Engin Çakmak ve Eskişehirspor

Fotoğrafta Ünal Şakar’ın yanı sıra Eskişehirspor eski başkanlarından Sinan Özeçoğlu ve Mesut Hoşcan ile Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Engin Çakmak da vardı.

26 Aralık 2018 08:39
A
a
Sütiş Eskişehir
Daha önce ETİ’nin üstü düzey yöneticisi olan, şimdilerde ise Sarp Havacılık’ta Genel Müdürlük görevi üstlenen Ünal Şakar, tam da Eskişehirspor Genel Kurulu’nun arifesinde çok konuşulan bir fotoğraf paylaşmıştı. Fotoğrafta Ünal Şakar’ın yanı sıra Eskişehirspor eski başkanlarından Sinan Özeçoğlu ve Mesut Hoşcan ile Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Engin Çakmak da vardı.

*

Tabi, kongre öncesi Eskişehirspor’la yakından ilgilenen dört ismin bir arada poz vermesi, çeşitli iddialara sebep oldu. Bu iddialardan en önemlisi ise, Engin Çakmak’ın Eskişehirspor başkanlığına aday olması için ikna girişimiydi.

*

Telefonlaştığımız Engin Çakmak, bakın bu iddiaya ilişkin ne söyledi:

ANILARIMIZI TAZELEDİK

“Sinan Bey aradı. ‘Mesut başkan filan oturuyoruz’ dedi ve beni de sohbete davet etti. Davete icabet ettim tabi. Ünal Şakar da oradaymış. Tabi birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdik. Fotoğraf sosyal medyada paylaşılınca, Eskişehirspor’la ilgili çeşitli görüşler ortaya atılmaya başlandı, hakkımda. Ancak biz orada sadece sohbet ettik, Eskişehirspor’a ilişkin bir plan için toplanmadık. Deliklitaş çocuklarıyız ya biz, eski hikayelerimizden bahsettik. Eskişehirspor’la ilgili de geçmişe dönük anılarımızı tazeledik. Hepsi bu yani.”

*

NOT: Ünal Şakar, o fotoğrafı sosyal medya hesabından kaldırdı!

engin çakmak eskişehirspor

Cevap ver de görelim

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Kaan Özcan ilk yazısını dün kaleme aldı. Tebrik ediyor, kaleminin keskin olmasını diliyorum. Özcan ilk yazısında, önemli bir soru sormuş. Sorunun muhatabı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen. Soru ise şöyle:
18 yıldır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı yapan Ekrem Birsen’in mesleği nedir?
Esnafı temsil eden başkan acaba hangi meslek dalıyla uğraşmaktadır?
Peki, Birsen bu soruya cevap verebilir mi?
Tabii ki hayır.

Hedefteki isim aday adayı

Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcıları Erkan Uçkan ve Erdoğan Aydoğmuş’un meclis üyesi aday adayı olarak başvurmaması kafalarda soru işareti yaratmıştı. Soru işaretinin nedeni şuydu: Yeşiltepe Mahallesindeki imar tartışmaları sırasında Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’ın karşı karşıya gelmesi, Büyükerşen’in Uçkan ile Aydoğmuş’u hedef tahtasına oturtmasıydı.

*

Edindiğim bilgiye göre Erdoğan Aydoğmuş, meclis üyesi aday adayı olarak bu dönem için de başvuru yapmış. Ancak Erkan Uçkan başvuru yapmayacakmış. Bunun yanı sıra yine Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcılarından Fikriye Güven Zaptiye de meclis üyesi aday adayı başvurusunda bulunmuş.

*

Öte yandan CHP İl eski Kadın Kolları Başkanı Figen Kayha önce Tepebaşı’ndan meclis üyesi aday adayı başvurusu yapmış, sonrasında her nedense başvurusunu Odunpazarı’na kaydırmış. Başvurusunu kaydırdığının bilinmesinden de imtina ediyormuş!

Ne dersin Orhan Durmuş?

AK Parti’nin kurucu İl Başkanı Osman Yüksel MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olunca, bazı AK Partili isimlerin eleştiri bombardımanına maruz kaldı.

*

Özellikle, meclis üyesi aday adayı olmak için il yöneticiliği görevinden istifa eden Orhan Durmuş, Osman Yüksel’i omurgasızlıkla suçladı.

*

Bu noktada şu sorular aklıma geldi: - Numan Kurtulmuş omurgasız mı?
- Tuğrul Türkeş omurgasız m?
- Süleyman Soylu omurgasız mı?
- Erkan Mumcu omurgasız mı?
- Ertuğrul Günay omurgasız mı?

*

Ve hatta…
Milli görüşün lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dan kopan, Orhan Durmuş’un Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan omurgasız mı?!

‘Ayıp etmişler’

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, CHP’li belediyelerle çalışmamak için ısrar ediyor. Öyle ki belediyelerin Halk Eğitim Merkezlerine gönderdiği dilekçelere, protokol ve işbirliği taleplerine; bırakın yazılı cevap göndermeyi, sözlü bir cevap dahi verilmiyor. Dahası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediyelerin ortak olarak çözmesi gereken sorunlarda dahi, belediyelerin tüm girişimlerine rağmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ayak diriyor. Sorunların ne olduğunu defalarca kaleme aldığım için bir kez daha yazmayacağım.

*

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaret etmişti. Kurt, görüşme sırasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belediyelere karşı gösterdiği tavrı Bakan Selçuk’a anlatmış. Bakan Selçuk ise Kurt’a şu yanıtı vermiş: “Ayıp etmişler, ilgileneceğim.”

Her gün miting havası…

Geçtiğimiz haftalarda Eskişehir Emniyet Müdürlüğü mensuplarından biriyle sohbet ettim. Sohbetimiz sırasında Eskişehir’in ‘olaysız ve güvenli bir şehir’ olduğu üzerine uzun uzadıya konuştuk. Bu noktada emniyet mensubu öyle bir örnek verdi ki ‘cuk’ oturdu. Örnek şuydu: Eskişehir’de her gün saat 02.00’den sonra binlerce kişi evlerine gitmek üzere mekanlardan çıkar. Ortalık ana baba günü olur. Sanırsınız büyük bir miting ya da yürütüş vardır şehirde. Ancak hiç kimsenin burnu bile kanamaz. Neredeyse tek bir asayiş olayı çıkmaz. Herkes medeni bir şekilde evine gider. Bu Eskişehirlinin anlayışından, Eskişehir’in gelişmişliğinden kaynaklanan bir durum. Aynı şeyin Sivas’ta, yanı başımızdaki Kütahya’da yaşandığını düşünsenize. Kan gövdeyi götürür maazallah.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Cakmak'in en büyuk hatası; 27 Aralık 2018 14:37

Milletvekili olmak için hamle yapmasiydi.Hoca bu pasi gole cevirdi.Cakmak secimlerde yenilmistir, bu saatten sonra da yerel yonetimlerin hicbir mevkisinde yer tutup, siyasette ilerleyemez, hicbir yerde basarili olamaz, Çünkü hoca son 40 senedir siyasette sayısiz kisiyi yendi, siyasi kariyerlerini bitirdi, harcadi, onu da harcadi.Siyaset biliminin Tanrisi olan Machiavelli'nin Hükumdar adli kitabini anlayana kadar okumasini tavsiye ederim özellikle Ramiro d'arco'nun bolümü dikkatle okumasini, görecektir ki Hoca, büyük bir siyasi dehadir.

0 0 Cevap Yaz
batca26 27 Aralık 2018 09:25

Diyelim ki başkan oldu.Takım için elini cebine atacak para varmı?Bedava başkan olunmaz.Olunursa bile takımın bu hali devam eder.Geçmiş başkanlar takımı hep yedi bitirdi.Şimdi oturda yan.Yazık bu takıma.Başkan olacak paraya koyacak biri olmalı.

0 1 Cevap Yaz
erhan 26 Aralık 2018 19:16

tarafsınız sayın Anbar anladık vessalamda kötüyü eleştirmekte erdemliktir.

2 1 Cevap Yaz
Ali baba 26 Aralık 2018 19:12

Arif beyciğim Engin çakmak eskişehirspora başkan falan olmaz. Neden mi ? Söyleyeyim engin bey gibiler devlette hazır masada oturmaya alışmışlar. Böyle meşakkatli işlere girmezler.Bu işlerle uğraşmak için tırnaklarınla kazıyan , ekmeğini taştan çıkaran , kar zarar hesabı yapan işçi çalıştıran ,onlara maaş veren ,sigorta ödeyen olmak lazım . Hazır devletin verdiği parayı harcamak kolay .Kendin kaynak yaratıyor olmak babayiğitliktir. Onu için eskişehirsporun işi çoooookkkkkk zorrrrrrrrr..........

2 2 Cevap Yaz
the guardıan 26 Aralık 2018 12:43

yazılarınızı mütamadiyen takip ediyorum.tarafsız !!! objektif !!! yazılarınız Eskişehirin CHP li seçmenlerini gururlandıyor.BÜYÜKERŞEN sizinle ne kadar gurur duysa azdır :)

8 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi