Ahmet Ataç 15 02 2024

Erman Gölet’in ismi, Meral Akşener’e iletildi!

Arif Anbar yazdı

11 Ekim 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Sayın Arif ANBAR Beyefendi…
Geçen hafta Salı günü İYİ Parti İl Başkanıyla birlikte,  İYİ Parti grup toplantısına katılmak üzere, bir grup partiliyle Ankara'ya gitmiştik. Grup toplantısı sonrası Genel Başkanımız bizi odasında kabul etti. Bu ziyarette İl Başkanımız, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Erman Gölet'le görüşme yaptığını söyledi. Bu hususa, odada bulunan 30'a yakın partili de şahit olmuştur.
Erman Gölet'i CHP'nin duayenlerinden biliyoruz. Partide çok büyük emeği vardır. Odunpazarı Belediye Başkanlığına CHP'den aday olmak için çalıştığını duyuyoruz.
Bu durumda Erman Gölet'in İYİ Parti’yle görüşmesi doğru mudur? Gerçekten ortada görüşme var mıdır? Yoksa İYİ Parti İl Başkanı, görüşme yapmadığı halde mi böyle bir söz söylemiştir? Bu hususlara açıklık getirilmesi gerekmektedir. Aksi halde siyasetteki kirliliğe bir yenisi daha eklenecektir. Sizi sürekli takip eden biri olarak yorumlarınızı okumak istiyorum. Saygılarımla...”
 
*
 
Yukarıda okuduğunuz ifadeler, bir okurumuz tarafından elektronik posta yoluyla gönderildi.
“İsmimi yazabilirsiniz ya da ismimi yazmayın” şeklinde net bir ifadesi olmadığı için, okurumuzun adını paylaşmayacağım.
 
*
 
Ne diyor okurumuz?
Dikkat çeken iki nokta var.
Bir tanesi şu…
Ankara’ya giden İYİ Parti Eskişehir heyeti, Meclisteki grup toplantısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşmüş. Görüşme sırasında konu yerel seçim sürecine gelmiş olacak ki, İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda CHP’li Erman Gölet’e teklif götürdüklerini Akşener’e iletmiş.
Diğeri ise şu…
Kamuoyu, Erman Gölet’in, CHP’den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olabilmek adına uğraş verdiğini düşünüyor.
 
*
 
O zaman bende, bu noktada kulağıma gelenleri sizlere aktarayım…
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, son bir ayda, birkaç kere Erman Gölet’le görüştü. Son görüşme, çok yakın zamanda gerçekleştirildi. Dahası, söz konusu en son görüşme, Erman Gölet’in ofisinde yapıldı.
Yapılan görüşmelerde, Erman Gölet’in, İYİ Parti’den belediye başkan adayı olması yönünde fikir alışverişi yapıldığı net.
Ancak net olmayan bir konu var: Erman Gölet’e, Büyükşehir Belediyesi mi teklif ediliyor yoksa Odunpazarı Belediyesi mi teklif ediliyor?
 
*
 
Bu noktada yaygın görüş, Odunpazarı Belediyesi başkan adaylığı teklifi.
Ancak bu görüşün yaygın bir hal almasının sebebi, Erman Gölet’in Odunpazarı’yla özdeşleşmiş bir isim olması olabilir.
O nedenle, Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı teklifi de yapılmış olabilir.
Zira İYİ Parti ilk defa yerel seçimlere giriyor ve milletvekili çıkardığı Eskişehir’de iddialı olmak istiyor.
Ya da…
İYİ Partililer Odunpazarı Belediyesi başkan adaylığına ilişkin bir teklif götürmüş olabilir; Erman Gölet ise Büyükşehir Belediyesine başkan adayı olmak istediğini söyleyerek pazarlık masasına oturmuş olabilir.
 
*
 
Bu meseleyi bir yönüyle daha incelemek istiyorum.
Şöyle ki…
Büyükşehir Belediyesi’nin siyasetle içli dışlı olan üst düzey bir bürokratı, Kurban Bayramı tatilinde Erman Gölet’le regülatörde görüşme yapmıştı.
Bu görüşme sonrasında çok geçmeden, Erman Gölet, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’le görüşmüştü.
Gölet, her iki görüşmeyi de yalanlamadı ve özellikle Büyükerşen’le yaptığı ziyarete ilişkin MIH sütunlarına “Yılmaz Büyükerşen’den randevu aldım ve ziyaret ettim. Bayramını kutladım. Sohbet ettik. Ülkeyi ve partiyi konuştuk. Genel konulardı yani. Kimse buradan bir şey çıkartmaya çalışmasın. Nezaket ziyaretiydi sadece” şeklinde bir açıklama yapsa da, kamuoyunun aklındaki soru işareti silinmedi.
 
*
 
Ve en son…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir’e gelerek, 14 belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarını belirleme yetkisini Yılmaz Büyükerşen’e teslim etmesi, Büyükerşen-Gölet ve Kabukçuoğlu-Tunca-Gölet görüşmelerini daha bir önemli hale getirdi.
 
*
 
Buradan hareketle şu ihtimalleri sıralamak istiyorum…
 
  • Erman Gölet, İYİ Parti’yle samimi bir biçimde görüşüyor ve İYİ Parti’den aday olmak istiyor olabilir.
  • Erman Gölet, İYİ Parti’yi koz olarak kullanıp Büyükerşen’le pazarlık masasına oturmak istiyor olabilir.
  • Yılmaz Büyükerşen, Erman Gölet’i koz olarak değerlendirip, diğer CHP’li belediye başkanlarına, “ayağınızı denk alın” demek istiyor olabilir.
  • Yılmaz Büyükerşen, Erman Gölet’le anlaşmış olabilir; bununla beraber Erman Gölet’i belediye başkan adayı yapabilmek hedefiyle ortam hazırlama gayreti içerisine girmiş olabilir.
 
*
 
Evet…
Baştan sona; Büyükerşen-Gölet-İYİ Parti ekseninde cereyan eden gelişmeleri aktarmaya çalıştım ve tüm bu aktardıklarım ışığında çeşitli ihtimaller öne sürdüm.
İlerleyen günlerde, okuduğunuz konuyla ilgili ciddi gelişmeler yaşanacağını tahmin ediyorum.
CHP içerisindeki dengeler her an değişebilir.
Peki, değişince ne olur?
Ne olabileceğine ilişkin ihtimalleri, o gün geldiğinde söyleriz…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ARSLAN 11 Ekim 2018 15:43

ERMAN GÖLET İYİ PARTİNİN TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

3 3 Cevap Yaz
erhan 11 Ekim 2018 14:43

sn Erman gölete odunpazarı belediye bşk ligi hayırlı olsun eğer olaylar anlattığınız gibi gelişirse hocanın erman beyi aday göstermekten başka çaresi yok gibi

1 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi