DSİ İş İlanı Bölge İle Sınırlıymış

Cuma günü DSİ ile ilgili bir yazı yazdım. DSİ'nin İşkur aracılığı ile 83 personel almak için ilana çıktığını ve Türkiye genelinde açılan ilana binlerce başvuru olmasına rağmen 83 personelden 52'sinin Kütahya'da ikamet ettiğini belirterek bu tesadüf olamaz demiştim.

9 Mayıs 2022 08:36
A
a
Sütiş Eskişehir
Cuma günü DSİ ile ilgili bir yazı yazdım. DSİ'nin İşkur aracılığı ile 83 personel almak için ilana çıktığını ve Türkiye genelinde açılan ilana binlerce başvuru olmasına rağmen 83 personelden 52'sinin Kütahya'da ikamet ettiğini belirterek bu tesadüf olamaz demiştim.
Bugünde bu iddialar ile ilgili cevaplara ve vicdanen yazma gereği hissettiğim ayrıntılara yer vermek istiyorum.
Çünkü DSİ benim için sıradan bir kurum değil. Babam, ablam, amcalarım, eniştelerim başta olmak üzere maaile DSİ'den emekli olmuş yani kurumun parçası olan bir ailenin ferdiyim.
Bu yüzden yazının ardından onlarca kişi ile görüştük. Uzun telefon görüşmelerinin yanı sıra yüz yüze görüşmeler yaptığımız ilgili isimler ve DSİ çalışanları oldu.
Bize gelen bazı istihbaratların yanlış ya da eksik olduğunu bu vesile ile anlamış olduk.
Malumunuz iş ilanı Türkiye geneli demiştik. Lakin kazın ayağı öyle değilmiş. İlan sadece bölge sınırlarını kapsıyormuş. Yani Eskişehir, Sakarya, Kütahya ve Bilecik'i kapsıyormuş.
Hal böyle olunca kuradan bu kadar çok Kütahya ikametli isim çıkma olasılığı muhtemel oluyor.
Kura ve sınav sonuçları ile ilgili iddiaları çürüten en önemli detaylar ise sürecin tamamen noter huzurunda gerçekleşmesi. Her detayın video ile kayıt altına alınmış olması ve daha da önemlisi kura esnasında başvuru yapan personelinde kuraya müşahitlik etmesi.
Şahsen bu detaylar beni iddialar ile ilgili memnun eden ve bunları çürüten unsurlar.
Tabi tüm bunların dışında asıl önemli olan ilk kez bir kurumun çalışanlarının kuruma dair, orada bulunan yetkililere dahil kefil olmaları ve bu yazılanlara karşı savunma ihtiyacı hissetmesi.
Belirttiğim gibi DSİ bünyesinde çok tanıdığım, görüştüğüm isim var.
Başta iş alımlarının yapıldığı makine İkmal bölümü yetkililerinin bu konularda çok hassas olduğunu ve evrak, belge işlerinde bırakın belge eksikliğini, yazılı evraklarda harf hatasına bile dikkat edildiğinin defaatle altını çizdiler.
İşe alınan Kütahya ikametli vatandaş sayısının da 52 değil yaklaşık 40 kadar olduğunu ve genel başvuru sayısının 600 civarı olduğu bilgilerine de ulaştım.
Sonuç olarak hem bana hem de farklı basın mecralarına iletilen bilgilerde bazı manipülasyonlar olduğunu sezmiş olduk. DSİ'nin böyle intibadan kurtulmasına ve liyakat konusunda zafiyet yaşamamasına sevindim.
Hep altını çiziyorum, Eskişehir sevdalısı birisi olarak derdim bağcı dövmek değil üzüm yemek. Bu vesile bu detayları sizlerle de paylaşmak istedim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Omer Faruk 10 Mayıs 2022 19:54

Aslında size sormaliydilar kimi alalım ise diye...DSİ değil aile şirketi olmuş sizin için...

0 0 Cevap Yaz
Ali 10 Mayıs 2022 17:09

Baban,amcan.ablan.enisten dsi ye nadil girdi peki.hepsi sınavlamı?onu bi öğrenelim.

0 0 Cevap Yaz
Sinan Demirci 9 Mayıs 2022 12:23

Eskişehir ve Bilecik Chpli belediye yönetiminde, Sakarya Akp, geriye bir tek Kütahya kalıyor, o da Mhp yönetiminde. Cumhur ittifakı ortağına ödenen diyetler bunlar, yoksa 83 kişinin 52 si nasıl Kütahyadan kura çıksın ? Al gülüm ver gülüm durumları yani.

3 7 Cevap Yaz
Çelebi 26 9 Mayıs 2022 12:14

Evet işe alım ilanı Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Sakarya için ama 83 adaydan 52 si nasıl olmuşta, Kütahyadan seçilmiş ? Buna hakikaten siz inanıyor musunuz ?

3 7 Cevap Yaz
Emenike 9 Mayıs 2022 12:07

Çevirrrrr kazı yanmasın. O kadar il var niye fazlası kütahyadan kura çıkıyor ? Bunda bir şaibe vardır yine. Tesadüf olamaz

3 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi