Ekonomi iyi, siz nankörsünüz!

İnsanoğlu ona karşı yapılan iyiliklerin kıymetini pek bilmiyor. Fotoğrafın büyük kısmına bakmak yerine küçücük bir detayına odaklanıp sürekli şikâyet ediyor.

15 Aralık 2021 08:35
A
a
Sütiş Eskişehir
İnsanoğlu ona karşı yapılan iyiliklerin kıymetini pek bilmiyor.
Fotoğrafın büyük kısmına bakmak yerine küçücük bir detayına odaklanıp sürekli şikâyet ediyor.
 
Son günlerde ülkenin bulunduğu ekonomik duruma sürekli eleştiri getirenler de ne yazık ki küçük resme odaklanmış durumda. Oysa Ak Parti iktidarı kimse fark etmese bile Türk insanını sağlıklı yaşam koşulları ile buluşturacak radikal bir hamle yapıyor.
 
Farkında değilsiniz ama ben hatırlatayım sizlere
 
Ak Parti iktidarı sayesinde gelen zamlarla daha az et, daha az unlu mamul tüketiyoruz. Vücudumuz kolesterol, şeker ve karbonhidrat tehditlerinden uzak kalıyor.
 
Elektrik zamları sayesinde daha az ışıkta görme güdümüz gelişirken, doğalgaz zammı ile soğuk havaya karşı bağışıklık sistemimiz güçlendiriliyor.
 
Karaciğer büyümesi ve yağlanmasının da önüne geçmek adına alkollü ürünlere inanılmaz bir zam geldi ki, sizin sağlığınız bozulmasın.
 
İktidar sayesinde tembelliğe alışmıyoruz. Öyle araba almak, araban varsa yakıt alarak her yere oturarak gitme devri sona erdi. Yürüyüş, koşturmaca ve tempolu yaşama merhaba…
 
İklim krizini unutmamak gerek. Maalesef büyükbaş hayvanlar et ve süt üretimi için çoğalırsa yaydıkları sera gazı ile atmosferi tehdit ediyor. Buna duyarsız kalamayız. O yüzden hayvancılık üretimi en aza indirgenmeli. Sağ olsun Bakanlığımız bu konuda çok iyi çalışıyor.
 
Yine iktidarımız sayesinde geçmişte kalan dayanışma gücü yeniden oluşturuluyor. Hasta, yardıma muhtaç, destek olunması gereken insanlarımıza kendimiz yetişmeye çalışıyoruz. Bu sayede insani değerlerimiz falan yükseliyor, yani bilerek ve isteyerek yapılan harika bir hamle.. Yoksa hükümetimiz tek bir SMA hastası çocuk bile bırakmaz.
 
Siz nankörlük ediyorsunuz ama yükselen kur sayesinde yıllardır ülkemize gelmeyen gurbetçi yakınlarımız senede 2 kere gelmeye başladı. Onlarla olan hasretimiz vuslata döndü. Bunu hiç düşündünüz mü?
 
Ucuz ekmek ya da tanzim satış kuyrukları da boşuna değil. Bizi ömrümüzün virüsü olan telefon başından ve internetten uzaklaştırmak için harika bir aktivite imkânı ama siz bu açıdan düşünemiyorsunuz.
 
Farkında mısınız bilmem ama sokak egzersizleri Ak Parti sayesinde girdi hayatımıza. Mesela ayaküstü konuşurken birisi yanınıza gelip “çıkart telefonunu” diye sizi el, kol hareketlerine teşvik ederek sağlığınızı düşünüyor.
 
Markete gidip birçok GDO’lu üründen korunuyor, çamaşırları deterjan pahalı olduğu için daha az yıkıyor ve daha dikkatli giyiyor böylece ev hanımlarını hem çamaşır hem de ütü zahmetinden kurtaran bir hamle yapılıyor.
 
Ama en büyük ve radikal hamle din konusunda yapıldı.
Birileri bizi kandırmasın diye 30 sene kapağını açmadığımız kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimi okumaya ve öğrenmeye başladık ki, bilgimiz, söylenenlere karşı fikrimiz olsun.
Böylece din konusunda özellikle bize siyasetle din öğretmeye kalkanlardan daha dindar olduğumuzu öğrendik. Bu da büyük bir hizmettir.
 
Daha uzatabilirim ama bu kadarı yeterli diye düşünüyorum.
 
Lütfen nankör olmayın, haksızlık yapmayın ve bugün ekonomi kötü diye kendinizi paralamayın. İktidarımız istese yarın doları yasaklar veya 1 dolar = 1 TL yapar. Ama sağlığımız ve maneviyatımız adına bu zor yolu tercih ediyor. Teşekkürler Ak Parti …
 
 
NOT: Bugüne kadar altına ironi olduğunu yazma ihtiyacı hissettiğim ilk yazı oldu bu. Çünkü bunu ciddiye alacak ve bu örneklerden iktidarı savunma gereği hissedecek birileri olduğuna eminim. Ufak bile olsa bu ihtimali göz önünde bulundurarak ağlanacak halimize güler, dalga geçer hale geldiğimizi belirtmek istiyorum.
 
 
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İhsan 16 Aralık 2021 09:32

Aldığımız duyumlara göre belediye tarafından Eskişehirdeki tüm Çiftçilere Elektrik ücretsiz verilecekmiş.

0 0 Cevap Yaz
vahvah 15 Aralık 2021 08:48

Siz bu halinize şükredin dünya altından kalkamıyor bir de sizin zihniyet olsaydı karne ler le gezdirir su yun kuyruğuna sokardınız bizi yine teğet geçecek en büyük TÜRKİYE

10 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi