Eskişehir dava etti 

Eskişehir Cumhuriyet Güç Birliği Bileşenleri temsilcileri, yaptıkları basın açıklamasıyla Kızılay hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kızılay’ın depremzedelere yardım etmek yerine yardım kuruluşlarına çadır sattığını belirten temsilciler “Sorun, AHBAP’a, Türk Eczacılar Birliği’ne ya da başkasına parayla çadır satılması değildir.

1 Mart 2023 08:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Cumhuriyet Güç Birliği Bileşenleri temsilcileri, yaptıkları basın açıklamasıyla Kızılay hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kızılay’ın depremzedelere yardım etmek yerine yardım kuruluşlarına çadır sattığını belirten temsilciler “Sorun, AHBAP’a, Türk Eczacılar Birliği’ne ya da başkasına parayla çadır satılması değildir. Sorun, Kızılay’ın deprem anında, elindeki tüm olanakları seferber ederek tüm çadırlarını bölgeye göndermesi gerekirken, elindeki çadırların bir bölümünü parayla satacak kadar gözünü parayla açıp parayla kapatan yöneticilerle yönetilmesidir” ifadelerini kullandı.
Şimdi mahkemenin sonucunu tahmin mümkün değil. Aslında Cumhuriyet Güç Birliği Bileşenlerinin de belirttiği gibi her hangi bir suçlama bulunulmasına gerek olmaksızın, Cumhuriyet savcılarının olaya el koyması gerekirdi.
Muhtemelen mahkemenin sonucunu tahmin etmek için öncelikle seçimlerin sonucunu beklememiz gerekecek. Çünkü hepimiz farkındayız ki, maalesef yüce yargımızın üzerine siyasetin gölgesi düşmüş durumda.

Sığınmacılar ne olacak?
Depremle birlikte sığınmacılar konusu yine gündeme geldi. Şimdi Türkiye’de kaç sığınmacı var bilmiyoruz. İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Süleyman Soylu’nun da tam olarak bildiğini zannetmiyorum. Sadece ülkemizde kaç sığınmacının olduğunu bilmiyor olmamız bile büyük skandal. Memleketi yönetenler Dingonun ahırına çevirmişler. En iyimser rakamlara göre Türkiye’de 3 milyon 600 bin kayıtlı Suriyeli sığınmacı var. Fakat dikkatinizi çekerim bu rakam sadece Suriyelileri, onların da kayıtlı olanlarını kapsıyor. Halbuki Afganistan’dan, Irak’tan veya başka yerlerden gelen kayıtlı göçmenlerimiz de var. Elbette bir de kayıt dışı göçmenimiz var ki, sayılarının milyonları buluyor olması büyük ihtimal.
Sevgili Asrın en büyük Hükûmetimiz Arapları düşünmekten Türklere vakit ayıramıyor. Halbuki 45 binin üzerinde vatandaşımız toprağın altına diri diri gömüldü ve milyonlarca vatandaşımız da ev arıyor. Derhal sığınmacıları geri göndermeliyiz ki, devletimiz kendi vatandaşına bakabilsin. Beleşçi sığınmacıları beslemekten, kendi depremzedelerimize el uzatamıyoruz.

Daha çadır bulamıyoruz 
Malatya’da meydana gelen 5,6 şiddetindeki artçı deprem bir vatandaşımızın daha ölmesine ve yüzlerce vatandaşımızın yaralanmasına neden oldu. Pek çok vatandaşımız evleri orta ve hafif hasarlı da olsa eski evlerine geri dönüyor. Çünkü depremin üzerinden neredeyse 1 ay geçmesine karşın, hükûmetimiz depremzedelere çadır bulamıyor. Çadır dediğiniz şey alt tarafı su geçirmez bir bez ve birkaç metal çubuk. Kimse kusura bakmasın ama o çadırı bile bulamıyorsanız, biz vatandaş olarak size niye ihtiyaç duyacakmışız ki?
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
tepebaşı 1 Mart 2023 09:02

cumhuriyette müjdat gezeni dört gözle bekliyoruz

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi