ES-ES’le ilgili yapılan ‘gizli’ görüşmelerde hangi sözler verildi?

Özellikle zor günler geçiren Eskişehirspor üzerinde uzun uzadıya açıklamalarda bulundu Çakırözer.

12 Ocak 2019 10:02
A
a
Sütiş Eskişehir
Önceki gün, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’i ES TV ekranlarında konuk ettik. Programda, yerel ve genel olmak üzere birçok konuyu masaya yatırdık. Özellikle zor günler geçiren Eskişehirspor üzerinde uzun uzadıya açıklamalarda bulundu Çakırözer.

*

Şimdi, Çakırözer’in Eskişehirspor’a ilişkin görüşlerini hiçbir yorum yapmadan paylaşıyorum ve takdiri size bırakıyorum. Bakalım Çakırözer neler söylemiş, okuyoruz…

TARAFTARIMIZIN HAKKI ÖDENMEZ

“Eskişehirspor bu sene muazzam, bence tarihte görülmemiş bir örnek yaşanıyor. Yani böylesine zor koşullar altında bir takım gençleriyle oynuyor, transferlerini oynatamıyor ve sanki Süper Lig şampiyonluğuna oynar gibi taraftar tribünü dolduruyor, deplasmana gidiyor, her yerde takımın yanında. Ben bir kere daha bu muhteşem taraftara… Zaten farkındaysanız Türkiye hep bunu konuşuyor. Ulusal, yaygın kanallarda, spor programlarında aslında hep Süper Lig konuşulur ama zaman zaman görüyorsunuz Eskişehirspor ve taraftarı konuşuluyor. Taraftar istatistiklerine bakıyorsunuz, Süper Lig’deki büyük takımların taraftarlarıyla Eskişehirspor’un taraftarları başa baş. Bu muazzam bir şey, bir kere taraftarımızın hakkı ödenmez. Aynı şekilde Sayın Fuat Çapa ve bizim futbolcularımızın hakkı ödenmez. Onlar da olağanüstü özveriyle çalışıyorlar. Yönetim derseniz, evet, birçok zorluğa rağmen Halil Ünal Başkan işi çevirmeye çalışıyor. Onlara da minnettarız.

CHP’Lİ BAŞKANLAR YARDIM EDİYOR

Peki, ne yapılması lazım? Bir kere herkesin sahip çıkması lazım kulübümüze. İşte Kazım Kurt’un yaptıkları, işte Ahmet Ataç’ın yaptıkları, işte ne kadar kızarlarsa kızsınlar Yılmaz Büyükerşen’in yaptıkları; hep sahip çıkıyorlar. Ama bazılarını açıklamıyorlar, Kazım Başkan’da Eskişehirspor için yaptığı desteklerin bazılarını açıklamıyor. Ama yaptığı somut destekler var, onlar biliniyor zaten: billboardların gelirlerinin Eskişehirspor’a bırakılması gibi… Ama onun ötesinde birçok yardım yapılıyor.

YÖNETİCİLER VERİLEN SÖZLERİ AÇIKLAMALI

Asıl üzerinde durulması gereken, bu şehirde Eskişehirspor’un zor durumda olduğu son iki üç yıldır, iktidar partisinin üst düzey yetkilileri; kimden bahsediyorum Cumhurbaşkanından, kimden bahsediyorum Başbakandan, kimden bahsediyorum bakanlardan… Bunlar, bu şehirde, bu kulübün yöneticilerine hep sözler verdiler. Bunların bir bölümü basına yansıdı, bir bölümü dost sohbetlerinde konuşuldu. Peki, bu sözlerin gereği nerede? Hangi sözler verildi, hangi sözler yapılmadı? Bunu tabi Eskişehirspor’u bugüne kadar yönetenler açıklamadı. Belki siyasi nezaket gereği, işin nezaketi gereği ama verilen diğer sözlerin ne kadar yerine getirildiğinin ortaya çıkarılması lazım.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN’İN ÖNERİSİ

İşin bir de şu boyutu var: Yönetimler; bir gelen ibra ediyor, ibra ediyor, ibra ediyor… Ama bir şekilde de bu borç büyüyor. Bunun hesabı bir türlü kamuoyuyla paylaşılmıyor. Yani her gelen yönetim eskisini ibra ederek geliyor, biliyorsunuz, bir dernek şeklinde olduğu için. Ama o arada borç da büyüyor yani ve içinden çıkılamayan bir borç olmuş durumda. O nedenle belki de, Yılmaz Hoca’nın önerisidir bu biliyorsunuz, bu şirketleşme meselesinin yani gerçekten ciddiye alınması gerekir. Gerçekten şirketleşme, denetim, sıkı denetim meselesinin ciddiye alınması lazım.

ESKİŞEHİRSPOR’A HAKSIZLIK YAPILIYOR

Şimdi Eskişehirspor bir an önce… Bakın ben Ankara’da Spor Bakanının hem eskisiyle hem yenisiyle görüştüm. Neyse, kanun, hukuk mukuk bunu siz bilirsiniz bunun şeyini çıkaralım, transfer yasakları konusunda. Bence bu konuda haksızlık yapılıyor Eskişehirspor’a. Gerçekten haksızlık yapılıyor. Bir şekilde bunun çözülmesi lazım. E, Eskişehirspor’a para bulmak lazım şeylerin anlaşmaları için, ama bulunamıyor. Ama buna, her şeye kanun çıkarılıyor, buna da çıkarılabilir. Gündemde bir yapılandırma meselesi var, transfer yasağını aşabilecekse yani aşmasını umut ediyoruz… Buradaki tek şey, rezerv, insanların söylediği, işte Ziraat Bankası işte çiftçiye veremiyor, çiftçinin parası anlamında belki söylüyor, ama kulüplerin… Aftan bahsetmiyor bakın, kulüplerin borçlarının affedilmesi falan değil ama ödeme güçlüğünün ortadan kalkması ve transfer yasağının kalkması için bu tür düzenlemelere ihtiyaç var mı, var. Biz de bunları istiyoruz. Ama bu borçların tamamen devletin sırtına yükleniyor gibi olmaması lazım. Bunu Eskişehirspor taraftarı da istemez.

BELEDİYELER TARTIŞILIYOR, YA İKTİDAR?

Bakın biz Eskişehirspor için bir şeyler yapmalıyız. Gerekirse milletvekilleri bir araya gelelim. Ama bugüne kadar ki o kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelere biz davet edilmedik. Hep o görüşmeler, Başbakanla, Bakanla, kulüp yöneticisiyle ve buradaki aracı milletvekili kimse ya da il başkanı… Siz bunları çok iyi biliyorsunuz. Bu şehirde son üç dört yıldır kaç tane gizli görüşme yapıldı. Çağırın bizi de CHP milletvekilleri olarak, ‘sizde bu görüşmeye katılın, şahit olun, verilen sözlere siz de şahit olun’ deyin. Ama bunların hiç biri yapılmadı. Biz şu anda AK Parti iktidarının Eskişehirspor’a hangi sözleri verdiğini, hangilerini yaptığını, hangilerini yapmadığını bilmiyoruz. Ama şeye dönüldüğünde; Büyükşehir’den bunu istedik, Tepebaşı’ndan şunu istedik, Odunpazarı’ndan bunu istedik; verildi verilmedi tartışması sürekli yapılıyor. Ama işin öbür tarafı kapalı kutu. Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama kulüp yöneticileri de aldıkları taahhütleri, bunların hangilerinin yapılıp yapılmadığını kamuoyuna paylaşmaları lazım.”

Cumhur İttifakı düğmeye basıyor!

AK Parti ve MHP Eskişehir İl Başkanlıkları tarafından, bugün saat 15.00’te, Yenikent Spor Salonunda aday tanıtım toplantısı gerçekleştirecek.

*

Resmi olmamakla birlikte, Cumhur İttifakı’nın aday olarak göstereceği muhtemel isimler belli. Şöyle sıralayalım:
-Büyükşehir Belediyesi: Burhan Sakallı (AK Parti)
-Odunpazarı Belediyesi: Volkan Doğan (AK Parti)
-Tepebaşı Belediyesi: İbrahim Yılmaz Kaynarca (AK Parti)
-Sivrihisar Belediyesi: Hamid Yüzügüllü (AK Parti)
-Sarıcakaya Belediyesi: Hüseyin Çam (AK Parti)
-Mahmudiye Belediyesi: Mustafa Arslan (AK Parti)
-Han Belediyesi: Vedat Çeliker (AK Parti)
-Alpu Belediyesi: Rafet Demirtaş (AK Parti)
-Beylikova Belediyesi: Özkan Alp (AK Parti)
-İnönü Belediyesi: Kadir Bozkurt (AK Parti)
-Seyitgazi Belediyesi: Hasan Kalın (AK Parti)
-Mihalgazi Belediyesi: Zeynep Akgün (AK Parti)
-Günyüzü Belediyesi: Menderes Durgut (AK Parti)
-Çifteler Belediyesi: Kadir Bıyık (MHP)
-Mihalıççık Belediyesi: Ali Yörük (MHP)

*

Yukarıda okuduğunuz muhtemel aday listesinden de görüldüğü üzere, MHP iki ilçede aday gösteriyor ve AK Parti aday çıkarmayarak MHP’nin adayını destekliyor. Geri kalan 12 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’nde ise AK Parti aday çıkarıyor ve MHP aday çıkarmayarak AK Parti’yi destekliyor.

*

Yine bu tabloya bakarak, şunları söylememiz mümkün. AK Parti, mevcut Günyüzü Belediye Başkanı Remzi Arayıt’ı tekrar aday göstermeyi tercih etmemiş, yerine Menderes Durgut’u aday yapmış. Yine mevcut Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler aday gösterilmemiş, yerine Hüseyin Çam tercih edilmiş.

*

Ayrıca AK Parti, ittifak nedeniyle, sahip olduğu Çifteler ve Mihalıççık Belediyelerinden vazgeçti ve dolayısıyla mevcut Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen ile mevcut Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal tekrar aday gösterilmedi.

*

Beri yandan, bugün gerçekleştirilecek olan aday tanıtım toplantısına önemli bir ismin katılmayacağını belirtmek istiyorum. AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, bugün Elazığ’daki aday tanıtım toplantısına katılacağı için, Eskişehir’deki tanıtım toplantısına katılamayacak. Tabi bu durum, çeşitli söylentilere neden oldu. Yaygın görüş şu: Karacan’ın istemediği bazı isimlerin aday yapıldığı için Eskişehir’deki programa katılmadığı, Genel Merkez’den başka bir ildeki programa katılmak üzere görevlendirme istediği, sonuçta Elazığ’a görevlendirildiği
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 12 Ocak 2019 12:22

Metin Özen tekrar aday olmayacağını 1 yıl önceden zaten çevresine parti yönetimine bildirmişti. Metin Özen olmadığı için AkParti Çiftelerden aday göstermedi muhtemelen.

1 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi