Eskişehir Lobisi lafta kalmasın

Şehir dışında, Ankara’dan çözülecek konularda iletişime geçemiyoruz!

14 Aralık 2019 09:52
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Her zaman söylenen bir söz vardı! Eskişehir’in yararına olacak projeler hayata geçemiyor!
Şehir dışında, Ankara’dan çözülecek konularda iletişime geçemiyoruz!
Çünkü “Eskişehir lobisi yok” “Eskişehir lobisi yok” sözünü çok duyarız. Eskişehir adına iş bitirici bir birliktelik yıllardır ne yazık ki sağlanamamıştı. Fitili ateşleyecek her hangi bir girişim de bu zamana kadar olmadı. Önceki gün Eskişehir için, kentin gelişimi noktasında çok önemli bir birlikteliğe imza atıldı.
Eskişehir’deki 42 Oda, Borsa, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi Siteleri, İş İnsanları Dernekleri, Eskişehir Girişimciler Kurulu, Gazeteciler Cemiyeti başkanları Eskişehir Sanayi Odası Meclis Salonunda bir araya geldi. Katılımcılar “Eskişehir İş Konseyi”nin kurulması için prensip kararı aldı.
“Eskişehir İş Konseyi”nin, siyaset üstü bir yapıda, kurumların somut taleplerine öncelik vereceği ve kişisel rekabet değil, Eskişehir’in çıkarları öncelikli olacağı konusunda net bir açıklama yapıldı. İş Konseyi’nin hedefi Eskişehir çıkarları gözetmek! Hayata geçecek birliktelik kenti çok heyecanlandırdı diyebiliriz. Konseyde Eskişehir’in çok önemli isimleri de yer alıyor…
Eskişehir’in acil çözüm bekleyen sorunları belli! Böyle bir güç birliğine de ihtiyacı vardı. Herkesin de ortak görüşü şu: Eskişehir’in kalkınması ve söz sahibi olması için girilen bu yolda verilen sözlerin tutulması ve birlikteliğin lafta kalmaması. Unutmayalım “Birlikten kuvvet doğar”

maç sevinç

Fotoğraf Eskişehir’in kendi evinde Ümraniye’yi 3-1 yendiği maça ait. Fotoğrafta yönetimin galibiyet sevincini görüyorsunuz. Eskişehirspor kentin en önemli markası… Temennimiz bu fotoğraf karesinde ortaya çıkan görüntünün tüm maçlarda devam etmesi…

VALİ’YE KULAK VERİN

Vali Özdemir Çakacak ziyaretimize geldi. Çakacak’ın ziyarette en önemli gündem maddelerinden birisi Eskişehir’in turizm potansiyeliydi. Çakacak’ın konuşmasındaki, “Eskişehir hamamlarıyla meşhurdur. Ama biz hamamdan öteye gidememişiz” bu sözleri kentin gelişimi açısından çok önemli. Artık hamamdan öteye gitmemiz gerekiyor. Evet, hamamlarımız meşhur ama ne yazık ki Afyonkarahisar kadar ilerleyemedik. Termal turizmin gelişmesi için atılacak her adım Eskişehir’e değer katacak. Vali Çakacak’ın sözlerine kulak vermek gerekiyor…

“S” PLAKA RESTİ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 332 servis aracının kiralanması AK Partililerin ret oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. 332 “S” plakalı araç artık Eskişehir’de hizmet verecek. AK Parti grubu trafiğin sıkışacağını öne sürerek kararı reddetti. Evet, 332 aracın trafikte olması bir nebzede olsa trafiği engelleyeceği aşikar ancak, kırsaldaki çocuklar okula gidemezse bunun hesabını kim verecek? Meclisin bu kararına rest çekmek yerine, işin oluruna bakmak lazım.

SORUYORUM

Okullararası Hentbol Küçük Erkekler ve Küçük Kızlar İl Birinciliği maçları sürüyor. Porsuk Spor Salonu’nda kaloriferlerin yanmadığı yönünde velilerin şikayetleri var. Merak ediyoruz “Doğalgaz mı kesik?”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Engin Deniz 18 Aralık 2019 21:03

Kırsal da Öğrencilere, Okul Servisi yapacak bu araçlar, köyde, dağda, bayırda !! hangi trafiği sıkıştıracakmış??? AKP grubu, bunu da bir açıklasaydı..

0 0 Cevap Yaz
Doğa Sever 14 Aralık 2019 14:53

İnşallah lafta kalmaz da , yıllardır bekleyen(bekletilen)projelerini çözerler!

0 0 Cevap Yaz
Erhan 14 Aralık 2019 12:59

Bu satilacak s plakalar I alacaklardan eskisehirspora 50 bin tl yardim sarti konulsun

2 0 Cevap Yaz
Erhan'a Yanıt

Dipsiz kuyu kardeşim, kamyonla para döksen yine boş. Harcamalara denetim yok ki.

0 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi