

  • CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bayram öncesinde Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek’i makamında ziyaret etti. Çakırözer, camilerde yaşanan imam eksikliğinin giderilmesi için İl Müftüsü Gerek’ten destek istedi. Çakırözer ayrıca pandemide din görevlilerine de aşı önceliği verilmesi çağrısında bulundu.  Bilindiği üzere Çakırözer 20 Nisan tarihinde Ortaklar Mahallesi’nde giderek vatandaşlarla bir araya gelmiş, 12 yıldır mahallede imam olmadığı kamuoyu ile paylaşmıştı. Çakırözer imamı olmayan mahalleleri tespit ettikten sonra durumu İl Müftüsü Gerek’e anlattı. Evet, 12 yıldır bir mahallede imam olmaması garip bir durum olarak görünse de yapılacak çalışmalar ile bu sorun kısa zaman içerisinde çözülecektir. Çakırözer yine bir mahallenin ortak sorununu çözmek için kolları sıvadı… Şimdi sıra yetkililerde…
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi