DSİ’den Şehri Derya cevabı

Cihan Yıldırım yazdı

7 Haziran 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
4 Haziran pazartesi günü ‘Sıvı sabun ister misin DSİ” başlıklı yazım üzerine söz konusu kurumdan açıklama geldi. Açıklama aynen şöyle...
“Sayın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü’nün dikkatine... Eskişehir Anadolu Gazetesi... Söz konusu haber ile alakalı açıklama yapmak gerekmektedir. Kanlıpınar Göleti ve Rekreasyon alanının devir alındıktan sonra Odunpazarı Belediyesi tarafından tesis tamamen boşaltılmış ve temel belediyecilik faaliyetlerinden mahrum bırakılmıştır. Tesis dışındaki yol üzerinde bulunan mevcut çöp konteynırlarının toplatılması neticesinde çöp yığınları oluşmuştur.
21.07.2017 tarih ve 500573 sayılı yazımız ile Rekreasyon alanından çıkan çöplerin uzaklaştırılmasında kullanılmak üzere rekreasyon alanı dışında yol üzerinde 5 adet çöp konteynır talebinde bulunulmuş ama talep karşılanmamıştır. Bu sebeple 20.03.2018 tarih ve 199177 sayılı yazı ile 2. bir talep de bulunmak zorunda kalınmıştır.
İdaremiz sorumluluk sahasında bulunan, 70.000 m2 devasa alana sahip olan ve hafta sonları 5.000 kişinin yararlandığı Kanlıpınar Göleti ve Rekreasyon alanın ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile tarafımızdan tesis içerisinde kullanılmak üzere 15 adet çöp konteynırı ivedilikle temin edilmiş olup hizmetin aksamaması için gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Ancak Odunpazarı belediyesi tarafından yol üzerindeki çöplerin ısrarla toplanmaması neticesinde, asli belediyecilik hizmetleri alabilmek için 16.05.2018 tarih ve 345704 sayılı yazı ile diğer mesire ve piknik alanlarında olduğu gibi temizlik araçlarının piknik alanı içerisine girerek konteynerdeki çöplerin alınması talep edilmiştir.
Belediye ile yapılan şifahi görüşmelerde; talep edilmesi halinde kene, böcek ve haşerelerin ilaçlanması için de hizmet verilebileceği belirtilmiştir. Yazılı talebimize ücreti mukabil ya da ücretsiz yapılabileceğine dair bir cevap verilmemiş, sonrasında ilaçlama işlemi Kurumumuz tarafından gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca Odunpazarı Belediyesi, yine asli Belediyecilik hizmetleri içinde olmasına rağmen Kanlıpınar ve Rekreasyon alanındaki fosseptik atıkları içinde para talep ederek hizmet verebileceğini belirtmiştir. Bedeli ödenerek belediyeden mutat hizmet satın alınmaktadır.
 Bahse konu köşe yazısında ifade edildiği üzere taleplerimiz yardım amaçlı değil yukarıda belirtildiği gibi temel belediyecilik hizmetleri çerçevesinde hizmet almak için yapılmıştır. Çöplerin alınmaması halinde kurumumuz çöpleri şehir toplama merkezine ulaştırabilecek imkâna sahiptir.
Göndermiş olduğumuz cevap metni kanuni haklarımız saklı kalmak kaydıyla aynı sayfada aynı puntolarla yayınlanmak üzere bilgilerinize sunulur. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği”
Not: DSİ’nin açıklaması üzerine en az bir hafta daha yazardım. Hem suçlu hem güçlü dedirtecek türden bir ‘savunma’ olmuş. Açıkladıkça batıyorlar, çabaladıkça saçmalıyorlar... En iyisi bu bahsi burada kapatmak. Aksi takdirde bu güzide kurumumuz daha fazla zarar görecek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
HAKKI 8 Haziran 2018 09:00

YA KARDEŞİM BİR PİKNİK ALANINI ESKİŞEHİRE ÇOK GÖRDÜNÜZ. ESKİŞEHİR BUNU AFFETMEZ AMA SEÇİMDE ALACAKSINIZ CEVABINIZI.

0 0 Cevap Yaz
ali seher 7 Haziran 2018 13:44

Esnaf kardeş orası niye alındı biliyormusun.Ömürleri hep HAZIRA konmakla geçti.Bu alışkanlıklarından vazgeçsinler iş yapmayı öğrensinler diye...........!!!!!!!!!!

4 2 Cevap Yaz
esnaf 7 Haziran 2018 10:03

En kısa yoldan soralım....Sen Su işlerinden mi sorumlusun yada mesire piknik alanlarının kullanımından mı sorumlusun...cevap....Emir kulu olarak iş yaparsan ne iş yaptığını unutur madara olursun.....

43 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi