Eskişehir’in Kronik Yarası !

Dolar uçtu, fakirlik uçtu, aldığı devlet ihaleleri, kamu davaları ile uçanlar uçtu… Gel gelelim bir Eskişehir insanı uçamadı.

31 Aralık 2021 08:51
A
a
Sütiş Eskişehir
Dolar uçtu, fakirlik uçtu, aldığı devlet ihaleleri, kamu davaları ile uçanlar uçtu…
Gel gelelim bir Eskişehir insanı uçamadı.
 
Eskişehir’in kronik yaraları var. Bunlardan birisi de sadece özel seferlerin yapıldığı ve THY veya Anadolu Jet’in kar yapmıyoruz, zarar ediyoruz diye resmi sefer koymadığı Hasan Polatkan Havalimanımız.
 
Bu yara kolay kolay kapanacak bir yara değil. Zira yarım saat uzaklıkta Eskişehir’de mevcut bir havalimanı varken ve zarar ediyor diye sefer yapılmazken neden açıldığını bir türlü anlamadığımız Zafer Havalimanı var.
 
Neden açıldığını anlamıyorum çünkü burası yolcu garantisi verilen ve yap-işlet-devret modeli ile sözde kasadan para çıkmadan yapılan ama şu ana kadar kasadan 10 havalimanı parası çıkan bir hata payına sahip.
 
Önceki gün Zafer Havalimanı’na ait güncel uçuş ve garanti edilen yolcu sayısı rakamlarını görünce Eskişehir’e yapılan haksızlığın sancısını bir kez daha derinden hissettim.
 
Bakın bu sene Zafer Havalimanı’nı sadece 9.996 yolcu kullanmış.
Yazıyla tekrarlayım Dokuz bin dokuz yüz doksan altı …
Peki, işletici firmaya garanti edilen yolcu sayısı kaç biliyor musunuz?
Sıkı durun bu sene garanti edilen yolcu sayısı “1.207.921”
Yazıyla tekrarlayım Bir milyon, iki yüz yedi bin, dokuz yüz yirmi bir…
 
Yani yüzde 99,9 oranında bir sapma payı, bir hata, bir skandal bu durum.
 
Çünkü hepimizin vergileri ile bu sapma payı için işletici firmaya sadece bu sene için yaklaşık 92 Milyon TL (Doksan iki ) ödeme yapılacak.
 
Akıl alacak, izah edilebilecek bir durum değildir bu. Başka bir yerde olsa bu işten sorumlu kim var ise, en alttan en tepeye kadar istifa eder, manşetlerden düşmeyen bir skandal olarak ülkenin bir numaralı gündemi olur. Ama bizde 2 dakikalık bir haberine bile rastlamak zor.
 
Şimdi bu hata ötesi sapma payının skandalı bir yana Eskişehir boyutuna bakalım bu işin. Bir tarafta resmi sefer varken 9 bin kişinin kullandığı bir havalimanına yolcu garantisi veriliyor. Diğer tarafta resmi sefer yokken 100 bin kişinin kullandığı Eskişehir’e zarar ediliyor diye resmi sefer düzenlenmiyor.
 
Acaba THY ya da Anadolu Jet haftada bir, iki sefer istikrarlı olarak Eskişehir’e uçuş koysaydı ne kadar zarar ederdi?
 
Ya da Zafer Havalimanı’nı açmak yerine Eskişehir’de zaten kamuya ait olan bir Havalimanı’nda uçuş garantisi vermeden seferler yapsaydı, ne kadar zarar ederdi?
 
Emin olun bu zararın 100’de birini aşmaz hatta doğru bir ritim yakalanırsa kar dahi yapardı.
 
Şimdi bu kronik yara kanamasın mı? Bu duruma seyirci kalan iktidar temsilcilerine sessiz mi kalalım?
 
Başka illere yüzde 99 sapma payı ile garanti verilirken, Eskişehir’den uçuş olsun diye şehir insanından garanti yolcu sayısı isteyenlere bir sitemimiz olmasın mı?
 
Hepinize iyi seneler …
2022’de inşallah uçarız !
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
vahvah 31 Aralık 2021 10:20

İnsana yapılan yatırımdan sonra yapılan en iyi yatırımın yap işlet devret modelidir bunu o kafa dediğimiz zihniyete anlatamadı vesselam

9 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi