e-posta’dan şantaja dikkat!

Binlerce vatandaşa ‘Elimizde cinsel içerikli görüntünüz var" şeklinde e-posta gönderildi.

5 Mayıs 2019 09:56
A
a
Sütiş Eskişehir

Son dönemde Hackerlar, özellikle cinsel içerikli siteleri ziyaret eden kullanıcıları hedef alıyor. Çete, binlerce vatandaşın ön kameralarına ulaşarak uygunsuz görüntülerini kaydettiğini iddia eden e-posta göndererek şantaj yapıyor. Uzmanların tespitlerine göre siber suçlular Türkçe dâhil olmak üzere en az 7 dilde bu tarz şantaj mesajları yolladı. Binlerce vatandaşa ‘Elimizde cinsel içerikli görüntünüz var" şeklinde e-posta gönderildi. Şebekenin özellikle cihazlarında cinsel içerik izleyen kullanıcıları hedef aldığı iddia edildi. Son saldırı dalgasında özellikle Avustralya, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Türkiye'nin de bulunduğu bildirildi. Uzmanlar, bu yalana inanarak tuzağa düşenlerden 250 dolar ila 2 bin dolar arasında para alındığını söyledi.

Wi-Fi 6 resmen başlıyor

​Dünyadaki internet altyapısında ve kurumsal ağlarda kullanılan aktif cihazların %80’inden fazlasında imzası bulunan Cisco yeni bir standart olan Wi-Fi 6 teknolojisiyle işletmelerin ve tüketicilerin dünyayla etkileşim yöntemlerini yeniden şekillendirmeye hazırlanıyor. Önceki nesilden çok daha hızlı olmasının ötesinde, Wi-Fi 6 yüzde 400’e kadar daha fazla kapasite sunuyor. Gecikme süresi oldukça gelişmiş olan Wi-Fi 6 gerçek zamanlı kullanım senaryolarını mümkün kılıyor. Bu yeni teknoloji ayrıca internet bağlantılı cihazların pillerini daha az yıpratıyor ve daha öngörülebilir bir kullanıcı deneyimi sunuyor.
 

Mars'ta gün batımı

NASA'nın Mars'ta bulunan uzay aracı InSight, Mars'taki gün batımını fotoğraflayarak dünyaya gönderdi. InSight uzay aracı 6 aylık yolculuğun ardından Mars yüzeyine başarılı bir şekilde indirilmişti. Ardından Mars'ta çektiği birkaç fotoğrafı dünyaya gönderen InSight, bir anda en çok konuşulan uzay görevi haline geldi. Şimdi ise InSight, Mars'taki gün batımını fotoğraflayıp Dünya'ya gönderdi. Araçta bulanan çeşitli ekipmanlar Mars'ın yüzeyini incelemesini ve veriler toplamasını sağlıyor. Ayrıca InSight geçtiğimiz günlerde de ilk Mars depremini kaydedip Dünya'ya göndermişti.

Robotlar K.Maraş'ta yarışacak

2. Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması'nda dereceye girecek robotlar, dünyanın en prestijlisi olarak nitelendirilen "All Japan Robot-Sumo Tournament 2019"a katılma hakkı elde edecek. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent Genel Müdürlüğünce ikincisi düzenlenen "Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması", 8 ülkeden 850 robotun katılımıyla bugün başlayacak.

KSÜ Spor Salonu'nda düzenlenecek yarışmaya Türkiye, Japonya, Çin, Meksika, Romanya, Malezya, Azerbaycan ve Tunus'tan 450 robot pilot katılacak.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi