Eskişehir’e yeni cazibe merkezleri gerekiyor

Eskişehir Kent Merkezi’nde büyük bir yoğunluk var!

21 Temmuz 2020 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Kent Merkezi’nde büyük bir yoğunluk var!
Cazibe merkezleri Eskişehir’in ortasında! Trafik de en çok bu yoğunlukta ortaya çıkıyor. AK Parti il başkanı Zihni Çalışkan’ın çözüm önerisini ES TV’de yaptığımız Vaziyet programında söyledi…
 “Yeni cazibe alanları yaratmak”
Çalışkan’ın düşünceleri şöyle:
-Şehirde mevcut yerlerde binaları yıkarak yolları genişletemiyorsak şehir merkezindeki cazibe alanlarını ve şehir merkezilerini değiştirip dönüştürmemiz lazım. Yeni Batıkent’ler, yeni Emek’ler, yeni Çamlıca’lar oluşturmamız lazım. İmar planlarıyla şehrin her tarafını herkes için cazibe merkezi olacak ve herkesin şehre gelmesini ortadan kaldıracak şehre dönüştürmemiz lazım. Bu trafiğe ilişkin çözüm mantığıdır…
.../…
Yıllardır söyleriz, yazıp-çizeriz…
Eskişehir’e yeni merkezler gerekiyor diye…
Ne yazık ki yapılamıyor. Bence işe devlet kurumlarından başlamamız gerekiyor! Çünkü cazibe alanları önemli kuruluşların olduğu alanlarda oluşuyor…
Ya yeni cazibe alanları yapacağız!
 

Z KUŞAĞI NE ANLATIYOR?

Ak Parti il başkanı Zihni Çalışkan, zaman buldukça Adalar’da gençlerle buluşuyor. Bu ziyaretleri tanıdık gençlerden ziyade rastgele gençlerin masalarına giderek yapıyor…
Şu sıralar en çok Z kuşağı konuşuluyor. Çalışkan’a sordum, “Z kuşağı” ne istiyor…
Sıraladı:
  • Beni anlayın!
  • Sorularıma yanıt verin!
  • Benim bir dünyam var O dünyam içinde önceliklerim var!
  • Bu önceliklerim doğrultusunda yaşam sergiliyorum buna saygı duyun!
  • Yaşamı kolaylaştırıcı işler yapın!


ÇALIŞKAN MI GÖREVDEN ALDIRDI?

Son dönemde üst düzeyde iki görev değişikliği oldu…
Önce Anadolu üniversitesi Rektörü Şafak ertan Çomaklı, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti. Daha sonra da Vali Özdemir Çakacak, merkeze alındı.
AK Parti il başkanı Zihni Çalışkan’a, şu soruyu net olarak sordum:
-Çakacak ve Çomaklı’yı sizin görevden aldırdığını konuşuluyor bu konuda ne diyorsunuz?
Çalışkan, bilinen bir yanıt verdi:
-Devlet içerisinde valilerimizin bağlı bulunduğu yer İç İşleri vasıtasıyla Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Eski valimizden de Allah razı olsun şehrimize hizmet etmiştir. Sayın İç işleri Başkanımızın takdirleri ve Cumhurbaşkanımızın emriyle Sayın Valimiz görev değişikliğine gitmiştir, ki 3.yılını tamamlayan birçok vali de yer değiştirmiştir. O yüzden ben Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri dışından herhangi bir siyasi iradenin etkili olmayacağını değerlendiriyorum!
Çalışkan, Çomaklı’ya da acil şifalar diledi!
 

SUYU KORUYALIM AMA!

Su kaynaklarını korumamız gerektiğini söylüyoruz.
Peki nasıl koruyacağız! AK Parti il başkanı Zihni Çalışkan, bir gerçeği açıkladı:
-Üzülerek söylüyorum Mihalgazi ve Sarıcakaya Sakarya Nehri’ni, kirletiyor. Atık su yüzünden ne kadar üzücü değil mi bu çağda. Yine üzülerek söylüyorum İnönü ilçemizde Porsuk’u kirletiyor, bize gelmeden önce! Atık su tesislerinin bir an önce yapılması gerekiyor!
 

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ!

AK Parti il Başkanı Zihni Çalışkan, ES TV’de yaptığımız programın sonunda Eskişehir halkına şu mesajı verdi:
  • Bu şehirde hep beraber yaşıyoruz…
  • Bu şehri birlikte yöneteceğiz…
  • Ben olgusundan çok biz olgusuna birlikte devam edeceğiz…
  • Paylaşmanın, dayanışmanın daha fazla olduğu bir yerel yönetim, arzusunda olduğumuzu bir kez daha söylüyorum!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esogü 22 Temmuz 2020 10:00

Öncelikle eski yönetimin adamlarının bazıları rektör yardımcısı, danışman, bölüm başkanı, dekan vekili görevlerine devam ediyorlar ne yazıktır ki bu hazin tablo hala böyle. Rektörün neşteri vurması acilen gerekmektedir.eski yönetim bir örümcek ağı gibi sarmış üniversiteyi, bu durum ancak ve ancak eski yönetimi bilen ve onlara muhalif olanlar tarafından düzeltilebilir. Bunlar yapılmadan sıralamada yükseliş beklemeyiniz.

0 0 Cevap Yaz
Ahmet 21 Temmuz 2020 11:48

ALİ abi,gökmeydan da faruk şükrü caddesinde bir binanın yıkım çalışmaları var.onbeş gündür acaıp rahatsız edici sesler çıkarıyorlar.çıldırmak üzereyiz. yetkililere sesimizi duyururmusun.

0 1 Cevap Yaz
Eses 21 Temmuz 2020 11:21

Kentsel dönüşüm yapılmıyor.Merkeze yakın eski binalar çok var.Boş arsalar varken..

0 1 Cevap Yaz
Hikmet 21 Temmuz 2020 11:05

Dünyanın her yerinde şehir merkezleri cazibe merkezidir.Bunu önleyemezsiniz.Şehrimizde Bugün Kent park,Sazova,Batıkent,Atatürk bulvarı da ikincil cazibe merkezlerdir.Şehir merkezine mümkün olduğunca özel araç girişini engellemek trafiğe çare olabilir.Tramvayların kavşaklarda normal araçlarla birlikte kırmızı ışıkta durup yeşilde geçmesi de trafiği rahatlatabilir.

0 2 Cevap Yaz
Yorumcu 21 Temmuz 2020 10:13

Abicim yeni çamlıca, emek, batıkent yaratmamız lazım demişsin. İyide insanlar zaten buralarda durmuyorki. Eve sadece yatmaya gidiyorlar. Bütün gün merkezdeler. Çözüm şu an İstanbul'da yapıldığı gibi insanların bütün günlerini geçirebilecekleri, içinde havuzundan, mağazasından, parkına kadar olan sosyalleşebilecekleri güvenlikli modern siteler yaratmakta. Sen emek mahallesine dünyanın en güzel yeşil alanını yap, suriyeli kaynadıktan sonra kimse gitmez. Cazibe merkezi dediğimiz çok farklı bir şey. Vizyon gerektirir.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi