Eskişehir ağlıyor…

Arif Anbar yazdı

12 Mart 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir ağlıyor…

Eskişehir medyasının ulu çınarlarından İstikbal gazetesinin sahibi Oğuz Türkmen aramızdan ayrıldı. Bununla birlikte Eskişehir’de deyim yerindeyse yas ilan edildi.
Siyasiler, işadamları, sanatçılar, gazeteciler, sade vatandaş… Her biri Türkmen’in insaniyetini anlatarak taziye mesajları yayımladı. Cenazesi ise seveninin ne kadar çok olduğunu bir kez daha gösterdi. İncelediğim kadarıyla Türkmen’i en iyi, İstikbal gazetesine yıllarını veren Yazı İşleri Müdür Murat Taşkın anlattı. Taşkın köşesinde dedi ki: “Bugüne kadar Eskişehir’de gazetecilik yapmış ve hala da bu mesleği sürdüren birçok insanın patronuydu. Aslında ama patron olmaktan öte her çalışan için de bir ağabey, bir babaydı.” Evet… Eskişehir’in gazetecileri bir ağabeyi, bir babayı kaybetti. Işıklar içinde uyu Oğuz Türkmen…

Şikayet

OEDAŞ’a olan tepkiler giderek artıyor. Sürekli elektrik kesintilerine maruz kalan vatandaşlar yeni bir sorunla daha karşı karşı kaldıkları için isyan ediyor. O sorun şu: Kentin muhtelif yerlerinde sokak ışıkları yanmıyor. Bazı sokak ışıkları ise belli aralıklarla sürekli yanıp sönüyor. Sokaklar, deyim yerindeyse gece kulübüne dönüyor. Yurttaşlarımız ise bu sorunların bir an önce çözülmesini istiyor.

Tehdit!
 
Şeker fabrikalarının özelleştirilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu günlerdir tartışıyoruz. Bu anlamda Türk İş Eskişehir Temsilcisi Necat Kılıç ciddi bir tehdidi gündeme getirdi ve yetkililere şu soruyu yöneltti: “Kapanan şeker fabrikalarından ortaya çıkacak şeker açığı ‘nişasta bazlı şekerler’ (kanserojen) diye tabir ettiğimiz şurup ile kapatılmaya mı çalışılacak?”
 
Komik
 
Spor  Toto 1. Ligin 26. haftasında Eskişehirspor,  BB Erzurumspor ile deplasmanda karşılaştı ve maalesef 2-1 yenildi. Söz konusu maç öncesi ise medyaya şöyle bir servis yapıldı: “Gürdal Abacı’dan Eskişehirspor’a büyük destek!” Neymiş efendim? Abacı, takımın deplasman masraflarını karşılamış. İyi yapmış ancak bunu büyük destek olarak göstermek, izlemekten keyif alınan bir komedi oyunu gibi kamuoyunu güldürdü. Abacı iş adamı ve zaten kulübün yöneticisi. Yönetici olarak da elini taşın altına bir zahmet sokuversin ve küçücük bir yardımı lütuf olarak göstermeye çalışıp “kulübü kurtaran yardım” diye hiçbir biçimde lanse etmesin!  
 
Duyuru
 
Eskişehir’in göbeğine ve Türkiye’nin belki de en verimli tarım topraklarının ciğerine kurulması planlanan garabet niteliğindeki kömürlü termik santral ihalesi 7 Mart 2018’de yapılacaktı. Ancak Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'nden yapılan açıklamada, ihale tarihinin 26 Nisan 2018’e ertelendiği duyuruldu. 
 
A-FETÖ yalanı
 
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, bazı sosyal medya hesaplarında, "Gözaltına alınan kadınların başörtülerinin zorla çıkartıldığı, ibadetlerinin engellendiği" yönünde gerçek dışı haberler yapıldığını bildirdi. Söz konusu bu yalan haberlerin de, Amerikancı Fethullahçı Terör Örgütü’nün (A-FETÖ) amaçları doğrultusunda, devlet kurumlarını yıpratma hedefiyle yapıldığını kaydetti.
  
Külliye ısrarı

Külliye ısrarı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, önemli turistik merkezlerden olan ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği, içinde 4 adet müzenin ve bir de cam atölyesinin bulunduğu Kurşunlu Külliyesi'nin tahliyesini yine istedi. Bunun üzerine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Direniyoruz, anlaşmaya çalışıyoruz. Defalarca sayın bakana ve genel müdüre ulaşamaya çalıştık. Politik bir dürtüden haber bekliyor. O da hareketlenmediği için bizleri buradan çıkarıp atmak üzere tehdit ediyorlar" şeklinde tepkisini dile getirdi. Hatırlayın… Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yine buna benzer bir girişimi, Kazım Kurt’un akıllıca gerçekleştirdiği protesto gösterisiyle birlikte püskürtülmüştü.
 
Bastonla belediye yönetecek!

İYİ Parti’de sular durulmuyor. Öyle ki en son, Devlet eski Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek’in kızının partiden atıldığı ve kongrede oy kullanamayacağı iddia edildi. Bunun üzerine esgundem26’da İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu’nu sert sözlerle eleştiren Dedelek, partiyi sahipsiz bırakmayacaklarını ve gerekirse bastonuyla belediye başkanı adayı olabileceğini söyledi.

Bilim adamına yakıştı!

ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen, kömürlü termik santrali savunmak için öyle bir açıklama yaptı ki evlere şenlik. Türkiye’de en fazla akciğer kanseri vakasının Eskişehir’de olduğunu belirten Gönen, bu durumun en önemli nedeni olarak trafik ışıklarının fazlalığını ve bekleme süresinin uzunluğunu gösterdi. Tam da bilim adamına yakışan bir açıklama!

Ne yerli ne de milli

Ne yerli ne milli

ESTRAM filosuna katılacak olan 14 yeni Skoda marka tramvayın ilk seti Eskişehir’e ulaştı. 30 metre uzunluğunda, 273 yolcu kapasiteli tramvaylarda iç ve dış kamera sistemi, klima sistemi, bilgi monitörleri ve güzergâh ekranları bulunuyor.

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

Dili olsa

CHP İl eski Başkanı Nihat Çuhadar: Haberim yokmuş gibi çek Akın.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Senin neden haberin var ki zaten.
CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Benim her şeyden haberim var ama, hi ha ha…
CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel: Sinan başkan şaka yapmayı seviyor.

Twitter

Devlet Bahçeli:


Aziz Atatürk diyor ki: “Eğer şunun bunun teveccühünden güç almaya tenezzül ederseniz, halinizi bilmem, ama geleceğiniz çürük olur.” Özgürlük ve demokrasi iddialarıyla Türk düşmanlarının eteğinin altına saklananlarla ortak bir gelecek, ortak bir değer, ortak bir hedef yoktur.

AFİŞ 

Ailecek Şaşkınız

Ailecek Şaşkınız


Eskişehir’in tanınmış işadamlarından olan Faruk Akay’ın işlettiği Camzade tarafından, Eskişehir’de galası düzenlenen “Ailecek Şaşkınız” filmi için ilk kez yüzde yüz el yapımı film afişi yapıldı. Camdan yapılan film afişi, Murat Cemcir ve Ahmet Kural’ın büyük beğenisini kazandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
sade vatandaş 13 Mart 2018 01:31

sayın rektörümüz haklı kırmızı ışıklada ve tranvay geçişlerini bekleyen araçların uzun konvoylar oluşan bölgede gaz olçümü yapılsın araç egzoslarından çıkan gazlardan nefes alamıyoruz bilhassa belediye ve servis otobüslerinden çıkan dumandan onümüzü göremiyoruz inanılmaması anlaşılır gibi değil

3 0 Cevap Yaz
okan 12 Mart 2018 14:59

tramvay tır üzerinden raylara indirildi mi acaba ?

1 0 Cevap Yaz
Murad

Heee sabah çık gel

1 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi