Düğmeye kim bastı!

Hatırlarsınız bir ara ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Alpu Ovası’nda belediyeye ait olan bir tarım alanında OSB ya da Endüstri Bölgesi kurmak istemişti…

9 Mart 2021 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Hatırlarsınız bir ara ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Alpu Ovası’nda belediyeye ait olan bir tarım alanında OSB ya da Endüstri Bölgesi kurmak istemişti…
11 Şubat 2021 Anadolu Gazetesi
Haliyle ilk tepki Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den gelmişti. Daha sonra da sivil toplum örgütlerinden, siyasetçilerden konuyla ilgili açıklamalar
Bu tepki üzerine Celalettin Kesikbaş açıklama üzerine açıklama yaptı! “Düğmeye bastılar” benzeri açıklamalarda bulunmuştu. “Sanayi yatırımlarını engelliyorlar” diye haykırmıştı!
Sosyal medyada atışmalar falan yaşanmıştı!
Tartışmalar 10 Şubat tarihinde sona erdi! Neden mi?
9 Şubat tarihinde AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, ES TV’de yaptığımız Açıkça programının konuğu oldu.
Milletvekilimize açık açık sorduk! Alpu’ya OSB’ yapılmak isteniyor bu konuda sizin görüşleriniz nedir?
Şöyle yanıt verdi:
- Alpu’da OSB yapılmasına ben de çok sıcak bakmıyorum! Şu açıdan; sonuçta bizim şu anda Organize Sanayi Bölgemizde bir alan var kullanılmayan ve sırf bu iş için ayrılmış. Hasan Bey Lojistik Merkezimiz var. Dolayısıyla orası kullanılabilir. Alpu’yla OSB arası çok yakın hatta oradaki demiryolu hattı da sanıyorum 8 milyonluk bir yatırım gerektiriyor. Bunlar çok rahat yapılabilir. Tarım alanları bizim için çok önemli. Büyük ova statüsü bizim için çok çok önemli. Dolayısıyla oraları da korumamız gerekiyor.
Daha sonra AK Parti il Başkanı Zihni Çalışkan’da benzer açıklamalarda bulundu.
Tüm bu açıklamalardan sonra ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’tan hiçbir tepki göremedik! Hiçbir açıklama yapmadı! “Yatırımcıyı kaçırıyorsunuz falan” demedi!
Büyükşehir Belediyesi’ne gösterdiği tepkinin yüzde 1’ini bile göstermedi!
Günay’ın açıklamalarının ardından, bir daha da “Alpu’ya OSB yapalım” falan diyen kalmadı. Şimdi sormak gerekir, düğmeye kim bastı!
 

EŞİTSİZLİK VİRÜSÜ!

Kadınlar günü nedeniyle onlarca kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü açıklama yapıyor. Günün önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyorlar.
Eskişehir Barosu kadın hukuku komisyonu adına konuşan Av. Duygu Akçardak, salgın dönemine ait önemli tespitlerde bulundu…
  • COVID-19 pandemisinin yayılmasıyla birlikte, geçtiğimiz son otuz yıl içerisinde, toplumsal cinsiyet açısından elde edilen sınırlı kazanımların da kaybedilmesi söz konusudur. Covid-19, salgın öncesinde de var olan mevcut eşitsizliklerin, daha da derinleşmesine yol açmaktadır.
  • Covid 19’la beraber, tüm dünyada işten ilk çıkarılanlar, kadınlar oldu. Pek çok kadın sigortasız işlerde çalıştığından hem işinden oldu, hem de az da olsa bir destekten faydalanamıyor. Bu nedenle alınacak destek tedbirleri resmi sektörde çalışan işçilerin ötesine geçerek, çoğunluğu kadın olan gayri resmi, yarı zamanlı ve mevsimlik işçileri de kapsamalıdır.
  • Salgın sürecinin ağır yükü, küresel çapta ev içi bakım işlerini; erkeklere oranla üç kat, Türkiye genelinde ise beş kat daha fazla üstlenmiş olan kadınların omzundadır. Bu çarpıcı veri, eşitsizliğin gündelik hayatta, evin içinde başladığını gösteriyor. Bu duruma eşitsizlik virüsü de deniyor. Geçmişte yaşanan salgınlarda elde edilen bulgulara göre, bilhassa ergen kızlar okulu bırakma ve kriz sona erdiğinde bile okula geri dönmeme riski taşımaktadır.
 

İRFANLA YENİDEN!

Bir fotoğraf…
Yer: Ankara!
Tarih: 1960
Bir kadının elinde tuttuğu pankartta şu yazılı:
-Cehilin yıktığını irfanla yapacağız!
Aradan geçen 60 yıl sonra kendimize şu soruyu soralım! İrfanla yeniden yapabildik mi?
 

5 TAVSİYE!

Boş ver mükemmel olmayı, gerçekçi ol.
Boş ver gösterişli olmayı, sade ol.
Boş ver sahip olmayı, özgür ol.
Boş ver herkesi memnun etmeyi kendin ol.
Ve boş ver haklı olmayı, mutlu ol.
Hayat hataları affeder, kararsızlığı affetmez.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Fazla ısrar etmemeli insan. Elinden gelenin en iyisini yapıp, beklemeli. Vazgeçeceği noktayı çok iyi bilmeli.
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ


Günün Karikatürü 09 03 2021
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi