En akıllı robota Türk lokumu : )

Serkan Açıkgöz yazdı

3 Aralık 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba kıymetli okurlarım, herkese iyi pazarlar dilerim. Başlıktan da anlaşılacağı gibi yine yaptık yapacağımızı. Geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan vatandaşlığına kabul edilen dünyanın en akıllı robotu Sophia, Portekiz'de boy göstermişti. Sahnede soruları yanıtlayan Sophia, Türklerle de tanıştı. Sunuma katılan iki teknoloji tutkunu Türk, Sophia'ya nazar boncuğu ile Türk lokumu hediye etti. Sophia, Türkiye ile ilgili soruları da yanıtladı.
 
800 milyon kişi işsiz kalacak
Robotlardan bahsetmişken, bu konuyu da kısaca paylaşmazsak olmaz diye düşündüm. Robotlar 2030'a kadar 400 ila 800 milyon kişiyi işinden edecekmiş. McKinsey Global Enstitüsü tarafından 800 meslekle ilgili 46 ülkede yürütülen araştırmada, robotların iş hayatına dahil edilmesiyle bu durumdan her beş çalışandan birinin etkileneceği kaydedildi. Sözün özü robotların dünyamızı ele geçirmelerine çok az kaldı.
 
iPhone'dan kıl çıktı
Parasını geri aldı
Apple’ın amiral gemisi yeni iPhone X’i satın alan kullanıcı, cihazın jelatininden ‘kıl çıkması’ üzerine para iadesi aldı. 6099 TL fiyatla satılan cihazın ülkemizdeki ilk sahiplerinden olan 'gkn s' rumuzlu Ekşi Sözlük kullanıcısı, cihazından kıl çıktığı için parasının iade edilmesini istedi. Apple müşteri hizmetlerine başvuran kullanıcı, telefonu satın aldığı teknoloji mağazasına yönlendirildiğini ve firmanın para iadesi yapmayı kabul ettiğini açıkladı.
 
Whatsapp dünyada çöktü
Mesajlaşma uygulaması denilince akla ilk gelen uygulama olan WhatsApp'a dün dünya genelinde bir süre erişim sağlanamadı. WhatsApp herhangi bir açıklama yapmazken BTK'dan açıklama gecikmedi. Mesajlaşma ve sohbet uygulaması WhatsApp'a erişimde, Türkiye saati ile 21:00'den itibaren ara ara sorunlar yaşanmaya başlandı. WhatsApp, yaklaşık bir saat sonra da tamamen çöktü. Sosyal medyada paylaşılan mesajlardan, sorunun dünya genelinde yaşandığı ortaya çıkarken, ilk resmi açıklama Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK Başkanı Ömer Faruk Sayan'dan geldi. Sayan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "BTK USOM Ulusal Siber Olaylara Müsahale Merkezi tarafından Whatsapp servislerinde küresel düzeyde bir kesinti olduğu raporlandı" dedi. Yaşanan sorun, saat 22:30 sularında kademeli olarak düzeldi.
 
Instagram kullanıcıları
Bu haberi bekliyordu
Instagram, geliştirdiği yeni bir özellikle daha kullanıcılarının karşısına geçti. Instagram'da bu özellik yıllardır bekleniyordu. Instagram bu kez de Repost özelliği yeniliğine imza atı. Instagram’ın bu yeni özelliği sayesinde kullanıcılar, artık başka kullanıcıların fotoğraflarını ve videolarını kendi hesaplarında paylaşabilme olanağına sahip olacaklar. Tıpkı Facebook’un paylaşımları ve Twitter’ın Retweet’leri gibi. Instagram’daki arkadaşlarınızın resimlerini veya videolarını “yeniden paylaşmak” için şu anda ya onları kaydetmek ve yeniden yerleştirmek ya da ‘Regram’ benzeri diğer uygulamaları kullanmak zorundaydınız.
 
Trump'ın Twitter hesabını
Kapatan çılgın Türk
Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı bir süreliğine kapanmıştı. Buna sebep olan kişinin Türk asıllı Bahtiyar Duysak isimli Twitter çalışanı olduğu ortaya çıktı. İlk defa TechCrunch'a konuşan Duysak, öğrenci vizesi ile ABD'de bulunduğunu ve Twitter'da müşteri destek biriminde çalıştığını söyledi. Üzerinde büyük baskı hissettiğini söyleyen Duysak artık medyadan kaçmak istemediği için Trump'ın hesabını kapatan kişinin kendisinin olduğunu itiraf etti.
 
Uçaklar için "drone"lar
Kuşlardan daha tehlikeli
Uçaklara çarpan "drone"ların, yine uçaklara çarpan aynı büyüklükteki kuşlardan daha fazla hasara yol açtığı bildirildi. ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan çalışmada, araştırmacılar, kuş çarpması dikkate alınarak tasarlanan uçak imalat standartlarının, "drone" çarpmasına karşı koyabilecek uygunluğa sahip olmadığını belirtti. Çalışmayı yürüten Mississippi, Montana, Ohio ve Wichita eyalet üniversitelerinden bir grup araştırmacı, 1, 2 ila 3,6 kilogram ağırlığındaki "drone"ların uçak ve özel jetlere çarpmasını özel bilgisayarlarda simüle etti. Bazı durumlarda, "drone"ların gövdesini delerek uçağa girebildiğini kaydeden araştırmacılar, uçaklara çarpan "drone"ların, sert motorları, pilleri ve diğer parçaları nedeniyle aynı büyüklükteki kuşlara göre uçağa daha fazla zarar verdiğini ifade etti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi