Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir’in Adayları Mı?

Eskişehir pek çok konuda iddialı, özel ve yaşayanlarına kendini iyi hissettirecek bir ufka sahip.

15 Haziran 2022 08:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir pek çok konuda iddialı, özel ve yaşayanlarına kendini iyi hissettirecek bir ufka sahip.
Fakat çok kötü, vasatın altında olduğumuz ve bence şehrin geleceği adına belirleyici olan önemli bir konuda ufkumuz çok dar.
Başta siyaset olmak üzere şehrin yönetim kadroları ve şehri yönetmek isteyen aktörler adına ciddi bir kısır döngü içindeyiz.
Küçük bir şehirde olmamıza rağmen aktör üretmek, vizyon ortaya koymak ve klişeleri kırmak adına bir kaç münferit isim dışına çıkamıyoruz.
Kendinize küçük bir test yapın veya etrafınızı bu teste dahil edin.
Diğer partileri geçtim şu an vekil sahibi olan Ak Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'den mevcut isimler dışında 6 kişilik aday listesi yapın desem ? Yani 4 parti için 24 kişilik bir liste istesem doldurabilir misiniz ?
İmkansız değil mi?
İşte anlatmak istediğim tam olarak bu dar ve kısır döngüdür.
Sürekli siyaset konuşuyor ve özellikle son dönemde tahminlere rastlıyoruz.
CHP'de Jale Nur Süllü ve 2 dönem kuralına takılmazsa Utku Çakırözer devam edebilir. Ancak listeye mevcut Belediye Başkanlarından biri ve Nuray Akçasoy'un dahil olması ihtimali yüksek. Buna rağmen listeyi 6'ya tamamlamak zor.
Ak Parti'de isim enflasyonu diğer partilere göre yüksek ama isimler yeni değil.
Listenin tamamen değişmesi halinde bile Burhan Sakallı, Dündar Ünlü, Ülker Can, Hasan Basri Yalçın ve Zihni Çalışkan'ın adaylığı üzerinde bolca konuşuluyor.
İYİ Parti ise tam bir gizemli kutu.
Arslan Kabukçuoğlu'nun devam etmeyeceği aşikar gibi gözüküyor.
Parti genel merkezine uzak olanlar sürekli Nebi Hatipoğlu ismini gündeme taşımaya çalışıyor ve bu işin parayla olacağını ima ediyor ama genel merkezin kafasında hem isim hem de usül olarak böyle bir tercih olmadığını çok yakın kaynaklardan biliyorum.
Yani 6 kişilik liste biraz zor gibi gözüküyor olsa da Ektaş, Ulucan, Ekmen, Donbaz gibi isimlerin yanı sıra Eskişehir ile iştigal halinde olan ama siyasetin aktif olarak içinde olmayan yüksek profilli isimler ve akademisyenler dahil olabilir.
MHP ise tam bir muamma... Bence Kadir Bıyık liste başı olmayı fazlasıyla hak eden bir isim ama diğer 5 kişi kim olur diye sorarsanız inanın en tahminsiz dönemi yaşıyorum.
Özetle dedikodu ortamından öteye geçecek isimleri biz gazeteciler bile tahmin edemiyoruz.
Hatta istekle tahmini karıştıranlarımız da fazlasıyla mevcut.
 
Yani Eskişehir bir şey üretmek, bir vizyon ortaya koymak isteyenler için son derece müsait. Lakin önce şehirdeki mevcut namzetler ezberi bozmalı, cesur ve disiplinli bir hedef çalışması yapmalı diye düşünüyorum.
 
Yoksa kimse Genel Merkez ve Ankara'dan gelen adaylar diye hayıflanmasın, veya bu şekilde çalışan, emek harcayan ama aktif teşkilat sürecinde olmayan isimlere sitem etmesin
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi