Eskişehir çiftçisi yalnız değil!

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı şu dönemde Eskişehir tarımı da zor günler geçiriyor…

7 Aralık 2020 09:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ekonomik sıkıntıların yaşandığı şu dönemde Eskişehir tarımı da zor günler geçiriyor…
Geçtiğimiz aylarda dolu ve sel felaketinden etkilenen çiftçilerimiz, zararının giderilmesi için talepte bulunmuş, yetkilileri göreve davet etmişti.
Kırsal bölgedeki çiftçilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, bulduğu her fırsatta çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor.
Günay son olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile kritik bir toplantı gerçekleştirdi.
Milletvekili Günay, saha gezintilerinde ve çiftçilerle yaptığı görüşmelerde raporladığı sorunları, Bakan Pakdemirli’ye iletti.
Toplantının ana gündem maddesi, çiftçilerin borç yapılandırması, tarım kredi kooperatifleri ile çalışan üreticilerin yüksek faiz ödemeleriydi…
Bakan Pakdemirli borç yapılandırması konusunda çalışmaların yürütüldüğü müjdesini, Günay aracılığıyla Eskişehir çiftçilerine duyurdu.
Kalkınmanın üretimden geçtiği şu günlerde, üretimin temel yapı taşı olan çiftçilerin kalkınması için yapılacak her hamle, Türkiye’nin daha da ileriye gitmesine katkı sağlayacaktır…
Günay’ın Bakan Pakdemirli ile görüşmesi Eskişehir’e de olumlu katkı sağlayacağı çok açık…
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi…
“Köylü milletin efendisidir”
Bugün milletin efendisine sahip çıkma günüdür…
Çiftçinin kanayan yarasına merhem olma vakti…
 

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE

Bir fotoğraf bin hikaye 07 12 2020
Koronavirüs vaka sayıları artınca hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaçınılmaz oldu… Yeniden aylar öncesine döndük… Sokaklar, caddeler bomboş kaldı… Ortaya çıkan manzara, Esra Ünlü’nün objektifine böyle yansımış…
 

3 PUAN NEDİR NE ANLAMA GELİR?

 Üç puanlı sistem, spor liglerinde ve grup turnuvalarında, özellikle de futbolda, uygulanan müsabakayı kazanan takıma 3 puanla ödüllendiren ancak kaybeden takıma puan vermeyen sistem. Yine bu sisteme göre, eğer müsabaka berabere tamamlanırsa her iki takım da birer puanla sahadan ayrılır. Bu sistem genel olarak mağlubiyet ve/veya beraberlik sonuçları almaya yatkın ve daha az kazanma yüzdesine sahip olan takımlar ile daha fazla kazanma yüzdesine sahip olan takımlar arasındaki sıralamayı daha belirgin hale getirir”
Eskişehirspor 25 maçtır ligde kazanamıyor… 3 puan nedir unuttuk…
Ben de 3 puanın ne anlama geldiğini araştırdım ve hatırlatmak istedim…
Birileri 3 puanın anlamını kocaman bir afiş yaptırsın da tesislere, stadyuma, teknik yönetimin odasına, futbolcuların başucuna assın belki 3 puanı o zaman hatırlarız…
 

SORUYORUM

Okullar kapalı haliyle kantinler de kapalı… Kantin işletmecileri ne durumda? Kantinciler aylardır geçimini nasıl sağlıyor?  Bilgisi olan varsa açıklasın!
 

AŞI POLEMİĞİ

Aylardır koronavirüsün önüne geçecek olan aşının ne zaman ülkemize geleceğini sorduk birbirimize… Yetkililer aşının bu ay içerisinde tedarik edilerek yapılan çalışmalarla birlikte en sağlıklı bir biçimde kullanıma sunulacağını duyurdu… Şimdiki tartışma ise  “aşı güvenli mi değil mi?” Bir kesim aşıyı olurum diyor, bir kesim ise korkuyor!   İşler karışık… Ama bir gerçek var:  Koronavirüs can almaya devam ediyor… Ne yapılacaksa acil yapılsın!

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi