Eskişehir'in kanayan yarası için artık bir şeyler yapın!

Alpu yolu Eskişehir’in kanayan yarası… Yılladır yaralamalı ve ölümlü kazaların yaşandığı yol… Halk bu yola ölüm yolu ismini verdi.

15 Mayıs 2021 19:50
A
a
Sütiş Eskişehir

ARTIK BİR ŞEYLER YAPIN!

  • Alpu yolu Eskişehir’in kanayan yarası… Yılladır yaralamalı ve ölümlü kazaların yaşandığı yol… Halk bu yola ölüm yolu ismini verdi. Kaç yıldır kaç canımız gitti sayısını bilmiyoruz… Bugün bir acı haber daha aldık… Eskişehir-Alpu yolu üzerinde takla atarak yol kenarındaki tarlaya bir otomobil uçtu. Araçta bulunan Ayşe Yörükçü kazada can verdi… Artık ne biz Alpu yolundan kaza haberi vermek istiyoruz, ne de vatandaşın canı yansın istiyoruz. Yılladır Eskişehirlilerin bir talebi var o da kazalara neden olan yolun iyileştirilmesi ve yolun duble olarak planlanması… Yılladır yatırım programına maalesef alınamıyor. En son yerel seçimlerde de göstermelik 100 metre yol yapılmış daha sonra da devamı gelmemişti. Son olarak Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Alpu yolu yapımının hızlandırılması yönünde talimat verdiği gazete sayfalarında yer almıştı.  Hükümet yetkililerinin söylediklerine göre bölgede kamulaştırma çalışmalarının yavaş ilerlemesinden kaynaklı yol yapımında hızlanma olmuyor. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından yolun kısa sürede iyileştirileceği söylense de bu yol bir türlü tamamlanamıyor. Elimizi biraz daha çabuk tutmamız gerekiyor. Yoksa daha çok canımız gidecek... Bir çok ocağa ateş düşecek. Yolun en güvenilir hale getirilmesi için bir an önce somut adımların atılması herkesin yararına olacaktır. Ölüm başka bir şeye benzemiyor… Lütfen artık bir şeyler yapın!

AŞILANMA NÜFUSUN YARISINA YAKLAŞTI

  • Koronavirüse karşı aşılama programı Eskişehir’de de hızla ilerliyor. Açıklanan en son verilere göre, Eskişehir’de 379 bin 372 kişiye aşı vuruldu. 1. Doz uygulanan kişi sayısı 216 bin 636, 2. Doz uygulanan kişi sayısı 162 bin 736 olarak açıklandı. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre şuanda Sağlık çalışanları eşlerine aşılama çalışması yapılıyor. Mayıs ayı sonu itibariyle 50-54 yaş arası vatandaşların aşılanması bekleniyor. Ayrıca aşı olmama konusunda ısrarcı olan vatandaşlar için de aşı ikna timleri çalışmalarını sürdürüyor.

JANDARMA HER YERDE

  • Jandarma kırsal bölgelerin koruyucuları, her ilçede her köyde ayak basmadık yer bırakmıyorlar… Birçok suç unsuruna gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla geçit vermiyor. Bugün yapılan çalışmalarda jandarma yine ön plana çıktı. Jandarma ilk olarak Aşağıılca Mahallesi’nde bir çiftlik evinde kaçak alkol ve kenevir üretimine engel oldu, daha sonra Mihalgazi’de de başka bir vatandaşın arazine yasa dışı kenevir eken şahsı, kenevirleri sularken suçüstü yakaladı. Ele geçirilen kenevirler imha edildi. Günyüzü ilçesine bağlı Atlas Mahallesi'nde ise 12 Mayıs tarihinde saat 18.00 sıralarında evinden bisikletiyle şeker toplamak için çıkan otizm hastası 36 yaşındaki kişi yine jandarmanın başarılı çalışmasıyla sağ salim bulunarak ailesine teslim edildi.  Öte yandan jandarma kırsaldaki çiftçileri de unutmadı. İl Jandarma Komutanlığınca jandarma sorumluluk alanında çiftçilik yapan ve pandemi döneminde tarla ve arazilerinde üretime devam eden çiftçiler ziyaret edildi. Jandarma ekipleri ayrıca traktörle tarla sürerek çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü de kutladı. Her zaman milletin yanında olan jandarmanın çalışmaları vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor. Jandarma her yerde…



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi