Es Es ve siyaset

Arif Anbar yazdı

4 Haziran 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor kongresi öncesi Esgroup’u ziyaret eden Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, dikkat çeken açıklamalar yaparak şunları aktardı: “Biz her genel kurul öncesinde ve sonrasında yaptığımız açıklamalarda şunu söyledik. Siyaset, siyasi amaçlarla spora müdahil olmamalı. Şimdi ise hele seçim zamanı bizim işlere müdahil olmamız tamamen seçim yatırımı olarak algılanacak. Genel kurul kimi seçerse bizim başkanımız odur. Eskişehirspor’daki ve 24 Haziran’da ki seçimden sonra elimizdeki imkanlarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada desteğimiz sürecek”
Avcı’nın bu açıklamasının çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Zira siyaset, Eskişehirspor’u bir hayli yıprattı. Bundan sonra siyasetin, kulübümüzü şekillendirmesine izin vermeyelim. Avcı da zaten bu mesajı net bir biçimde vermiş.
 
Hükümete kapak!
Hükümete kapak!
AK Parti hükümeti şeker fabrikalarının zarar ettiğini iddia ederek bir bir özelleştirme yoluna gitti. Ancak Eskişehir Kazım Taşkent Şeker Fabrikası bu iddiayı yalanlar nitelikte çalışmalara imza atıyor.
Nasıl mı? Fabrika; 1, 2 ve 5 kilogramlık paketlerde kristal şekerlerin satışına başladı. Yıllardır 50 kilogramlık çuvallanmış ambalajlar halinde satışı yapılan kristal şekerlerin, küçük paketler halinde satışa sunulması tüketiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Eskişehir yöresinde tüketicilerce beğenilen Eskişehir şekeri, paketlenmiş yeni haliyle şehrimiz market reyonlarında yerini almaya başladı.
TÜRKŞEKER adıyla piyasaya sunulan paketlenmiş şekerleri esnaflar, Eskişehir Şeker Fabrikasından  temin edebilecekler.
Fabrikanın yaptığı bu iş, ciddi bir iş. AK Parti hükümeti, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi meselesini bir kez daha gözden geçirmeli.
 
Fire Hawk
 
Anadolu Üniversitesi’nden bölünerek kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi Alihan Bak, orman yangınlarını büyümeden tespit ederek ilk müdahaleyi yapan "Fire Hawk" isimli bir sistem geliştirdi. 24 saat havada kalma özelliğine sahip termal kamera ve ısı algılayıcılı drone, alevleri tespit edip, altında iki adet yangın söndürme topu bulanan diğer drone cihazını uyarıyor. Harekete geçen ikinci drone iki dakikada bölgeye gelerek, her biri 1,3 kilogram olan ve içinde bor karışımlı kimyasal bulunan iki topu yaklaşık 500 metre yükseklikten alevlerin üzerine bırakıp yangına ilk müdahaleyi yapıyor.
Sizce de harika bir buluş değil mi? ETÜ öğrencisi Alihan Bak’ı ve destek verenleri kutluyor, devletimiz için yaptığı bu çalışma nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum.
 
Kader seçimi
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, 24 Haziran erken seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Karacan bu kapsamda Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda çalışan işçilerle bir araya geldi ve şu mesajı verdi: “24 Haziran’da ülkemizin şahlanması için, 16 yıldır eski Türkiye’den yeni Türkiye’ye büyük adımlarla ilerlediğimiz bu kutlu yolu taçlandırmak için desteklerinizi bekliyoruz. Çünkü bu seçim ülkemizin geleceğine yön verecek çok önemli bir seçim.”
Evet… Her parti, 24 Haziran seçimlerinin ülkenin kader seçimleri olduğunu ifade ediyor. Karacan’da aynı mesajı vermeye gayret göstermiş. Bakalım… Cumhur İttifakı’nın gelecek anlayışı mı galip gelecek yoksa Millet İttifakı’nın gelecek anlayışı mı? Bekleyip göreceğiz…
 
Hovarda ve vahşi
 
Su tasarrufu konusunda vatandaşları sıklıkla uyaran Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Porsuk Çayı’nın Polatlılı çiftçiler tarafından vahşice kullanılmasına tepki göstererek şunlar söyledi: “Üzülerek ifade edeyim ki Eskişehir DSi Bölge Müdürlüğü’nün Porsuk baraj suyunun tabiri caizse “hovardaca” kullanılmasına karşı, Büyükşehir Belediyemizin tüm uyarılarına rağmen, Eskişehirli yerel ve genel siyasetçiler ile Eskişehir Valiliği ve bürokratlar konuya ilgi göstermemekte, duyarsız kalmaktadırlar.”
Büyükerşen’in yerden göğe kadar haklı olduğunu düşünüyorum ve başta valilik olmak üzere ilgili yetkilileri harekete geçmeye davet ediyorum.
  
Gurur duyduk
 
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) hastanesinde görev yapan 34 kişilik organ nakli ekibi harikalar yaratıyor. Söz konusu ekibin çalışmalarıyla son 6 ay içinde; 5'i karaciğer, 6'sı böbrek nakli olmak üzere toplam 11 organ nakli gerçekleştirildi. 8'i kadavradan gerçekleştirilen nakillerde yüzde 100 başarı sağlandı.
Bu durum, ESOGÜ’nün Türkiye’deki itibarı açısından oldukça önemli. Kent olarak gururlandık. Söz konusu başarının devamını diliyoruz.
 
Odunpazarı’nın harikası!
 
Odunpazarı Belediyesi’nin, park ve peyzaj konularında öne çıktığını söyleyebiliriz. Bu anlamda belediye tarafından Vadişehir Mahallesi’ne “Çevre Parkı” isimli yeni bir park daha yapıldı. Öyle sıradan bir park değil. Ciddi bir kaç özelliği var. Parkın belli noktalarında geri dönüşüm malzemeleri kullanılmış. Dahası ve en önemlisi; parkın elektrik ihtiyacı, güneş panelleri ve rüzgâr tribününden sağlanacak. İşte bu nedenle parkın adı Çevre Parkı! Temiz enerji kullanılıyor ve çevreye zarar verilmiyor. Elektrik maliyeti bir hayli düşüyor ve tasarruf gerçekleşiyor. Bir de, kömürlü termik santral sevicilerine örnek oluyor!
Sizce de harika değil mi? Odunpazarı Belediyesi’ni tebrik ediyor, söz konusu parkın bugün saat 11.00’de açılışının yapılacağını hatırlatmak istiyorum.   
 
Gaybubet Evi baskını!
Gaybubet Evi baskını!
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yoğun takibi sonucunda FETÖ üyelerinin “gaybubet evi” adını verdiği Eskişehir’deki birçok hücre evine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda, örgütün Eskişehir’de yeniden yapılanması için çalışma yürüttükleri anlaşılan 2'si kadın olmak üzere toplam 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Buradan da anlaşılıyor ki devletimiz, FETÖ ile mücadeleye ara vermeden devam ediyor. Allah zeval vermesi. Ancak söz konusu haklı mücadele yapılırken, “masumiyet karinesi” ve “lekelenmeme hakkı”na dikkat edilsin. 
 
7-0 nedir yahu?
7-0 nedir yahu?
AK Parti’nin “vefa yemeği”nde söz alan beşinci sıra milletvekili adayı Ahmet Namık Akdoğan, enteresan bir iddiada bulundu. İddiası şu ki: “Ben Serhat kardeşime daha önce de söylemiştim. Sayın il başkanım 110 bin üyemiz olduğunu söylüyor. 110 bin arkadaşımdan beşer tane daha oy ilave etmesini istiyorum ki 7-0 Eskişehir’i götürelim. Bu imkansız değil.”
Akdoğan; sevilen, sayılan, iyi bir insan ve iyi bir siyasetçidir. Siyasette iddia vardır ancak biraz gerçekçi olmakta da fayda vardır. Akdoğan 4 vekil dese anlarım, ihtimal dahilinde olduğunu söyleyebilirim. Ancak 7-0 nedir yahu? Akdoğan’ın 7 milletvekili çıkarmak için yaptığı hesap, MHP Lideri Devlet Bahçe’linin, MHP’nin nasıl iktidar olabileceği üzerine yaptığı hesaba benzemiş.
Akdoğan’a tavsiyem, seçim hararetine kapılıp olmayacak açıklamalar yapmamasıdır ve siyasete gerçekçi bir tavırla yaklaşmalıdır.   


Dünya insanları
Dünya insanları
Gördüğünüz fotoğrafı, Eskişehir Atatürk Bulvarı tramvay durağının orada, saat 15.00 sularında çektim. O saatlerde okulda olması gereken çocuklar, satmak için topladıkları demirleri taşıyorlar. Ne denir ki buna? İşte Türkiye’nin hali!


AFİŞ / Yedi Samuray Kanlı Pirinç
AFİŞ / Yedi Samuray Kanlı Pirinç
Çekimleri Japonya yakınlarında tamamlanan 1954 yapımı Yedi Samuray Kanlı Pirinç filmi, macera tarzında olan, zeka dolu ve yok artık dedirten bir sonla biten etkileyici bir başyapıt olarak karşımıza çıkıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Akira Kurosawa gibi ünlü bir isim yer alırken; başrollerinde ise Toshirô Mifune, Takashi Shimura, Keiko Tsushima, Yukiko Shimazaki gibi ünlü artistler yer buluyor.
Olaylar, bir köye saldırılarda bulunan haydutlardan bıkan köy halkının samuraydan yardım istemesiyle başlıyor...


BİR TWEET / Jale Nur Süllü
BİR TWEET / Jale Nur Süllü
“Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim.” Büyük usta Nazım Hikmet’i aramızdan ayrılışının 55. yılında saygıyla anıyorum. #NazımHikmet


YORUMSUZ
YORUMSUZ

Bu fotoğraf, 1 Haziran Cuma günü kaleme aldığım, “Eyyyy Erdoğan, mağrur olma. Senden büyük?” başlıklı yazımın ardından yine aynı gün çekilmiş bir fotoğraf. Yorum yapmadan paylaşıyorum…


KARİKATÜR

KARİKATÜR
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi