Eskişehir mahkum değil!

Eskişehir'de ETO’nun Fuar alanını 2018 yılında 10 yıllığına TÜYAP kiraladı! Türkiye’nin en büyük, en önemli, işini en iyi yapan Fuarcılık şirketi, TÜYAP…

19 Haziran 2020 09:25
A
a
Sütiş Eskişehir
ETO’nun Fuar alanını 2018 yılında 10 yıllığına TÜYAP kiraladı! Türkiye’nin en büyük, en önemli, işini en iyi yapan Fuarcılık şirketi, TÜYAP…
Eskişehir’de güzel Fuarlarda organize etti! Ancak, pandemi sürecinde fuarlara ara verildi. Daha sonra bir baktık ki, TÜYAP internet sitesinde ki listeden Eskişehir fuarlarını çıkarmış…
Fuar takvimlerinde Eskişehir’in adı yok!
Şu ana kadar resmi bir açıklama da yok!
TÜYAP gerçekten çekildi mi? Konunun muhatapları belli! ETO  ve TÜYAP…
Dün çok sayıda işadamı ve ticaret erbabı ile telefonda görüştüm! TÜYAP’ın çekilmesinin Eskişehir esnafı ve tüccarı ile için iyi olmayacağı görüşünde birleşiyorlar! ETO Yönetimi ve başkan Metin Güler’in, “orta yolu” bularak anlaşılmasını istiyor!
Bizde ulaşabildiğimiz haber kaynaklarından aldığımız bilgiye göre “görüşmeler halen devam ediyor”
Olayın elbette bir başka yöne daha var! ETO Başkanlığına aday olan Erdoğan Tekgöz’ün bir ara “Bu anlaşmanın ömrü en fazla iki yıl olur” dediği aklımda kalmış!
Bir başka önerisi daha vardı…
-Üniversite yapılsın!
TÜYAP’ın çekilmesi önemli bir kayıptır. Ancak ETO ve Eskişehir esnafı içinde dünyanın sonu değil! Bildiğim kadarıyla ETO’nun bir vakfı var! Binayı üniversite yapmak için kolları sıvayabilirler! Ya da başka projelerde yapılabilir! ETO, TÜYAP’a mahkum değil, olmamalı!
Ancak bu TÜYAP ile anlaşma zemini aranmasın, orta yol bulunmasın anlamına gelmemeli!
 

BİR YETKİLİ GİTTİ!

TEKSAN’ı sel bastı…
Yollar ve işyerleri sular altında kaldı!
Aslında bu ilk değil! Daha önce de benzer durumda karşılaşmıştı bölge esnafı!
Salgın nedeniyle esnaf zor durumda! İş yerleri daha yeni açılıyor!
İşte böylesi bir ortamda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bölgesindeki esnafa geçmiş olsun demek için TEKSAN’a gidiyor!
Kurt, “Bu kriz salgın ile daha da derinleşecek. Ekonomi kötü, salgın nedeniyle işler durdu. Böylesi zor bir dönemde, TEKSAN’daki esnaf kardeşlerimiz bir de şiddetli yağış nedeniyle su baskını yaşadı” diyor!
Esnaf temsilcileri, mutlaka Başkan Kurt’a bu baskınların nedenini söylemiş ve çözüm istemişlerdir! Basın bültenine yansımasa da en azından artık bir yetkili bu su baskınları konusunda bilgi sahibi!
 

SADECE ÇOCUKLAR MI?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Dinleyici, çocukların pandemi süreci ile artan medya kullanımını değerlendirerek ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.
Dikkatle okudum…
Altını çizdim!
Doç. Dr. Dinleyici  diyor ki:
-Zararlı içeriklere dikkat!
Konuyu şu cümlelerle özetliyor:
-Ekran eğlencesi genellikle çocukları memnun eden ve ebeveynleri aktif gözetimden kurtaran bir çözümdür. Ancak çocukların fiziksel ve psikolojik ihtiyaçları bu kriz sırasında azalmamıştır. Ölçülü olarak gelişimsel olarak uygun ekran etkinlikleri sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzının bir parçası olabilir. Denetlenmeden bırakıldığında, uygun medya seçimlerini yapma becerisi sınırlı olan çocuklar ve gençler şiddet, cinsiyet, uyuşturucu kullanımı, küfür ve zorbalık gibi potansiyel olarak zararlı içeriklere maruz kalabilir.
…/…
Tüm bunları okuduktan sonra, yetişkinlerin de bu zararlı içeriklere çok daha fazla maruz kaldığını ve kurtulamadığını söylememiz mümkün!
 

ÜÇLEME!

  1. İnsanlar mutlaka değişir, Genellikle de asla olmayacaklarını söyledikleri şeye dönüşürler...''Charles Bukowski
  2. Eğer kusurlarımızı büyütüp, iyi taraflarınızı küçümserseniz kendinizi aşağı hissedeceğiniz kesindir.  David Burns
  3. Bazen durdurulması kesinlikle imkansız kinlerin esası bir hiçten ibaret olur... Voltaire

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 19 06 2020

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Halis 20 Haziran 2020 16:45

Her yagmurda sel basiyor ama bizim baskanlar daha sorunun ne oldugunu anlama asamasinda sorun belli de neyse

0 0 Cevap Yaz
Şaka mı bu ? 19 Haziran 2020 11:51

Demek dördüncü üniversite istiyorlar ha ? Yahu mevcut üniversitelerde zaten her sene birçok bölümün dolmayan kontenjanları yüzünden turşusu kuruluyor.. Aferim aferim böyle devam 10 seneye kalmasın Eskişehirde üniversite sayısı 10 olsun, işsizlik tavan yapsın, herkes diplomalı işsizler ordusuna katılsın. Üretim olmasın, sanayi gerilesin, fabrikalar açılmasın, üretim bantları geliştirilmesin ve hiçbir arge çalışması yapılmasın. Varsa yoksa tek derdimiz üniversite olsun. Ne gerek var canım fabrikaya, açalım her sene 1 üniversite dünyaya kafa tutarız, yeter ki puanları şişirilmiş birçok kontenjanı boş marka değeri yüksek üniversitelerimiz olsun...

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi