Elon Musk 'adam'mış!

Serkan Açıkgöz yazdı

25 Mart 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Dünyaca tanınan çılgın işadamı Elon Musk SpaceX ve Tesla’nın resmi Facebook sayfalarını kapatarak “adam olduğunu” ispatladı. Facbook’u sil kampanyasına katılan Elon Musk kendisi de Facebook sayfalarını sildi. Bir Türk takipçi (Serdar), Elon Musk’a, “eğer adamsa şirketlerinin Facebook sayfalarını kaldırması gerektiği” şeklinde meydan okumuştu. Musk ise buna karşılık olarak Facebook sayfalarının olduğunu bile bilmediğini ve kaldıracağını söyledi. Daha sonra bir başka kullanıcı, Tesla’nın Facebook sayfasını da silmesi gerektiğini hatırlattı. Musk, “inanılması güç” yorumuyla buna da cevap verdi. Ve sonuç olarak, Elon Musk sözünü tutarak, “adamlığını” gösterdi. Hem Space X hem de Tesla’nın Facebook sayfalarını tamamen kapattı.
 
 
İHA ve SİHA'lar tarih yazdı
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye’nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçiğin en büyük destekçilerinden biri de şüphesiz ki İHA ve SİHA'lar oldu. Güvenlik güçlerine istihbarat ve ateş desteği sağlayan Bayraktar Taktik Blok 2 (TB2), harekat kapsamında 4 bin saat görev yaptı. 2015'ten bu yana operasyonel olarak kullanılan Bayraktar TB2 İHA'ları diğer bölgelerde terörle mücadeleye desteğini sürdürürken, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında da güvenlik güçlerine etkin gözetleme, keşif ve ateş desteği sağladı. Bayraktar TB2 İHA'lar, bugüne dek binlerce teröristin tespiti, teşhisi ve etkisiz hale getirilmesinde büyük rol oynadılar.
 
 
S9'da dokunmatik hüsran
 
Samsung'un yeni amiral gemisi ve modeli Galaxy S9'da dokunmatik ekran problemi gündeme bomba gibi düştü. Birkaç gündür Samsung'un iki yeni amiral gemisinde dokunmatik ekran problemlerinin olduğu konuşuluyordu. Birçok forum sitesinde gündem olan S9 ve S9+ ekranlarının kimi kısımlarında ölü bölgelerin olduğu ve dokunmatik hassasiyeti konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığına dair iddialar dolaşıyordu. Samsung tarafından; "En önemli kriterimiz müşteri memnuniyetidir. Galaxy S9 / S9+ modellerinde dokunmatik sorunu ile ilgili sınırlı sayıda şikayet söz konusu. Bu problemden etkilenen müşterilerimizi ve hatalı olan modelleri tek tek araştırıyoruz. Benzer sorunları yaşayan tüm müşterilerimiz bize ulaşarak herhangi bir mağduriyet yaşamadan sorunlarını çözüme kavuşturabilirler" denildi.
 
 
Milyonlarca kişi bedava kullandı
 
Spotify, milyonlarla ifade edilen ücretsiz kullanıcısının izinsiz uygulamalar aracılığıyla reklamları aştığını ve servisi ücretli abone gibi kullandığını ortaya çıkardı. Spotify Premium yerine ücretsiz seçeneğini kullanan 2 milyon kişi, reklam dinlemeden birçok müzikten istifade etti. Bu hileli kullanım sebebiyle 2017 sonunda 159 milyon olarak açıklanan kullanıcı sayısı da engellenen kullanıcılar sebebiyle 157 milyona düşürüldü. Premium servis kullananların sayısı ise 71 milyon kişi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi