Eskişehir’in milli gururu

İlk milli helikopter motorumuz olan TS1400 Eskişehir’de test edildi.

6 Ocak 2019 10:28
A
a
Sütiş Eskişehir
İlk milli helikopter motorumuz olan TS1400 Eskişehir’de test edildi. TS1400’ün testini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gerçekleştirdi. Bakan Varank burada yaptığı konuşmada, tamamı TEI mühendisleri tarafından tasarlanıp geliştirilen TS1400 Turboşaft Motoru, dışa bağımlılıktan kurtulmamız için atılan çok önemli bir adımdır dedi.

Dijital Depo hizmete sunuldu

Türk Telekom, kullanıcıların fotoğraf, video, müzik ve dosyalarını güvenli bir şekilde saklamasını sağlayacak yeni bulut servisi Dijital Depo’yu hizmete sundu. 2 gb kapasiteli Dijital Bulut uygulamasını AppStore ve Google Play Store’dan indirerek kullanabiliyoruz. Akıllı telefonlarımız bozulsa veya kaybolsa bile fotoğraflarımıza bulut üzerinden yeniden erişebiliyor olacağız.

AKN'nin yerini AST aldı

2019 yılının ilk günü AKN uygulaması tüm operatörlerde kaldırıldı fakat Kablonet limitsiz paketler için günün saatine göre hızın düşürüldüğü Akıllı Sınırsız Tarifeye geçti. Kablonet’in AST seçeneklerinde abonelere sunulan download hızları 19.00 ile 24.00 saatleri arasında otomatik olarak düşürülüyor. 4 farklı AST paket fiyatları ise 69.99 TL ile 299.99 TL arasında değişiyor.

Telefonda deprem uyarısı

Aktif bir deprem bölgesinde bulunan ABD’nin Los Angeles şehri, depreme karşı kent sakinlerini önceden cep telefonu ile uyaracak bir uygulama geliştirdi. Vali EricGarcetti kontrolünde geliştirilen uygulama 2018 yılının son haftasında hizmete sunuldu. ShakeAlertLA isimli uygulama deprem erken uyarı sisteminin sinyalleri ile çalışıyor.
 

Apple satış tahminini düşürdü

Teknoloji devi Apple firması 20 yıl sonra ilk kez satış tahminini düşürdü. 2011 yılından beri firmanın CEO görevini üstlenen Tim Cook, 2018’in son çeyreği için 84 milyar dolar satış yapabileceklerini belirtti. Bu tahmin daha önce 89 milar ila 93 milyar dolar arasındaydı. 2017 yılında ise firma 88.3 milyar dolarlık bir satış gerçekleştirmiş ve tarihe geçmişti.

20 yılda yok olacaklar

Teknolojik yenilikler şekil değiştirmeye devam ediyor. Araştırma verilerine göre önümüzdeki 20 yıl içinde birçok farklı teknolojik ürüne ihtiyaç duymayacağız. İşte ortadan kalkması beklenen 9 teknoloji! Otomobil aynaları, Uzaktan kumandalar, Nakit para ve kredi kartı kullanımı, Anahtarlar, Kablolu kulaklık, İğne yerine hap: Gelecekte hemen her hastalığın tedavisinde iğne yerine hap kullanılması bekleniyor., Teslimatlar drone’larla yapılacak, İmza yerine yüz tanıma ve Bilgisayar fareleri ortadan kalkacak.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 6 Ocak 2019 19:49

Bir de ; yıllardır bekleyen , OSB yi Lojistik merkeze bağlayacak 7 km raylı sistem yapılabilse!

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi