Eskişehir'de bir şeyler oluyor!

Eskişehir Endüstri Fuarı, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede'nin de katılımlarıyla açıldı

9 Haziran 2021 19:13
A
a
Sütiş Eskişehir
Derhal Yazıyorum 09 06 2021

ESKİŞEHİR’DE BİR ŞEYLER OLUYOR!

 
  • Eskişehir Endüstri Fuarı, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede'nin de katılımlarıyla açıldı. 
  • Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, kırsal alanda yaşayan ve kendi imkânlarıyla üretim yapan kadınlara yönelik başlatılan “Kız Kardeşim Projesi” eğitimlerinin üçüncüsü, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin katılımıyla Eskişehir’de gerçekleştirildi.
  • Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 10-11 Haziran tarihlerinde birtakım ziyaretler ve açılışlar gerçekleştirmek üzere Eskişehir’e gelecek.
 
  • Yukarıda saydıklarım bugün Eskişehir’de ortaya çıkan haberler!  Hükümet kanadından Eskişehir’e ayrı bir özel ilgi gösterildiği kesin… Tabi bu ilgide AK Parti İl Teşkilatı ve milletvekillerinin payı oldukça büyük… Geçtiğimiz haftalarda da AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş, kendisini Eskişehir’e davet etmişti. Erdoğan’ın Eskişehir’e yakın ilgisinin olduğunu ve Eskişehir’e selam gönderdiğini iletmişti…  Hükümet yetkililerin Eskişehir’e olan ilgileri herkes tarafından memnuniyet verici… Ancak vatandaşlar yapılan ziyaretlerin kentin gelişimi ve istihdamın arttırılması yatırımlar yönünden ise daha da fazla ilgi gösterilmesi görüşünde birleşiyor. 
 

AÇIKLAMA YERİNE SOMUT ADIM ADIN!

  • Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, “Esnaf ve sanatkarlarımızın tekrar yaşanabilecek bir kapanmayı kaldırabilecek gücü kalmadı” açıklaması yaptı… Buna itiraz yok ancak yapılan açıklamaların bir faydası olmadığını da biliyoruz… Biraz somut adımlar atılması gerekiyor… Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği esnafı tek tek gezerek pandemiye karşı uyarılarda bulunması gerekiyor…
  • Mesela Başkan Ekrem Birsen esnafı gezerek hijyen ve mesafe konusunda denetim yaptı mı? Esnafın sıkıntılarının olduğunu sağır sultan bile duydu… Aynı açıklamaları çevirip çevirip basına da servis edilmesini doğru bulmuyorum… Ne yazık ki açıklama yaparak iş yapılmış olunmuyor.
  • Esnaf artık Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’ndan somut adım bekliyor.
  • Esnaf da biliyor mesafeye uyulacağını, uymayana da zaten artık diyecek bir şey yok! Elinde metreyle masalar arasında dolaşan esnaf bile gördüm… Esnaf artık kapanmayı kaldıramaz burada Birsen’e hak veriyorum. Fakat dediğim gibi Esnaf Odaları Birliği’nin çok radikal kararlar alarak virüsün esnafın dükkanın içinden çıkmadığını cümle aleme göstermesi gerekiyor!
  • Ama böyle halkı hassas davranmaya davet ederek, birlik çağrısı yaparak bu durum ne yazık ki çözüme kavuşmuyor… Hükümet yetkililerin uyarılarına kulak asıp hassas davranabilseydik maalesef Eskişehir’de bu vaka artışlarını yaşamayacaktık!
  • Hepimiz suçluyuz ekonomik buhrana giren vatandaşlar ne mesafe tanıyor ne de kural… Herkes artık isyan etti… Esnafın bir daha kapanmaması herkesin dileği, sözün bittiği yerdeyiz… Kapanmadan ekonomik kalkınmanın formülünü bulmak şart!
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi