Eskişehir'deki Çinliler!

Virüs Çin’de başladı ama şu anda virüsün merkezi Avrupa…

18 Mart 2020 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Virüs Çin’de başladı ama şu anda virüsün merkezi Avrupa…
İtalya ilk sırada…
Peki İtalya’ya bu virüs nasıl geldi?
Yılmaz Özdil’in dünkü yazısı virüsün İtalya’ya nasıl geldiğini sade bir dille anlatmış…
Daha doğrusu gazeteci Korcan Karar’ın notlarını aktardı!
İtalya’nın kuzey bölgesi Lombardiya en zengin bölge! Dünyanın en önemli moda merkezi! Ferrari Fiat otomobillerinin üretim üssü!
Virüs yoksulların yaşadığı ve temizliklerine pek önem vermeyen güneyin yerine İtalya’nın kuzeyinde patlak vermesinin en önemli nedeni Çinli işçiler…
Ucuza çalışıyorlar! Kasabaları mahalleleri var. Çoluk çocuk onbinlerce Çinli yaşıyor. İşte bu Çinliler yılbaşı tatili için ülkelerine gitti. Geldiklerinde yanlarında virüsü de getirmişlerdi. Salgın İtalya’nın en zengin bölgesinde patlıyor.
Yazar Özdil, bizleri yakından ilgilendiren şu notu yazıya iliştiriyor:
-Türkiye’de maden, inşaat ve tekstil sektörlerinde 20 binden fazla Çinli işçi çalışıyor. Bunların kaçı yılbaşında Çin’e gidip geldi?
…/…
Eskişehirliler içinde bu soru, yerinde bir sorudur? Benim bildiğim kadarıyla Eskişehir’de bir dönem madenlerde çalışan Çinliler vardı. Yine Çinli firma bir firma OSB’de fabrika kurmaya başlamıştı!
Yılbaşı’nda Çin’e gittiler mi?  Eskişehir’de yaşayan Çinliler bir testten geçirildi mi?
Bu konuda Eskişehirle ilgili net bilgiyi İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge’yi ziyaret eden CHP Milletvekili Jale Nur Süllü verdi. “50 kişiye test yapıldı sonuçlar negatif çıktı” Resmi rakamlara göre Eskişehir’de şu anda virüs yok!
Tedbiri elden bırakmayalım. Bu hiç olmayacağı anlamına gelmiyor! Bir kişi virüsü binlerce kişiye bulaştırabilir!

 

ZİYARET ETMEMEK EN İYİ HEDİYE!

Her yıl kutlarız yaşlılar haftasını…
18-24 Mart tarihleri arasında! Genelde devlet yöneticileri, sivil toplum örgütleri huzurevlerinde, hastanelerde yaşlıları ziyaret eder!
Evlerinde bulunanların hali hatrı sorulur!
Bu yıl, sanırım bu uygulamadan vazgeçilecek! Yaşlıları kendi halinde bırakın! Büyük çoğunluğu zaten karantina da sayılır! Ziyaret edilmemesi şuaralar verilebilecek en iyi hediye!
 
 

İŞÇİNİN TEMSİLCİSİ!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, kısa bir süre önce işveren temsilcileriyle bir görüşme yaptı:
-TOBB, TİM, DEİK, TESK, TÜSİAD, MÜSİAD, başta olmak üzere birçok STK’dan ve sektör temsilcilerinden sürece ilişkin değerlendirmelerivle taleplerini aldıklarını kamuoyuyla paylaştı.
İyi de yapıldı! Kimsenin itirazı yok!
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bir eksikliği dile getiriyor:
-Bu süreçte bu değerlendirmelerin yapılması çok önemli ancak sadece işveren kesimleri değil, işçi, emekçi temsilcileriyle de derhal bir araya gelinmeli ve talepler dinlenmelidir!
…/…
İşveren temsilcilerinin örgütleri çok olsa da aslında azınlık!

 

TEMBELİN ŞANSI! 

Bizim deyimlerimiz arasında "Tembel şansı" diye bir kavram var. Peki doğru mu?
-Başarılı olmak için çaba gösterirsen şans seninledir.  Tembeller için şans diye bir şey yoktur, diyor Montesquieu...
Ralph Waldo Emerson'un bakışı ise biraz daha farklı:
-Hayatta tek bir kişi bile, siz yaşadığınız için rahat nefes alıyorsa, siz başarılı ve amacınıza ulaşmış bir insansınız.
 
 

HAREKET HALİNDE!

İnsanlar sürekli hareket halinde, yeni yerler görmek, Farklı kültürler keşfetmek, bakış açılarını genişletmek için. Fakat bazıları sadece hayatta kalabilmek için sürekli hareket halinde! (insanlık sınır tanımaz)

 

GÜNÜN SÖZÜ!

Akıllılar, zayıf taraflarını bildiklerinden, yanılmazlık iddiasında bulunmazlar; en çok bilen, ne kadar az bildiğini herkesten çok daha iyi bilir… (Thomas Jefferson)

 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

gunun karikaturu 18 03 2020

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali Haydar 18 Mart 2020 12:51

Sayın vekil yine sözlerini söylemiş! Fikirlerini beyan etmiş. Gerçekten bu söylediği çok önemli ama keşke gerçekten emekçinin yanında olsa! Lüks içinde yaşayıp emekçinin yanındayım diyen kişilerde sosyalist bir hayat sürse! Küba ya gider görürüz ama yaşantımız asla onlar gibi olmaz! Orada sosyalizm denen hayatı sadece zihinlerde yaşarız. Sosyalist söylemler sadece böyle lafta kalır. 10bin TL lik takım elbise giyen solcu olamaz. Çın lilere gelince inşaallah virüslü degillerdir! Yılbaşı için gidenler virüsü kapsaydı sanırım muhtemelen hayatta değillerdi!

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi