En çok başvuruyu eski vekil mi yaptı?

Soner Yüksel yazdı

5 Aralık 2017 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Son günlerde Tepebaşı Bölgesine yapılacak Termik Santral ile ilgili ciddi bir kamuoyu oluştu. Bu konuda 45 gün’den bu yana neden karşı olduğuma dair onlarca yazı yazdığım için tekrara düşmemek adına o detayları şimdilik es geçiyorum.
Benim merak ettiğim konu Termik Santral projesi ortaya çıkınca herkesin dem vurduğu yenilebilir enerji kaynakları ve özellikle güneş enerjisi ile ilgili farkındalık üzerine.
Malumunuz son yıllarda güneş tarlaları adı altında Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de elektrik üretimi yapmak için bu konuda pek çok yatırım yapıldı. İzinler alınmaya, projeler de hayata geçmeye devam ediyor.
Hem bireysel olarak bu işe yatırım yapan ve üretilecek enerjiyi garanti alım teşvikiyle devlete satanlar var hem de kurumsal olarak bu işten tasarruf etmek ve bu sayede kar yapmak isteyenler var.
Mesela Tepebaşı Belediyesi’nin AB hibesiyle hayata geçirdiği yenilebilir enerji protokolü ve bu çerçevede Belediye’nin tepesine inşa ettiği güneş panelleri kayda değer bir iş. Yüzde 20 elektrik tasarrufu ise yıllara vurunca ciddi bir kar.
Ancak bu işi Odunpazarı Belediyesi yapmak isteyince, tüm altyapı hazır olmasına ve kamu yararı olmasına rağmen bu işe şerh koyan, engelleyenleri anlamanın mümkünatı yok. Hem enerji’de dışa bağımlı olmayalım diye termik savunucusu ol hem de Odunpazarı Belediyesi’nin güneş enerjiden istifade etmesini engelle? Bu nasıl perhiz, bu ne lahana turşusu diye sorarlar insana.
Bir başka merakım ise Eskişehir’de özellikle Odunpazarı Bölgesi’nde bu güneş enerjisi işine kimlerin soyunduğu konusu. Belediye’den bu konuda müracaat edenleri ve izin alanları açıklamasını istiyorum. Zira bazı iddialara göre bu konuda başvuru yapan ve ciddi yatırım yapacak isimler arasında dikkat çeken bir eski siyasetçi olduğu söylenegeliyor.
Hatta iddia edilen isim doğru ise vekillik yapmış bu siyasetçinin geçmiş yıllarda Enerji Bakanlığı’nda görev yaptığını da biliyoruz.  Ve bugünlerde aynı ismin Eskişehir’de güneş enerjisi yatırımı yapmak için gerekli izinleri rahatça alırken, aynı bölgede Belediye’nin kamu yararına iş yapması için izin alamaması size göre de düşündürücü değil mi?
 
Oda seçimleri hareketi
Oda seçimleri söz konusu olunca akla haliyle ilk olarak ETO ve ESO gelse de esnaf odalarında da ciddi bir hareketlilik ve rekabet kendini göstermeye başladı.
Şoförler ve Otomobilciler odasında Suat Er’in karşısında Osman Akkaya’nın seçime rekabet getirdiği konuşuluyor. Ortada ciddi vaatler ve yoğun çalışmalar var.
 Kahveciler odası seçimlerinde ise sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Yıllardır başkanlık yapan Zeki Çoban yeniden aday ancak karşısında bu kez ciddi rakipleri var. Ancak camianın sayılan isimlerinden İrfan Özdemir önceki yıllarda rakip olduğu, muhalefet ettiği Zeki Çoban’ı desteklediğini ve bundan sonraki süreci mevcut adaylar içinde Çoban’ın daha sağlıklı götüreceğini dile getirerek şaşırttı. Aynı zamanda rekabet ayrı şey doğruluk ayrı bir şey diyerek, olaya başka bir bakış açısı kazandırdı.
Kuaförler ve Berberler odasında da durum farklı değil. Mevcut başkan Fethi Özkara sürekli çalışıyor ancak karşısına çok iddialı bir aday çıktı. Gürdal Sarıkaya ve ekibinin girişi güçlü oldu. Devamını ise hep birlikte göreceğiz.
Süreci takipteyiz. İlerleyen günlerde daha detaylı bir şekilde izlenimlerimizi aktarıp yorumlarımızı yaparız. Şimdilik tüm adaylara bol şans ve başarılar dileyelim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi