Dünyayı kıskandıran festival

Serkan Açıkgöz yazdı

23 Eylül 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali açılışı dev yarış ile gerçekleşti. Festival kapsamında düzenlenen ve formula aracı, Solotürk F-16 uçağı, iş jeti ve Kawasaki model motosiklet ile spor araçların katıldığı yarışı Kenan Sofuoğlu motosikletiyle 9,43'lük dereceyle kazandı. TEKNOFEST ikinci gününde de binlerce kişiyi ağırladı. Uzay ve teknoloji meraklısı gençler İHA’ların yarışını takip edip ‘dikey rüzgar tüneli’nde uçmanın keyfini yaşarken, minikler ise Robotistan’da eğlendi.
 
 
Çöpçatan Facebook
 
Son zamanlarda hızla kullanıcı kaybı yaşayan ve farklı alanlara yönelen Facebook şimdi de Facebook Dating isimli çöpçatanlık uygulamasını test etmeye başladı. Halen test aşamasında olan uygulama Tinder ve benzerlerinin yaptığı gibi çöpçatanlık hizmeti vermeye başlayacak. Uygulamanın test edildiği ilk ülke Kolombiya oldu. Facebook Dating daha önce mayıs ayında düzenlenen ve Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in de katıldığı geliştiriciler konferansı F8’de duyurulmuştu.
 
 
Amazon Türkiye'de
 
Türkiye faaliyetlerine resmi olarak başlayacağı konuşulan dünyanın en büyük e-ticaret platformu Amazon’un piyasa koşulları ve kargo sistemiyle ilgili çalışmalar nedeniyle Türkiye’deki açılışını erteleyeceği iddiaları sıklıkla gündeme geliyordu. Bu söylentiler konuşulmaya devam ederken Amazon, sürpriz bir şekilde 19 Eylül sabahı Türkiye’de resmi olarak hizmet vermeye başladığını duyurdu. Artık tüm kullanıcılar, amazon.com.tr adresini ziyaret ederek Amazon Türkiye’den alışveriş yapabiliyor.
 
 
Google'a Türkiye'den ceza
 
Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de Rekabet Kurumu, Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti hakkında soruşturma başlatmıştı. Kurumun soruşturması geçtiğimiz gün sonuçlandı. Rekabet Kurulu tarafından düzenlenen dosyada Google’ın mobil işletim sistemi Android, uygulama ve hizmetler arasındaki uygulamaların ve şirketin mobil cihaz üretici ile yaptığı sözleşmelerin rekabet kanununa aykırı olduğu ifadeleri yer aldı. Kurum, Google’a tam 93 milyon TL idari para cezası verdi.
 
 
e-posta ile gelen büyük tuzak
 
Aman dikkat! Hacker’lar şimdi de, kişilere e-posta göndererek, ellerinde kişisel bilgilerinin yanı sıra uygunsuz fotoğraf ve görüntülerinin olduğu yalanını söyleyip, verdikleri hesap numarasına istedikleri para yatırılmadığı taktirde aile bireylerine gönderip, internet sitelerinde yaymakla tehdit ediyor. Yetkililer, hacker’ların kurbanı olmamak için şirketlerin karmaşık şifreleme tekniklerini kullanmalarını tavsiye etti.
 
Bu keşif tarihe geçti
 
Avustralya Ulusal Üniversitesinden (ANU) araştırmacılar, Rusya'nın kuzeybatısında, Rusya ile Finlandiya arasındaki Beyazdeniz kıyılarında Ediakara dönemine ait 558 milyon yıllık bir canlı fosili buldu. Dickinsonia soyağacına mensup çok hücreli canlının fosilinde yağ molekülleri tespit edildi. Bilim insanları bunun canlının hayvan türü olarak sınıflandırılması için yeterli kanıt sağladığını belirtti. Görünüş olarak kaburga benzeri ayrımlara sahip dev bir deniz anasını andıran 1,4 metre uzunluğundaki fosil kayıtlara geçen en eski hayvan fosili oldu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi