Ahmet Ataç 15 02 2024

Erdoğan gelebilir

Arif Anbar'ın kaleminden "Vaziyet"

22 Ekim 2018 08:00
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti hükümetinin ciddi sağlık yatırımlarından bir tanesi de ülke genelinde kurulan Şehir Hastaneleri. Eskişehir de bu yatırımdan nasibini aldı, modern bir Şehir Hastanesi kazandı. Ancak şunu da söylemeliyim ki, bazı nedenler, hastanenin açılmasını geciktirdi. Her neyse… Sonunda, açılması sabırsızlıkla beklenen o hastane, hizmet vermeye başlayacak. 30 Ekim Salı günü poliklinikler ve acil servis ünitesi hastalara kapısını açacak. Bu noktada, hastaneyle ilgili faydalı bilgiler vermek 
istiyorum. Hastanenin; yatak kapasitesi: 1.081, poliklinik sayısı: 264, tek kişilik oda sayısı: 402, çift kişilik oda sayısı: 191, ameliyathane sayısı: 37, yoğun bakım yatak sayısı: 152, diyaliz yatak sayısı: 24, asansör sayısı: 55, merdiven sayısı: 6, kapalı otopark araç kapasitesi: 1600, açık otopark araç kapasitesi: 600, Doktor ve hemşirelerle birlikte aşağı yukarı personel sayısı: 5000. Ayrıca, hastanenin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılabilir.

Sakallı'dan ses yok!

Eskişehir’de bir bale krizi yaşandı. Kendini AK Parti’li olarak tanıtan meczup bir şahıs, Odunpazarı Belediyesi’nin bale kursuna dil uzattı. Çocuklarımızı, kendisi gibi hastalıklı beyni olan insancıkların önüne attı; belediyeye, belediyenin yöneticilerine, çocuklarımıza ve ailelerine hakaret ettirtti. Bunun üzerine üstat Ali Baş, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve Burhan Sakallı’ya bir soru yöneltti, konu hakkında ne düşündüklerini sordu. Doğan, şu açıklamayı yaptı: “Partimizin adayı kim olursa olsun belediyelerin şimdiye kadar yaptığı kazanımlarla ilgili farklı bir duruşu olmaz. Kapatmayız aksine geliştiririz. Siyasi görüşü, kökeni, inancı ne olursa olsun tüm hemşerilerimizin hukukunu koruruz. Adayımız kim olursa olsun… Bale atölyesi gibi iyi işlerin devamını sağlayacağız. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, mehteran takımını kaldırmıştı. Biz asla böyle bir niyette değiliz. Daha da geliştireceğiz. Sanata, kültüre yapılanların üzerine koymak için geliyoruz.” Doğan’ın bu açıklamasını oldukça değerli buluyorum. İnsanların içine su serpti. Ancak sorunun diğer muhatabı Burhan Sakallı’dan ses yok. Bu da Sakallı’yla ilgili, kafalarda soru işareti oluşmasına neden oluyor!   

Yatırım önerisi

Demokrasi İçin Dayanışma Platformu, yine dikkat çeken bir eylemle birlikte gündeme geldi. Platform üyeleri Yenikent Mahallesinde kurulan pazara gitti, ülkemizde yaşanan ekonomik bunalımın yansımalarını inceledi. Hem pazarcıyı dinledi, hem alışveriş yapan vatandaşı. Pazarcı da dertli, vatandaş da dertli... Her neyse… Platform üyelerinin elinde tuttuğu dövizlerden ikisi oldukça dikkatimi çekti. Bir tanesinde salçanın kilosu 10 TL yazıyordu. Diğerinde benzinin litresi 7 TL yazıyordu. Bu manzarayı gördükten sonra kendi kendime dedim ki: “Arif, evin bir odasını boşalt ve bol bol salça yapıp depola! Yatırım yapacaksan salçaya yap! Para, salçada!” Öte yandan… Platform üyelerinin taşıdığı bir de pankart vardı. Peki, o pankartta ne yazıyordu? Şu: “Faturayı krizi yaratanlar ödesin!”  


Kumar operasyonu!

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü; Asayiş, Trafik ve Önleyici Hizmetler Şubesi ekipleri, Eskişehir-Ankara, Eskişehir-Bursa, Eskişehir-Kütahya ve Eskişehir-Afyonkarahisar karayolları, İsmet İnönü, Basın Şehitleri ve Sivrihisar caddeleri ile Porsuk Bulvarı’ndaki eğlence merkezlerinde büyük bir operasyon gerçekleştirdi. 150’nin üstünde dev bir polis ordusunun katıldığı operasyonda; 5’i kumarhane, 2’si dernek olmak üzere, 7 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 179 kişinin genel bilgi taraması yapıldı. Dolandırıcılık suçundan aranan 2 kişi yakalandı. Tombala oynatılan yerlerin sorumlusu olduğu öne sürülen 5 şüpheli, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alındı. Tombala oynadığı tespit edilen 114 kişiye ise 29 bin 526 lira idari para cezası uygulandı. Emniyetimizi tebrik ediyor, söz konusu operasyonların devamını diliyoruz. 

Alkışlıyorum

Biliyorsunuz… Odunpazarı Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda önemli bir müzeyi daha kentimize kazandırdı: Atatürk İle Bir Gün Müzesi. Gitmeyenler, tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alan müzeyi, vakit geçirmeden mutlaka ziyaret etmeliler. Tabi, belediye, müzeyi açıp “konu kapandı” demedi. Müzenin anlamına uygun etkinlikler düzenlemeye başladı. Ülkemizin önemli cumhuriyet dönemi tarihçilerinden Sinan Meydan’ı müzeye davet etti. Meydan, “Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’e” isimli bir söyleşi gerçekleştirdi; Atatürk’ü anlattı, nasıl kurtulduğumuzu anlattı, cumhuriyetin kazanımlarını anlattı, söz konusu kazanımların bugün nasıl derdest edilmeye çalışıldığını anlattı vesaire… Belediyeyi kutluyor ve bunun gibi çalışmalara devam etmesini diliyorum.

Büyükerşen gibi olun

Ülkemizde ciddi bir ekonomik bunalım yaşanırken, tüm yurttaşlarımızın elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, vakit geçirmeden, Kırsal Kalkınma Projelerini hayata geçirmeye başladı. İlk olarak Mihalgazi’deki 540 çiftçiye, 2 buçuk milyondan fazla marul fidesi dağıtan Büyükerşen, diğer projelerini de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hangi projeler onlar? Şöyle sıralamak istiyorum: Mihalıççık’da Meyve Sebze Kurutma Tesisleri, Eskişehir’de Kuru Meyve Sebze Marketi, Yine Mihalıççık’da 60 Dekarlık Dut ve Kiraz Bahçesi, İnönü’de 20 Dekarlık Ekşi Karadut ve İpek Böceği Kurutma Tesisleri ve bahçe, Bozan’da Manda Yetiştiriciliği Projesi,  Seyitgazi’de Küçükbaş Hayvan ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi ile Sivrihisar, Mahmudiye,  Günyüzü’nde hayvan yetiştiriciliği ve süt üretimi projesi. Ne diyelim? Herkes Büyükerşen gibi olsa keşke… 

Muktedirler nerede?

Eskişehirliye futbolu sevdiren takım diyoruz. Kentin en önemli markalarından biri olarak kabul ediyoruz. Türkiye genelinde kıskanılan taraftarıyla övünüyoruz. Eskişehirspor’dan bahsediyorum… Ancak gelin görün ki o Eskişehirspor perişan bir halde! Deyim yerindeyse bir kuru ekmeğe muhtaç vaziyette. Öyle ki, sabah kahvaltı yapacak iki yumurtayı dahi bulamayacak bir acziyet içerisinde. Neyse ki duyarlı insanlar var! Taraftarlarımızdan Atila Gezmen ve Berkan Akyıldız, ellerinden geldiğince kahvaltılık ve yemeklik malzeme alarak kulübe bağış yaptılar. Allah onlardan razı olsun. Bu noktada eski teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam’ı da anmadan geçemeyeceğim. Eskişehirspor’un U16 takımının, Kayserispor deplasmanının masrafını Sağlam karşıladı. Önemli bir ahde vefa göstergesi. Kentimizin muktedirlerine örnek olsun!

ETO'dan bir ilk

Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) uzun süredir üzerinde çalıştığı bir proje vardı. Neydi o? Mesleki Test Sertifikasyon Merkezi! (METSEM). Nihayet süreç tamamlandı, merkez açıldı ve ETO, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından, madencilik sektöründe sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirildi. Peki, bunun faydası ne olacak? İş kazaları azalacak. Madencilik alanındaki çalışanlar, daha nitelikli hale gelecek. Yine madencilik alanında belgeli çalışanların sayısı artacak; bu durum işverenlere büyük avantaj sağlayacak, çünkü devlet, belgesi olan çalışanlar için 48 aya kadar prim desteği sağlayacak. Bu noktada projede emeği büyük olan Başkan Metin Güler’i tebrik ediyorum. 

DÜNYA İNSANLARI


12 yaşındaki Omeyra Sanchez, 1985 yılında Kolombiya’da bulunan Nevado Del Ruiz Yanardağı’nın faaliyete geçmesiyle oluşan enkazın altında kaldı. Genç kız, O’nu ayık tutmaya çalışan fotoğrafçının tüm çabalarına rağmen, 60 saat sonra bilincini kaybederek yaşamını yitirdi.


AFİŞ

BİR ŞEHİR KATİLİNİ ARIYOR


Film, Berlin sokaklarında amansız mücadeleye sebep olan bir seri katilin hikayesini konu ediyor. Sadece çocukları öldüren bu psikopat seri katili durdurmak için çalışmaya başlayan şehrin polis teşkilatı, sokakları sıkı bir denetim altına alıyor. Katilin yakalanamamasından fazlasıyla tedirgin olan halkın yanı sıra, bu baskıdan şikayetçi olan başka bir grup daha var. Polisin sıkı denetimi yüzünden yakalanmaktan korkan diğer sokak suçluları ve dilenciler de, kendi aralarında organize olarak bu operasyonun bir an önce sona ermesi için katilin peşine düşüyor. Artık polislerin yanı sıra suçlunun peşinde olan yasadışı bir oluşum da mevcut ve her iki taraf da katili ilk yakalayan taraf olmak için çabalıyor. 

KARİKATÜR

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA


CHP İl Başkanı Rabia Akman: Kemal Bey’e, Yılmaz Hoca’yı şikayet etmem iyi oldu. Sürekli fırçalıyor beni, çocuk gibi. Ben koskoca il başkanıyım, benim de söz hakkım olsun değil mi? Kemal Bey’de, Hoca’yı fırçalasın, bakalım nasıl oluyormuş…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Nasıl il başkanı atamışlar böyle? Kim atamış bunu? Gidiyor, çocuk gibi Yılmaz Hoca’yı şikayet ediyor bana. İşleri güçleri şikayet. İcraata gelince, kem küm… Güler misin, ağlar mısın? 

BİR TWEET
Çocuklarımıza Bale adı altında Bale öğretiyoruz :) Evet yanlış duymadınız: BALE     Muhteşem yetenekler keşfediyoruz. Baleyi çok seviyoruz, her zamankinden daha çok sahipleneceğiz  
@Odunpazarı Belediyesi
 

KÖŞE YAZISININ TAM HALİNİ GÖRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFA TIKLAYIN


Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aylin 22 Ekim 2018 10:42

Domates fidesiymiş..güler misin ağlar mısın? Herkes bir tuhaf oldu...

5 3 Cevap Yaz
Che 22 Ekim 2018 10:16

Tekrar Yazıyorum......Volkan Doğan ,Kazım Kurt'un Mehter Takımını Kaldırdığını Söylüyor.....Konuyu İyice İnceleyin, Mehter Takımını Giderayak Kimin Kaldırdığını......??????....Niçin...?????...Neden::???

6 6 Cevap Yaz
latif 22 Ekim 2018 08:51

Arif bey , Demokrasi İçin Dayanışma Platformu üyelerinin ellerinde tutuğu dövizleri iyi inceleyiniz . 1 kg sıvı yağ 38 tl yazıyor. siz en iyisi sıvı yağ depolayınız

7 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi