Es-Es'in Başkanlık Koltuğu değerlidir!

Kıymetlidir… Şereflidir… Eskişehirspor başkanlığı büyük bir başkanlıktır!

14 Mayıs 2019 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kıymetlidir… Şereflidir… Eskişehirspor başkanlığı büyük bir başkanlıktır!
…/…
Eskişehirspor, sanırım bu sezon tüm liglerde en fazla seyirciye oynayan ilk 6-7 takım içinde yer alıyor. Bizim ligde zaten açık ara lideriz! Taraftarların düzenlediği iftara yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Milletvekilleri, belediye başkanları üst düzey bürokratlar! Kısacası, büyük bir camiayız! Eskişehirspor’un başkanlık koltuğu değerli bir koltuktur. Eskişehirspor başkanı şehrin önemli aktörlerinden biridir. Vali, Büyükşehir Belediye başkanlığı gibi bir koltuktur. Herkese nasip olmaz! Eskişehirspor başkanlık koltuğu milletvekili koltuğundan daha popülerdir. Sanayi Odası, Ticaret Odası gibi koltuklara açılmayan kapılar, Eskişehirspor koltuğu için açılır! Eskişehirspor koltuğu herkese nasip olmaz! Bu koltuğun değerini bilmeyenler oldu! Hakkını vermeyenler oldu! Ama hepsi silindi gitti, Es-Es, baki kaldı! Bu nedenle kimse “Eskişehirspor başkansız kalacak eyvah” diye düşünmesin! Çok büyük bir kulübüz… Koltuk mutlaka sahibini bulur!

TARAFTARDAN ANINDA MÜDAHALE!

Bir İstanbul takımı, Türkiye genelinde bir kampanya başlattı, “Fener ol” diye… Eskişehir’de de reklam panolarına ilanlarını asmışlar! Siyah Kırmızılı taraftarlar anında müdahale etmişler ve düzeltmişler…
Formalar Siyah Kırmızıya boyanmış, “Es-Es ol” yazılmış! Güzel boyanmış! Gerçeği böyle olmalı! Biliyorsunuz, Eskişehir’de sadece Eskişehirspor!

BEYİN YIKAMA!

-İyi işleyen bir beyin yıkama sisteminin yapması gereken çeşitli şeyler vardır ve bunlardan bazıları oldukça inceliklidir. Bu beyin yıkama sisteminin hedeflerinden biri ahmak ve cahil kitlelerdir: Duygusal olarak etkili aşırı-basitleştirmelerle aklı çelinmiş, marjinalleştirilmiş ve yalıtılmış bir halde, öylece, yani ahmak ve cahil olarak kalmalıdırlar. (Noam Chomsky

DURAKLAR!

Espark Alışveriş Merkezi’nin önündeki tramvay durağının ismi “Espark’tı! Büyükşehir Belediyesi, ortaya yeni çıkan meydana bir anıt dikti! Ulus Anıtı! Durağın ismi de Ulus Meydanı, olarak değiştirildi! Bir değişiklik daha yaşandı. Hatırlarsınız Devlet Hastanesi önündeki durağa da Devlet Hastanesi durağı deniyordu. Hastane gidince, haliyle ismi de değişmek zorunda kaldı. Durağın yeni ismi Odunpazarı Belediyesi durağı oldu!

UNUTUYORUZ!

Yüzkarası değil, kömür karası Böyle kazanılır ekmek parası. .../... Madencinin hayatını iki diziyle ne de güzel anlatmış şair. Ekmek parası uğruna, bir avuç kömür uğruna insanlar ömürlerini verdi... Madencinin hikayesi hep aynıdır. Madene iner, kazar, kömür çıkartır. Hepsi, arkadaşlarından bazılarının bir gün madende öleceğini biler... Onların hayalleri madende ölmemek üzeredir. Yaşamaktı, hayatta kalmaktı en büyük hayalleri... Soma faciasının üzerinden 5 yıl geçmiş! 301 madenci yaşamını yitirmişti. Anmalar, her yıl cılızlaşıyor ve biz yaşayanlar unutup gidiyoruz! Türkiye, tarihinde  “kara kapkara bir lekedir Soma”


14 05 2019 Günün Karikatürü - Ali Baş

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi