Eldem örnek olmalı

Bunu yaparken de gözlerimin içine bakarak ‘gel bu işe seninle beraber başlayalım’ dedi

6 Kasım 2018 10:02
A
a
Sütiş Eskişehir
Çok değil 10-15 yıl önce gündüz bile ‘rahatça gezilemeyen’ Odunpazarı, bugün kente adım atanların ilk uğradıkları yer oldu.
Eskişehir’in yerlisi de son yıllarda yeniden keşfetti bölgenin huzurlu havasını. Burhan Sakallı döneminde başlayan çalışmalar Kazım Kurt ile hızlandı. Tarihi bölgemiz artık kültür ve sanat merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Büyükşehir’in yatırımları, müzeleri var...
Polimeks’in müzesi bölgeyi ‘uluslararası’ yapacak. Odunpazarı Modern Müze’yi (OMM) heyecanla bekliyoruz. Ticaret Odası’nın müzesi de bölgeye renk kattı. Ve son yıllarda Kurt’un kazandırdığı müzeler...
Her biri özellikli müzeler. Pek çoğu Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor.
Ahşap Eserler Galerisi... Tayfun Talipoğlu Daktilo Galerisi... Lületaşı Galerisi... Cam Sanatları Merkezi... Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi Yeşil Efendi Konağı Atatürk ile Bir Gün Galerisi...
Dediğimiz gibi Odunpazarı, kültür sanat merkezi olma yolunda...
Bunların yanı sıra yapılan festivaller de var. Lületaşı, ahşap, seramik ve cam festivalleri hayli ilgi görüyor, bölgeye hareket getiriyor. Odunpazarı önemli bir ‘merkez’ daha kazandı. Dalyancı Konağı restore edildi. Kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak.
Konak, pazar günü son yıllarda görülen en görkemli ve seçkin kalabalıkla açıldı. Odunpazarı Belediyesi ve Eldem Şirketler Grubu birlikte hareket etti. Ali Eldem, hikayeyi “Sayın Kazım Kurt ile sohbet ederken konu bu bölgede yapılacak restorasyon çalışmalarına geldi. Konuşmasında ‘restorasyon çalışmalarında işadamlarının da ellerini taşın altına koyması gerektiğini’ vurguladı.
Bunu yaparken de gözlerimin içine bakarak ‘gel bu işe seninle beraber başlayalım’ dedi. Gözlerimin içerisine çok iyi bakmış olsa gerek ki, ben de teklifini kabul ettim. Verdiğimiz söz üzerine yola çıktık” diyerek özetledi. Ali Eldem, şöyle devam etti: “Konakta restorasyon çalışmalarını yürütürken bir başka gerçekle yüz yüze geldik. Bina yapmak ya da restore etmek çok kolaydı ama bunu uzun süre yaşatmak çok daha zordu.
Bunun için Eldem Kültür ve Sanat Vakfı’nı kurduk. 10 milyon lira vakfederek kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz bu vakıf ile yapılan çalışmanın uzun ömürlü olmasını sağlamayı amaçladık.” Eldem’in girişimi örnek olmalı. Umarım dediği gibi uzun soluklu olur. Başkan Kurt da “Eskişehirli başarılı bir işadamının kültür ve sanata yatırım yapması, katkı sunması bütün Türkiye’ye örnek olmalı. Biz de daha ne konaklar var. Yenilerini gerçekleştirmeye hazırız. Şu anda arkadaşlarımızın çalıştığı projeler Eskişehirli işadamlarımızı bekliyor. Böylesi sivil işbirlikleri ile bu bölgenin daha fazla canlanmasını daha kolay gerçekleştirebiliriz” diye iş adamlarına çağrı yaptı. Örnek bir işbirliğiyle kazanılan Dalyancı Konağı önemli bir sergiyle kapıları açtı. Devrim Erbil, Ekrem Özen, Serpil Yeter, Hanefi Yeter, Habip Aydoğdu, Gültekin Çizgen ve İbrahim Örs’ün eserleri 9 Ocak’a kadar görülebilir. Başta Ali Eldem olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 6 Kasım 2018 19:31

Biri de ; yıllardır bekleyen Kızılinler Projesi , Mahmudiye Yarış tayı idman Merkezi Projesi , Yaşlı Bakım Merkezi , Medikal Malzeme Üretim Tesisi gibi konular da örnek olsa iyi olacak!

0 0 Cevap Yaz
Davut 6 Kasım 2018 10:22

Odunpazarını Odunpazarı yapan sayın Burhan SAKALLI dır.

3 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi