Eskişehir'de hayati sorunlar var

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş'a Alpu Raylı Sistemler Sanayi Bölgesi için destek verdi

6 Ocak 2021 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş'a Alpu Raylı Sistemler Sanayi Bölgesi için destek verdi. Bilindiği gibi Kesikbaş Alpu'da ihtisaslaşmış bir Sanayi bölgesi açılması gerektiğini, sadece raylı sistemler ile ilgilenecek bu tesislerin URAYSİM'in yanında bulunmasının da isabet olduğunu açıklamıştı.

Sayın Kesikbaş'la aynı fikirde olmama karşın, böylesi bir organize sanayi bölgesinin mera alanında kurulmasına karşı çıkmıştım. Ancak bu benim fikrim. Herkesin fikrini bir köşeye not etmek lazım. Sonuç olarak yeni bir sanayi kompleksinin Alpu'ya kazandırılması, kentimizin kazanması anlamına gelir.

Ancak konu Eskişehir'de hararetli bir şekilde tartışılmasına karşın, iktidar cenahından tek bir açıklama gelmemişti. Bu durumu fark eden İYİ Parti İl Başkanı Ektaş da, neden iktidar cenahının topa girmediğini sordu. Sanırız şu sıralar iktidar mensupları, kendilerini madur gösterecek hayali komplo teorileriyle uğraşmaktan, memleketin gerçek sorunlarıyla ilgilenecek vakit bulamıyor. Halbuki sadece Eskişehir'de 'Hayati' olarak nitelendirilebilecek pek çok sorun var. Mesela Kuzey – Güney Çevre yolu var. Mesela Alpu'nun "Ölüm Yolu" var. Mesela tahsil görmek için Eskişehir'e gelmeyen öğrencilerin esnaf üzerinde yaptığı tahribat var. Mesela Hasan Polatkan Havaalanı'nın Kütahya'ya kurban edilmesi var. Kısacası "Var oğlu var..."

Üç AK Partili Milletvekilimiz ve AK Parti İl Başkanımız'dan tek kelime duyamadık. İnsan ister istemez, "Bu suskunluk bizlere, bu projenin sadece Sanayi Odası Başkanlığının vizyonu olduğunu, siyasi iktidar katında herhangi bir karşılığının olmadığını düşündürmektedir" diyen Mehmet Ektaş'a hak veriyor.
 

Şükür kavuşturana

Hayatımda bu kadar kurak bir sene daha görmedim. Ocak ayına geldik ve sanki Mart'ı devirmişiz de, yakında çiçekler açacakmış gibi bir havamız var. Bütün dünyada görülen iklim değişiklikleri, Eskişehir'de de varlığını hissettiriyor. Soğuğuyla meşhur Eskişehir'e kar bile yağmadı. Bırakınız kar yağışını, yağmur bile alamadık. Ta ki 5 Ocak tarihine kadar. Meteorolijinin verilerine göre bir müddet daha yağmur alacakmışız. "Şükür kavuşturana" diyelim. Darısı kar yağışına inşallah. Hem de şöyle lapa lapa kar yağışına...

 

Fen lisemiz gurur verdi

Şehit Mehmet Şengür Fen Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Avrupa Komisyonu'nun e – öğrenme programı kapsamında tertip ettiği yarışmada Türkiye şampiyonu olan öğrencilerimizi tebrik ederiz. Fen liseleri zaten ülkedeki en zeki ve çalışkan çocukların okuduğu kurumlar. Hele bir de böyle başarılar kazandıkları zaman, gurur kaynağımız olup, göğsümüzü kabartıyorlar. Liseler arası logo yarışmasında şampiyon olan öğrencilerimiz aynı zamanda afiş yarışmasında da ikinci olmuşlar. Bu pırıl pırıl öğrencilerimizi gördükçe, geleceğe daha bir güvenle bakıyoruz.

 

İlhan Yok

Teknik Direktör İlhan Var dönemi kısa sürdü. İlk kez bir takımın başında yer alan İlhan var başarılı bir hoca mıydı yoksa başarısız mıydı yorum yapamıyorum. Çünkü bu takımın başında değil İlhan Var, Alex Ferguson olsa bir fark olmazdı. Açık konuşmak gerekirse elimizdeki kadronun da morali yerle bir olmuş durumda. İlhan Var büyük ihtimalle, "İlk defa bir takımın bütün sorumluluğunu üstleneceğim" diyerek bir maceraya girdi. Hayatta her başarısızlık bir tecrübedir. İlhan Var'ın aldığı tecrübe ömür boyunca işine yarayacak. Allah yolunu açık etsin. Kim bilir belki ileriki güzel günlerde Eskişehirspor'la yolları çok daha iyi bir ortamda kesişir.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 7 Ocak 2021 08:00

Yav senin belediyelerin halkına hizmet etmiyor.sen kalmış sın iktidar milletvekillerine atıyorsun.oyle her yana balmumu heykeli yapmakla bu işler yürümez.ilkonce belediyeler ini düzelt sonra sağa sola hesap sor

0 0 Cevap Yaz
Adil gündüz 6 Ocak 2021 23:44

Hoppala eskişehirde hayati sorunlarmı var. Eeeeeeee hani baba bozkırın ortasındaki vaha idik biz , hani dünya birincisiydik biz , hani hamamyolundaki plastik park dünyanın dört bir yanından ödül alıyordu , hani hani hani vs. Vs. Vs.... Yoksa biz kağıttan kaplanmıydık ?

1 1 Cevap Yaz
Şapbadanak 6 Ocak 2021 10:59

Günaydın...... Eskişehir de hayati sorunlar var demek le olmuyor Tekirdağ Çerkezköy Belediye Başkan yardımcısı gelmiş Eskişehir i beğenmiş miş boy boy manşetlere resimler çekilmiş biraz edebiyat oldu bitti ile de olmuyor ve çöp, çamur, çukur u gözünüz görmüyor önce kendine çeki düzen ver aynaya bak sonra huzura çık gör hepsi olur

3 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi