Eskişehir'de zam isyanı! "Bu parayla geçim olmaz!"

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 8,45 zam açıklandı… Memur ve emekliler yapılan zamdan memnun değil… 

6 Temmuz 2021 18:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Derhal Yazıyorum 06 07 2021

MAAŞ ZAMLARI CEBE GİRMEDEN ERİYECEK!

 
  • Memur ve emekli maaşlarına yüzde 8,45 zam açıklandı… Memur ve emekliler yapılan zamdan memnun değil…  CHP Milletvekili Utku Çakırözer zam oranlarının açıklamasının ardından ilk ziyaretini Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şubesi’ne gerçekleştirdi. Dernek üyelerini dinlendi… Dernek Başkanı Arif Duru, ziyarette Çakırözer’e  maaş zammının yetersiz bulduklarını ifade ederek, “Zamlar aldı başını gidiyor. Bu parayla geçim olmaz” diyor… Emeklilerin büyük bir kısmı ne yazık ki zammı beğenmedi… Memurlar da aynı şekilde… Yaşanan ekonomik sıkıntıların çözümü için beklenen zam ne kimseyi memnun etmedi… CHP Milletvekili Çakırözer’in şu sözleri her şeyi özetliyor: “Daha bu yılın ilk haftasında elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar ortada. Gıda fiyatları aldı başını gitti. Yumurta %44, peynir %40, Ayçiçek yağı %57 zamlanmış durumda. Yüzde 8,45’lik zam oranı emeklilerin ve çalışanların cebine girmeden eriyecek”  Her maaş zammından sonra yaşanan mağduriyet gözler önüne seriliyor ancak mağduriyeti giderilmesi için yetkililer tarafından tek bir hamle yapılamıyor… Emekli ve memur isyan  etmesiyle kalıyor… İstenilen çözüm önerileri 3-5 gün sonra unutulup gidiyor. Ne yapalım emeklinin de kaderi bu!
 

HEDEFİMİZ SIFIR VAKA OLMALI!

  • Koronavirüs salgını sürecinde Eskişehir’de yaşanan vaka artışı korkunç boyutlara ulaşmıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Eskişehir’de 1. doz aşı vurduran vatandaş sayısı 500 bini geçti. Bu sevindirici bir gelişme… Geçtiğimiz haftalarda da Eskişehir vaka artış hızında Türkiye genelinde ikinci sıradaydı… Neyse ki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bugün sevindirici bir haber duyduk… Eskişehir bu hafta vaka düşüş hızında Türkiye’de ikinci sırada yer aldı… Tedbirleri elden bırakmadan Eskişehir’de vaka sayısını sıfıra indirene kadar mücadelemize devam etmemiz gerekiyor!
 
 

KÖYLÜYE SAHİP ÇIKTILAR!

 
  • Odunpazarı'nın 19 mahallesinde toplam 910 dekarlık alanda tarım faaliyetine başlayan Odunpazarı Belediyesi, ilk hasadını Kalkanlı Mahallesi’nde yaptı. 19 mahallede 910 dekarlık alanda tarım faaliyetlerine başlayan belediye, 650 dekar için Tarım ve Kredi Kooperatifi ile alım garantili anlaşma yaptı. Bu anlaşma kapsamında ilk hasat ise Kalkanlı Mahallesi’nde arpa ekili olan 195 dekarlık alanda bir de tören yapıldı…  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt köylünün sesi oldu… Kurt hayata geçen proje hakkında, “Amacımız, farklı bir şeylerin yapılabildiğini ortaya koymak. Klasikleşmiş tarım ya da çiftçilik anlayışı yerine kamunun biraz daha az kâr amacı güden, ancak farklı boyutlarını ortaya koyabilen bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu yıl ilk deneme olduğu için çok ayrıntılı bir çalışma yapamadık. Önümüzdeki yıl örnek bir tarımsal faaliyet gerçekleştirmek amacı ile küçük küçük birimlerde çok çeşitli ürünlerin üretilebileceğini göstermeye çalışan bir mantıkla hareket edeceğiz. Bu yıl 900 dönüme yakın bir alanı işledik. Önümüzdeki yıl 1000’i geçeceğini tahmin ediyorum. Bu alanlarda üretilen ürünlerin gelirini bu tarlaların gerçek sahibi olan köylere hizmet etmek için kullanacağız” diyor…  Köyden kente göçlerin arttığı bu dönemde belediyelerin gerçekleştirdiği projeler hayati önem taşıyor… Köylü kendisine sahip çıkanları unutmaz!
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vural 7 Temmuz 2021 08:19

fiyatı düşen ürünleri neden yazmıyorsunuz.

6 2 Cevap Yaz
Çiftelerli 6 Temmuz 2021 20:36

Herşeye zam millet geçinemiyoooo

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi