Ekim'de Eskişehir

13 Ekim 2019 09:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
En sevdiğim aydır Ekim ayı...
Hem Ekim ayı doğumluyum hem de benim için bambaşka anlamları vardır. Yılın bitmesine yakın, herkesin tatillerinden dönüp şehre tamamen geldiği ve şehir için yeni bir sezonun açıldığı bir dönemdir. 2019 kimi için güzel mutluluklar kimisi içinde ufak hüzünler biriktirdi. Artık zamanın hızlı geçtiğini düşünenlerdenim bende...
Hepimiz yoğun iş temposuna yeniden döndük. Öğrenciler için okullar açıldı, Eskişehir'e öğrenciler geri döndü. Yeni kayıtlar ile birlikte yeni öğrencilerde geldi şehre. Eskişehir'i tanımaya öğrenmeye çalışma aşamasındalar. Gezip görecekleri çok yer var. Umarım en az benim kadar severler. Eskişehir'in havasının mevsimi aslında Ekim ayı. Soğuk havalar kendini göstermeye başladı. Şehir kalabalıklaşsa da sokaklar boşalıyor yavaş yavaş. Son sıcaklar belki de... Eskişehir bu günlerin keyfini çıkarıyor.
Peki işletmeler ne yapıyor? Bu yaz sezonunda bir çok kır bahçesi açıldı Eskişehir'de. Her biri doldu, taştı. Hafta sonları kahvaltılarla, mangallarla yoğun misafir ağırlayan mekanlar hafta içlerini bile boş geçirmemişti. Sizlere güzel bir haberim var. Şimdi o sevdiğiniz kır bahçeleri kış aylarına hazırlık yapıyor. Her biri ufak ufak tadilat dönemindeler. Çardaklarının etrafını brandalar ile kapatıp ufak sobalar kuruyorlar. Yepyeni halleri ile her biri yavaş yavaş tekrar kapılarını açıyor. Sobaların üstüne kestanelerin pişeceği, çayların demleneceği oldukça hoş mekanlar kısa bir süre sonra sizleri bekliyor olacak. Yaz bitti demeyin. Takipte kalın derim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi