Eskişehir Desteğe Koştu

Cennet vatanımızın ciğerleri, yüz binlerce yaban hayvanı ve canlı, insanlar, tarlalar, ekinler ateşler içinde ve uçarken kanatları tutuşan kuşları görüyoruz...

2 Ağustos 2021 08:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cennet vatanımızın ciğerleri, yüz binlerce yaban hayvanı ve canlı, insanlar, tarlalar, ekinler ateşler içinde ve uçarken kanatları tutuşan kuşları görüyoruz...
Hangi insan yüreği bu yaşananlar karşısında soğukkanlı, olağan, herhangi bir tepki vermeden hayatına devam edebilir?
Ne yazık ki 5 günde 5 yıl yaşlanacak kadar kederlendik. Hem olan bitene tanık olmak hem de bu felaketle mücadele konusunda ortaya çıkan eksikler ve liyakat sorunumuz, bize çaresizliğin sayfalar dolusu resmini yaptırdı.
O eksikler ve liyakat sorunlarına başka zaman değineceğiz elbette. Ancak bu sıkıntının içinde ortaya çıkan sivil inisiyatif ve dayanışma ruhuna ayrıca dikkat çekmemiz ve öne almamız lazım.
Yangına karşı verilen mücadele onlara destek için hiç durmadan arı gibi çalışan çocuk, kadın ve gençleri gördükçe insan yüreğimiz bir garip oldu.
Tırmık, kürek olmadan elleri ve tırnakları ile toprağı kazmaya çalışan insanların azmini gördükçe kendimizi işe yaramaz, biçare hissettik.
Yangın manzarasına karşı denize girmek, yemek yemek ve hiç bir şey olmuyor gibi hayatına devam edenleri saymazsak bu insani sınavdan geçer not aldık.
Saatler içinde bölgeye ulaşan ekip, ekipman, malzeme ve ihtiyaç yardımları da işin cabası oldu.
Eskişehir bu konuda duyarlı bir şehir olarak çeşitli kurum ve sivil toplum inisiyatifleri ile hareket ederek hepimizi bir parça teselli etti. 
Büyükşehir Belediyesi’nin, ESKİ ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile bölgeye acilen ulaştırdığı ekipman ve personel desteği çok önemliydi.
Yine ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen ve Eskişehir Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ulaş Entok'un işbirliği yaparak bölgeye hızlıca 26 ton içme suyu göndermesi çok yerinde oldu.
Önemli ve ince düşünülmüş bir destekte Eskişehir Ticaret Borsasından geldi. Malumunuz bölgede en büyük sıkıntılardan biri hayvanların yemlerinin yanması, telef olmasıydı. Onların durumu çok kritikti.
ETB Başkanı Ömer Zeydan da bu konuda hızlıca hareket ederek bölgeye 4 tır dolusu yem gönderilmesini sağladı.
Bunun gibi elbette nice destek ve yardım olmuştur. Ancak bunlar benim ilk batında dikkatimi çeken hızlı organizasyonlar olduğu için altını çizmek ve teşekkür etmek istedim.
Bir de dikkat çekmemiz gereken başka bir konuyu da es geçmeyelim.
Özellikle iktidar parti temsilcilerinden bir ricam var. Lütfen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarını uyarsınlar. Sel, Yangın, Deprem, her felakette gidip canı yanmış insanlara Çay atmanın çok nahoş, çok itici bir şey olduğunu görmüyorlar mı?
Bunun insanlığı rencide eden bir şey olduğunu anlamak çok mu güç? Hiç bir şey dağıtmadan da konuşmak mümkün değil mi?
Lütfen bunu ilgili isimlere iletsinler. Bizim bile canımızı yakan bu şey oradaki insanları kahreder, unutmasınlar.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sezar 2 Ağustos 2021 09:12

Görgüsüzlük böyle birşey

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi