Dünyada bir ilk

Serkan Açıkgöz yazdı

15 Nisan 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Elektrikli bir otomobiliniz varsa bu yol sizin için biçilmiş kaftan. Hem seyahat edeceksiniz, hem de aracınızın aküsü şarj olacak/hiç bitmeyecek. Elektrikli arabaların şarj problemini ortadan kaldırmak için İsveçli eRoadArlanda şirketi 2 kilometrelik bir yolu araçları şarj edebilecek şekilde tasarladı. Sürüş anında elektrikli arabaların ve ağır vasıtaların bataryalarını şarj edebilen dünyanın ilk elektrikli yolu İsveç'te açıldı. Başkent Stockholm yakınlarındaki bir otoyola 2 kilometre uzunluğunda elektrikli ray döşenerek kurulan sistem için hükümetin ilgili kurumları genişletme planlarını da hazırladı.
 
 
İntel bombayı patlattı
 
O dünyanın en hızlılarından olacak. Core i7-8086K adını taşıyan bir Intel işlemciye ait performans testleri ortaya çıktı. Bu işlemci Intel için büyük bir öneme sahip, Intel 8086 mikroişlemcinin adını taşıyan bu işlemci 40. yıl kutlamalarına özel olarak geliştiriliyor. Intel 8086’nın 40. yılı için geliştirilen bu işlemci performansı ile göz dolduruyor. Intel’in yeni Core i7-8086K işlemcisi 6 çekirdek, 12 izlek yapısıyla huzurlarınızda. İşlemci 2 MB L3 önbelleğe sahip.
 
 
Facebook'ta yeşil aldatmaca
 
Facebook'ta dolaşırken sıkça karşılaşır olduk. Bu paylaşımın yorum alanına ‘BFF’ yazın, şayet yazı yeşil oluyorsa sıkıntı yok. Peki ya yeşil olmuyorsa? Yeşil olmaması gibi bir durum söz konusu değil aslında. Tamamen aldatmaca. BFF aldatmacası (trolleme), dünyanın birçok ülkesinde ve dillerinde Facebook'ta giderek yayıldı. "BFF" yazılan yorum yeşil renge dönüşüyorsa hesabın güvende olduğu, siyah kalıyorsa hesabın güvende olmadığı iddia edildi. Aldatmacanın kendisi, Facebook'un geçen sene "Text Delight" olarak adlandırılan bir özellik aslında. Bazen belirli ifadeler de yorumlandığı zaman renk değiştiriyor. Örneğin paylaşımların altına 'hayırlı olsun' veya 'tebrikler' gibi yorumlar yazıldığında da farklı renklere dönüşüyor. Peki nedir bu 'BFF'? İngilizce 'Best Friend Forever' yani "sonsuza kadar en iyi arkadaş" anlamına geliyor ‘BFF’.
 
 
Rusya'da Telegram yasak
 
Rusya'da mahkeme, popüler mesajlaşma uygulaması olan Telegram'ın yasaklanmasına karar verdi. Rus girişimci Pavel Durov tarafından kurulan Telegram şirketinin, Federal Güvenlik Servisi tarafından (FSB) yazışmalara erişim için şirkete verdiği talimatın geçersiz kılınmasına yönelik açtığı dava geçen ay reddedilmişti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi