Duygusal siyasetçi!

Ali Baş yazdı

5 Eylül 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Duygusal siyasetçi! Emine Nur Günay

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay’ın, açıklamaları siyaset çevrelerinde konuşulmaya devam ediyor…
Sadece konuşulmuyor…
Tartışılıyor…
Yorumlanıyor…
Haklı-haksız değerlendirilmesi yapılıyor…
Meslektaşımız Ayşe Kaytan Uçak’ın, esgündem26’da yaptığı söyleşiyi bir çırpıda okudum. İlk edindiğim izlenim “duygusal bir konuşma” şeklindeydi…
Günay, seçim sürecinde belli ki bir çok olay yaşamış ve bunların hepsini aklında biriktirmiş. Ve sonunda patlamış…
Emine Nur Günay, şu değerlendirmeyi yapıyor:
-Yalnız bırakıldım!
Seçim sürecini yakından takip ettiğim için şunu net olarak söyleyebilirim, haklılık payı var…
Bir başka milletvekili  Harun Karacan’da seçim sürecinde “kendisi yalnızlığı tercih etmişti”
Oysa siyaset “kalabalığı sever”
Peki neden yalnız bırakıldı! Ya da Emine Nur Günay neden böyle hissetti. Teşkilat, il yönetimi, taban ismine ne derseniz deyin, bir değişim bekliyordu. Bir dönüşüm olacağına inanıyordu. Ancak liste olduğu gibi gelince bir hayal kırıklığı meydana geldi…
Gönüller buruktu, sizin anlayacağınız! Ama bunu Emine Nur Günay’a karşı yapılan bir hareket olarak değerlendirmek pek doğru olmaz.
 
TEPKİNİN NEDENİ!
Emine Nur Günay’a tepki gösterenler, “haklı ya da haksız” olayından ziyade parti içi bir meselenin böyle ulu orta dillendirilmesinden rahatsızlar! “Bizim geleneklerimizde “böyle bir olay yok” diyorlar! Söyleşi şimdi siyasetin daha yüksek katlarında muhtemelen elden ele dağıtılıyor!
 
AK PARTİ ÖRGÜTÜ!
Açıklamalardan örgüt nasibini aldı. Tabanda canı gönülden çalışan, seçim dönemlerinde çırpınanlar kendilerinin haksızlığa uğradığını düşünüyorlar. İşin bir de halen görev yapan yöneticiler kısmı var. Bu açıklamayı okuyunca acaba onlar ne düşünür? Sonuçta işin gelip dayandığı nokta performans!
 
İTTİFAK GELİYOR!
Yerel seçimlerde ittifak olur mu?
Herkesin kafasında bu soru var. Siyasetçilerin beyanatını okuyunca “yerel seçimlerde” bir ittifakın yolunun şimdiden açıldığını söyleyebiliriz…
Birkaç gün önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şöyle demişti:
-Türkiye'nin beka mücadelesi verdiği dönemde MHP yine uzlaşmalı, sağ duyulu duruşunu devam ettirecektir. 24 Haziran'da elde edilen kazanımların 31 Mart'ta yok olmasını arzu etmiyoruz!
Bahçeli’nin bu açıklamasını “ittifak mesajı” olarak yorumlandı…
***
Dün AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 2019 yerel seçimleriyle ilgili "MHP ile ittifak yapabiliriz" açıklaması “ittifak oluyor” şeklinde yorumlayabiliriz.
Özhaseki, CNN Türk’te katıldığı televizyon programında, şu cümleleri kullandı: “Cumhur ittifakı diyerek biz MHP ile birlikte olduk. Türkiye zor bir dönemden geçerken biz MHP ile ittifak yaptık. Millet de bu ittifakı sevdi. Şimdi bunu yerel seçimlerde devam etmesi kadar normal bir şey olamaz.”
Üst yönetim de partilerin tabanı da ittifaka gönüllü!

AHMET ATAÇ’I NEDEN KISKANDILAR!

AHMET ATAÇ’I NEDEN KISKANDILAR!
 
Pişmiş Toprak Sempuzyumu’nun açılışında İzel sahne aldı…
Ataç sahneye çıkıncı İzel şu cümleleri kullandı:
-Türkiye’nin her yerine gidiyorum, belediye başkanlarını anons ediyorum. İçtenlikle alkışlanan bir belediye başkanı çok nadir görüyorum, sizi çok içten alkışladılar. Ben de kıskandım gerçekten. Bugün Tepebaşı Belediyesi’nin yaptığı işler hakkında biraz bilgi aldım. 800 çocuktan oluşan orkestrayı ayrıca öğrendim. O kadar etkilendim ki anlatamam. Hepinizin önünde söz veriyorum, kışın ben de ders vermeye geleceğim. Ahmet Başkanım sizi ve ekibinizi bir kez daha tebrik ediyorum…
…/…
Sanatçıların bu açıklamaları kimi zaman samimi bulunmaz. Ben İzel’inkini çok samimi ve gerçekçi buldum. Çocuk orkestrasına ders verecek olması samimiyetinin en önemli göstergesi!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi