Ahmet Ataç 15 02 2024

Erdal Şanlı'dan Zihni Çalışkan'a cevap

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte kontağı çalıştırdı ve gaza bastı!

26 Haziran 2020 08:43
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte kontağı çalıştırdı ve gaza bastı!
 
*
 
Bazı çevreler, Çalışkan’ın hareketlenmesini kongre sürecinin yaklaşmasına bağlıyor ya, neyse; bu bahsi başka bir gün masaya yatırırız.
 
*
 
Faaliyetlerine ilçe gezileriyle başlayan Başkan Çalışkan, ilçelerin eksiklerini açıklarken, sık sık Büyükşehir Belediyesini ilçelere verilen sözleri yerine getirmemekle suçluyor.
 
*
 
Bu noktada son gittiği ilçelerden biri de Han.
Bildiğiniz üzere CHP’li Erdal Şanlı tarafından yönetiliyor. 
Zihni Çalışkan, Han ziyaretinde de, diğer ziyaretlerinde olduğu gibi verilen sözlerin ilçe genelinde yerine getirilmediğini ifade ederek CHP’li belediyeleri suçladı.
 
*
 
Ancak bu kez, suçlamaları karşılık buldu!
Karşılık veren isim, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı.
 
*
 
Telefon aracılığıyla iletişime geçen Şanlı, Zihni Çalışkan’ı işaret ederek “Han’a kırkta bir geliyor, Han’la alakası yok, partilileri de yanlış bilgi verince, o da yanlış bilgilerle aslı astarı olmayan açıklamalar yapıyor” diyerek başladı sözlerine.
 
*
 
Ve Çalışkan’ın iddialarına tek tek açıklık getirdi.
 
*
 
Çalışkan’ın 1. iddiası: Han Belediyesi binasının yanından başlayıp Başara Mahallesine giden bir kilometrelik yol henüz yapılmış değil.
 
Şanlı’nın cevabı: Belediyeden Başara mahallesine kadar olan yol gayet güzel yapılmıştır. Zaten öyle bir sorun yok. Mevcut yol yıprandığında da zaman zaman tamiratı yapılıyor.
 
*
 
Çalışkan’ın 2. iddiası: Mezarlar bakımsız. Diken ve otların sardığı yollarda yürümek imkansız.
 
Şanlı’nın cevabı: İftira atıyor. Otlar yolunuyor, mezarların bakımı yapılıyor; Büyükşehir Belediyesi ihmal etmiyor. Çöpler toplanıyor. İddia ediyorum ki en temiz ilçe Han ilçesidir. Yarışmaya bile varım, hodri meydan. 
 
*
 
Çalışkan’ın 3. iddiası: Büyükşehir Belediyesine bağlı ESKİ tarafından yapılması gereken Hacılar’daki içme suyu deposunun yenilenmesi ve su deposundan ilçe merkezine kadar 5 kilometre polietilenli boruların değişme işlemi hala yapılmış değil. Yılda 40 milyon TL bütçe fazlası veren ESKİ’nin kırsaldaki bu sorunları çözmemesinin izahı olamaz.
 
Şanlı’nın cevabı: Geçen yıl, ESKİ, hazineden aldığı bin 750 metrekare yeri kamulaştırdı. Han’da su yetersiz olduğu için, ESKİ’nin yeni bir sondaj çalışması da var. Ve dün, sondaj ihalesi yapıldı. Bununla beraber yüksek tonajlı depolar yapılacak ve Han’ın su sorunu kalmayacak. Ayrıca Hacılar’daki deponun bakımı ESKİ tarafından düzenli yapılıyor. Şunu da söyleyeyim, ESKİ, asbestli içme suyu borularını değiştireli çok oldu. Ama Han’la ilgilendiğini söyleyen AKP’nin il başkanı, bunların hiçbirini bilmiyor maalesef.
 
*
 
Zihni Çalışkan’ın Han’la ilgili iddialarını, Erdal Şanlı’nın da söz konusu iddialara verdiği yanıtları okudunuz.
 
*
 
Bu noktada, Erdal Şanlı’nın en başta söylediği gerçek, gün gibi ortaya çıkıyor: Zihni Çalışkan’a doğru bilgi verilmemiş!
 
*
 
Ya da Çalışkan, Şanlı’nın aktardıklarını biliyor ancak bilmemezlikten gelerek politika yapıyor.
 
*
 
Şanlı, sözlerinin sonunda, vaziyeti şöyle değerlendiriyor:
 
KEŞKE ÇAYIMI İÇSEYDİ
“AKP’nin il başkanı, bilgi aldığı kimselere dikkat etmelidir. Acaba Sayın Çalışkan ‘yapılmadı’ dediği yolu görmüş mü? Değişen su borularını görmüş mü? Mezarlığa gitmiş mi? Keşke Han’ın belediye başkanı olarak beni bir ziyaret etseydi, çayımı içseydi ve bilgi alsaydı. Bu çok mu zor? Biz medeni insanlarız. Fakat amaç üzüm yemek olmayınca, tek dertleri siyaset oluyor, popülizm yapmak oluyor, gerçek dışı şeyler üretmek oluyor. Ama sonuç olarak bu memleket hepimizin; ucuz siyaset adına birbirimizi lekelemekten vazgeçelim.”
 
*
 
Bakalım Zihni Çalışkan Şanlı’nın bu ifadeleri karşısında açıklamada bulunacak mı?

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ismail 27 Haziran 2020 16:03

Cevabi bu gazete veriyor nedense

2 0 Cevap Yaz
vahvah 27 Haziran 2020 09:43

kimi kime anlatıyorsunuz biz biliriz birbirimizi yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır marmarayı bile acevit yap madımıydı

2 0 Cevap Yaz
ESKİŞEHİRLİ 26 Haziran 2020 15:12

sayın Şanlı Han halkı sizin ne yaptığınızı görüyor ve değerlendiriyor.İlk seçimi kıl payı kazanmıştınız.Demekki halkınız sizden memnun ki son seçimde daha rahat kazandınız.Kutluyorum.Çalışmaya devam.Başarılar

1 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi