Ahmet Ataç 15 02 2024

Es Es için seferberlik

Soner Yüksel yazdı

21 Ağustos 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’da yaşanan maddi sorun sadece bugünü değil yarını da etkileyecek ciddi bir problem. Ancak bu problemin sadece Eskişehirspor’u yönetmeye talip olanların problemi olduğunu düşünenler ciddi bir yanılgı içindeler.
Belki defalarca dile getirdiğimiz bir şehir ve marka gerçeği var. Bu şehir daha nüfusu 1 milyon olmamışken AVM’lerin açıldığı, Otellerin deniz olmasa bile peşi sıra yatırım yaptığı, bozkırın diğer şehirleri ile kıyaslanamaz derece büyük bir markaya sahip. Bu markanın en değerli kısmında ise Anadolu Yıldızı titri ile belki şehrin duruşuna uyum sağlayan bir Eskişehirspor gerçeği var ve bu gerçek ne yazık ki can çekişiyor.
Yeni bir yönetim geldi eyvallah. Para da koydular ceplerinden ona da eyvallah. Ancak bu birkaç kişinin cebinden para koyarak kapatabileceği bir sorun değil. Hem bu sezonun devamını görebilmek, hem de yeni sezon için transfer cezası ve puan silme endişelerinden arınmak için bu şehirde para kazananların artık diyetini ödeme zamanı.
Loca alan, reklam veren iş adamlarımız var tamam ama 100 bin TL ile 200 bin TL aşılacak bir problem değil bu. Dolayısıyla hem sürümden zararı telafi etmeye hem de büyük destekler almaya mecburuz. Bu nokta aklımıza ilk gelenin AVM’ler olması son derece normal. Zira hem şehrin merkezinde küçük esnafın kazancını bölüşen, hem büyük kiralar ile senelerdir ciddi kazançlar sağlayan AVM’lerin bir nevi bunun devamı için üstüne düşeni yapması gerekiyor. Espark, NEO, Özdilek gibi kendi marka değerlerini önemseyen AVM’lerden en az 2 şer, 3’er milyon TL beklemek ise bence abartı değil. Antalya şehirdeki oteller ile ETO’yu transfer ediyorken biz şehirdeki AVM’lerden bir seferlik bir destek istiyoruz hepsi bu.
Ayrıca işin sürüm kısmı dediğimiz az, uz ama bir araya gelince kayda değer desteğe dönüşebilecek atılımlar da gerekli. Sağlık Sen’in yaptığı gibi sendikaların, odaların, güçlü stk’ların, siad’ların, meslek örgütlerinin de imkânları ölçeğinde bir şeyler yapması şart.
Özellikle seçim sürecinde olan ve 170 Milyon bütçesi olan Sanayi Odası’nın, Eskişehirspor’a geçen sezon ciddi destekler veren ETO’nun yine bu desteğe devam etmesi gerekiyor.
Evet şirketleşme konusunda sözleri haklı olsa da, zamanın şimdi olmadığı ve bir nevi düze çıkmak için ciddi bir desteğini beklediğimiz Yılmaz Büyükerşen’de bir seferlik reklam aktarımı yapmalı. Yine Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri’nden de şayet bir seferberlik havası yakalanırsa önemli destekler geleceğini ümit ediyorum.
Ama İktidar mensuplarını da bu işin merkezinde görmek gerektiğini altını çizerek belirtmek istiyorum. Seçim öncesi sürecin merkezinde olan Bakan Avcı, İl Başkanı Ünlü ve şu an Ak Parti’nin üst düzey yönetiminde yer alan Karacan’dan beklentiler büyük. Bir nevi ağanın eli tutulmaz diyerek bir an önce içinde bulunduğumuz korkulu süreci ve sürecin yarattığı toplumsal depresyonu gidermek için yazdığım herkesin, her kurumun elini taşın altına koyması adeta farz oldu.
Eskişehirspor’un acilen 20, 25 Milyon TL’ya, sezon sonuna kadar da 50 Milyon TL’ya ihtiyacı var. Öğrendiğimiz kadarıyla yönetim şu ana kadar 15 Milyon TL’ya kadar bir destek verdi ama görüyoruz ki bu sadece Başkan ve bazı yöneticilerin aşabileceği bir sorun değil. Bu yüzden enikonu düşünüp çok ama çok ciddi bir şeyler yapmak gerektiğini lütfen aklımızdan çıkarmayalım.
Herkes işin ucundan tutarsa bu iş olur ama herkesi harekete geçirmek içinde birilerinin düğmeye basması şart. Bu konuda da görevin Valimiz Özdemir Çakacak olması yerinde olur.
Bir maç gününün ertesinde maçı değil, ekonomik sorunları, var ya da yok olmayı konuşuyor, yazıyor ve yürek sızlatıyorsak varın halimizi siz düşünün. Zira bazı şeyler için yarın bile çok geç olabilir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yılmaz Göneş 21 Ağustos 2017 12:06

Hala aynı yanlışı yapmaya devam anlamıyorsunuz Valiyi göreve çağır Sen para ver AVM'ler Oteller versin ne güzel taksim yapıyorsunuz Bir sene sonra kimden ne isteyeceksiniz bilmiyorum Olan olmuş Eskişehirspor bu hale gelmiş kimi kahraman oldu kimi cebini doldurdu olan taraftara oldu Beyler açın gözünüzü yapılanmaya şimdiden başlayalım Bu durumda yardım edenleri Eskişehir asla unutmaz

0 2 Cevap Yaz
Mehmet Öztaş 21 Ağustos 2017 10:43

basında sürekli yer alan destek seferberlik yardım katkı gibi yazılardan usanç geldi artık bu takımın son iki ylda açtığı avuç kadar üzellerek söylüyorum hiç dilendiğini hatırlamıyorum ne hale geldi koca ESES yazık gazetelerde hep aynı nakarat yeter yahu siz yardımdan seferberlikten başka birşey bilmezmisiniz hiç

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi