Dündar Ünlü ders verdi

AK Parti eski İl Başkanı Dündar Ünlü ezber bozan bir çıkış yaptı ve CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin Kemal Zeytinoğlu Caddesini araç trafiğine kapatmasına destek verdi. Meseleyi kısaca özetleyelim.

22 Ekim 2022 09:26
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti eski İl Başkanı Dündar Ünlü ezber bozan bir çıkış yaptı ve CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin Kemal Zeytinoğlu Caddesini araç trafiğine kapatmasına destek verdi.
Meseleyi kısaca özetleyelim. AK Partili Burhan Sakallı zamanında tarihi Odunpazarı bölgesinin ana caddesi konumunda olan Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin araç trafiğine kapatılmasına karar verilmişti.
Ancak süreç içerisinde çeşitli sebeplerden ötürü bu karar uygulamaya konulmadı. Şimdi yapılan, AK Partililerin de kabul ettiği bir kararı uygulamaktan başka bir şey değil.
Ancak bu kararın uygulamaya konulmasıyla birlikte bir takım “İstemezükçü” kişiler ortalığı velveleye verdiler. Masa başından kalkıp da sahaya inmeye korkanlar, Büyükerşen’i masa başında karar almakla suçladılar.
“Büyükerşen ne dediyse karşı çıkalım” demek bir kolaycılık. Hiç düşünmeden, kafasını yormadan muhalefet yapmaktan başka bir anlamı yok. “CHP ne yaparsa yapsın karşı çıkalım” zihniyetiyle bir yere varmak mümkün değil. “Hoşafın yağı kesildi” diye kazan kaldıran bozguncu yeniçerilerden farkları kalmıyor. Aynı şeyi bir ara muhalefet de yapıyor, “Tayyip Erdoğan mı yaptı? Hemen karşı çıkalım” diyorlardı. Bu tarz bir muhalefetin toplumda karşılık bulmadığının altını çizmek istiyorum.
Biz Büyükşehir Belediye başkanını karar alması için seçtik. Aldığı kararlar arasında elbette isabetsiz olanlar olabilir. İşte o zaman – toplumu rahatsız etmeyen bir dille – hatalar dile getirilir ve Eskişehirliler de içlerinden, “AK Partililer doğrusunu söylüyor” der. Ancak bu haliyle Eskişehir halkı AK Partililere “Bunlar her şeye karşı çıkıyor” diyor.
Dündar Ünlü’ye geri dönelim. Bundan sonra Sayın Ünlü bir konuda Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdiği zaman, yapacağı eleştirinin daha bir ağırlığı olacak. İnsanlar içlerinden “Dündar Ünlü ‘Eğriye eğir, doğruya doğru’ der. Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiriyorsa, vardır bir bildiği” diyecekler. Kendisini tebrik ederiz…
 
Kahraman mı satılmış mı? 
Eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba hem AK Parti’den hem de milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Fakıbaba’nın bundan sonra siyasete İYİ Parti’den devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. İYİ Partililer için elbette iyi bir transfer…
Şimdi daha dün Fakıbaba’ya toz kondurmayan AK Partililerin, Ahmet Eşref Fakıbaba’yı “Hain” ilan ettiklerini görüyoruz. Ancak aynı AK Partililer, CHP’liler tarafından “Hain” ilan edilen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin partilerine gelmesini sevinçle karşılıyor.
Siyaset böyle bir şey işte. Karşı taraftan sizin partinize katılan “Kahraman”, sizin partinizden karşı mahalleye geçene ise, “Satılmış” deniyor.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Özgürce 22 Ekim 2022 13:13

Emeğinize sağlık

0 1 Cevap Yaz
Vatandaş 22 Ekim 2022 09:45

Evet cadde yi kapatınız daha dün ambulans cadde ye giremedi kaybolan hayatların vebali kimin acaba bu na destek veren lerinmi

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi