Eskişehir’de olanlar

6 Eylül 2016 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Hayret:
Durup dururken AKP Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar istifa etti.
 İstifa ile ilgili açıklama yapmayan Dindar sadece:
“Kalanlara başarılar diliyorum” dedi..
Bekleyip göreceğiz..
Dindar’ın istifasına kimler nasıl yorum yapacak?
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı bir  görüş bildirecek mi?
Dahası bu olay AKP çevrelerinde  farklı yorumlanacak mı?
Kim ne derse desin, nasıl yorumlanırsa yorumlansın:
Dindar’ûın istifası AKP’de uzun süre konuşulacağa benziyor”
--//--
Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen açıkladı:
“İlimizde FETO-PDY soruşturması nedeniyle  görevden alınan öğretmen sayısı 350 dolayındadır..”
Necmi Özen, “Bu durum eğitim öğretimde sıkıntı aratır mı?”şeklinde ki soruya ise şu yanıtı vermış:
“Hiçbir sıkıntı olmaz. Eskişehir’de zaten öğretmen fazlamız vardı. Onun için okullarımız yeni ders yılına sorunsuz başlayacaktır”
Ardından da eklemiş:
“Biz yeni ders yılı için planlamamızı yaptık. Okullarımızda hazırlıklar  sürüyor”
Evet okullar 19 Eylül’de açılıyor.
Göreceğiz..
Yeni atanacak öğretmenlerle açıklar doldurulabilecek mi?
Özellikle “branş” dersleri sağlıklı biçimde yürüyecek mi?
--//--
ETO Başkanı Metin Güler konuştu:
“ETO hizmet binası ve Eskişehir Fuar-kongre merkezi için çalışmalarımız sürüyor”
Güler devam etti:
“Fuar ve kongre merkezini salt Eskişehir Tücaret Odası açısından değil Eskişehir açısından önemsiyoruz. Gerekli plan ve projemizi yaptık. 16 ay içinde bitireceğiz.”
Güzel bir olay.
Şimdiye kadar ETO’nun  hizmet binası ve kongre merkezi için 4886 kamyon harfiyat yapılmış.
Yılların ardından gelme bu olayın Eskişehir adına bir kazanç olduğunu belirterek, ETO başkanı Metin Güler ve arkadaşlarına kolay gelsin diyoruz.
--//--
Adli yılın açılışı Eskişehir’de törenle kutlandı.
Ülke genelinde “Cumhurbaşkanı-TBB” tartışması ile gündeme gelen Adli yılda konuşan Baro Başkanı Rıza Öztekin, ülke genelindeki gelişmelere değinerek:
“Darbe girişiminden ders alınmadı. Değişik çalışmalara Atatürk  ilke ve devrimleri yok edilmeye çalışılıyor. Geçmişte düşülen hataya tekrar düşülmemeli. Olanlardan ders alınmalı. Yargılamalarda suçlu ile suçsuzu ayırmanın tek yolu avukatların önündeki engellerin kaldırılmasıdır” dedi.
Anayasa’nın 6. maddesinin açık olduğuna dikkat çeken Baro Başkanı Rıza Öztekin, “Atatürk Devrimlerinin çok iyi özümlenmesi gerekiyor Darbeci yapının nitelikleri biliniyordu. Ne yazık ki, gerekli önlem alınmadı. Unutmayalım  tek çıkış yolu Atatürk’tür. O’nu anlamak istemeyenler her zaman kaybetmeye mahkumdur. Unutmayalım 15 Temmuz’da darbeden öteye emperyalist bir işgal provası yaşanmıştır” diye konuştu. Adliye binasında yapılan Baro’nun adli yıl açılış  törenine avukatların yanı sıra konuklar da katıldı. Şunu gördük.. Eskişehir Barosu tutarlı çizgisinden sapmadan yürüyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Günlerin getirdiği,
--Balbay’ın maraton koşması—
Bir zamanların usta yazarı, halen CHP’nin İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir’de  düzenlenen 9 Eylül maratonuna katılmış. Yol boyunca vatandaşlarca alkışlanan Balbay demiş ki, “Atatürk için, bu vatan uğruna şehit olanlar için koşuyorum. İzmir koşusunun ayrı bir anlamı vardır. Koşuda Atatürk
Kurtuluş savaşı ve bağımsızlık hatırlanır. Maratonda her yaşta insan koşar. İzmir’in her zaman  olduğu gibi 9 Eylül’de de havası bağımsızlık kokar. Bende bir İzmirli olarak 9 Eylül maratonuna katılıyorum.. Maratonda asıl hedef başlamak ve hedefe varmaktır. Yani yarışı birirmektir.. Bende bunu yaptım”
İzmir Büyükşehir Genel Sekreteri Buğra Gökçe Mustafa Balbay’a katılım madalyası verirken Mustafa Balbay’ı kutluyoruz. Halka önderlik yapıyor”demiş.Katılım madalyasını alan Mustafa Balbay ise “İzmir’de koşmanın havası başkadır. Ben koşmayı beden bin kitap okuması olarak görürüm. Atatürk’ün sağlam kafa sağlam vucutta bulunur demesini anımsarım”diye konuşmuş..
---Eskişehir’de uyuştucu belası—
Eskişehir Polisi adım adım izleyerek “uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor”. Ama uyuşturucu tacirleride boş durmuyor. Eskişehir’e iki şüphelinin bir araçla uyuşturucu getireceğini öğrenen ekipler çarşı girişinde aracı yakalamışlar. Araçta yapılan incelemede iki kilo bonzai  denilen uyuşturucu ile 628 adet ecstasy tablet ele geçirilmiş.. Sanıklar gözaltına alınırken  haklarında yasal işlemlere de başlanmış. Son  günlerde uyuşturucu tacirlerinin özellikle gençleri hedef aldıklarını belirten  ilgililer “Okulların açılacağı içinde bulunduğumuz günlerde vatandaşlar dikkatlı olmalı. Dışarıdan  gelen uyuşturucu maddeleri özellikle Eskişehir’de öğrenci gençliği hedefliyor..Onun için anne ve babaların bu konuda dikkatli olmaları gerekir.” diyorlar..
Gerçekten  çok önemli bir konu. Emniyet  geceli gündüzlü mücadelesini sürdürüyor, tamam da, anne ve babalarında bu konuda çocullarını zehirleyenlere  karşı uyanık olmaları  lazım..
-  Günün  sözü—
“Koyun sürülerinin kaderidir....
Çobanı, köpeği, kurdu..
Sahibini hep onlar besler..”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi