Dövmüş, tecavüz etmiş, öldürmüş

Bir şey değişmezdi anlayacağınız. Bu koşullar altında Ayşe Tuğba Aslan için "Kurtulmuş zavallı kadın" diyebiliriz.

4 Aralık 2019 07:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eski eşi tarafından baltayla parçalanarak öldürülen Ayşe Tuğba Aslan'ın çantasından bir dilekçe daha çıktı. Aslan'ın ilgili kurumlara defalarca dilekçe yazdığı, âdeta yalvardığı biliniyordu. Dilekçelerden öğreniyoruz ki eski koca, çocuklarının annesini sürekli tehdit ediyormuş.

Suratına asit akıtıp öldürmek, baltayla doğramak – ki bu son tehditinde amacına ulaştığını görüyoruz – gibi ölüm tehditleri birbirini takip ediyormuş.

Ayrıca yine dilekçelerden öğreniyoruz ki eski kocası Ayşe Tuğba Aslan'ı sürekli dövüyormuş. Şimdi merhumenin çantasından çıkan ve teslim edilmeyen son dilekçede zavallı kadının eski kocası tarafından sürekli tecavüze uğradığını da öğrendik. "Keşke o dilekçeyi vaktinde teslim etseydi, belki bir şeyler değişirdi" diyemiyoruz elbette. Netice itibarıyla eski kocası Ayşe Tuğba Aslan'ı sıkıldıkça dövmüş. Tabii bu arada sürekli hakaret ve işkenceler etmesi de başka bir konu... Peki Ayşe Tuğba Aslan 44 günlük yaşam mücadelesini kaybetmeseydi ne olurdu?

Muhtemelen eski koca bir müddet hapiste kalır, sonra duruşmalarda kravat taktığı için serbest bırakılırdı. Hapiste kaldığı süre boyunca şehveti tavan yapacağı için eski karısına yine tecavüz etmeye devam eder, sıkıldıkça zavallı kadına işkence ederdi. Sonra uyguladığı şiddet artık yeterli gelmediği için Ayşe Tuğba Aslan'ı öldürürdü.

Bir şey değişmezdi anlayacağınız. Bu koşullar altında Ayşe Tuğba Aslan için "Kurtulmuş zavallı kadın" diyebiliriz.

Çakırözer sorunları dile getirdi

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir'in ulaşım sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2020 bütçesini eleştiren Çakırözer, seçim bölgesindeki sıkıntıları dile getirdi.

AK Parti iktidarı ilk 4 senesi içerisinde yaptığı yollarla övünüyor. Elbette yaptıkları güzel işlerden dolayı övünmek en doğal hakları. Ancak aynı iktidarın son 14 sene içerisinde kara yollarına ciddi bir yatırım yapmadığı da ortada. Bunlardan biri Kırka – Seyitgazi yolu. Bir diğeri ise Alpu – Mihalıççık yolu. Özellikle bu sonuncusuna Eskişehir'de 'Ölüm Yolu' adının verildiğini hatırlatmak isterim.

31 Mart seçimlerinden önce bu bir türlü yapılamayan Mihalıççık yolu AK Partililerin başını bir hayli ağrıtmıştı. CHP ve İYİ Partililer bu yolu bir türlü yapamayan AK Partililere ağır eleştirilerde bulunmuşlardı. Bu eleştiriler neticesinde bölgedeki yolların yapılmaya başladığını sevinerek öğrenmiştik. Ancak seçimler bitti ve iş makineleri ortadan kayboldu. Eskişehir'in bir diğer sorunu da ilk olarak Anadolu Gazetesi'nde dile getirilen Yüksek Hızlı Tren biletleri meselesi. Demiryollarını yönetenlerin beceriksizliğimi midir yoksa Eskişehir'e yapılan üstü örtülü bir ambargo mudur bilemeyeceğim; İstanbul'dan

Eskişehir'e bilet bulmak neredeyse imkansız. Son olarak Yüksek Hızlı Tren setlerinin Eskişehir'de üretilmesi meselesi var. Daha önce İYİ Parti yetkilileri de konuyu gündeme getirmiş ve söz konusu setlerin Eskişehir'de üretilmesinin en isabetli karar olduğunu belirtmişlerdi. Milletvekili Çakırözer'in bu eleştirileri Ulaştırma Bakanlığı'nın gündemine gelecek mi bilmiyoruz. Zira "TBMM'den bağımsız bir hükumet" derken, TBMM'yi iplemeyen bir hükumet anlayışını hayata geçirdik. Hele ki muhalefet milletvekillerinin önerilerinin dikkate alınıp alınmayacağını bilemiyoruz. Bunu zaman gösterecek açıkçası. Ancak yetkililerin de halkın önerilerini dinlememeyi âdet hâline getirmemesini temenni ediyoruz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aliş 4 Aralık 2019 16:49

Evet normalim bu günlerde sapıkların tavan yaptığı bir iklimi yaşadığımız için günün anlam ve önemine binaen saldırıyorsun . Vicdanlı ahlaklı nesiller yetiştirmek için kim hangi çabayı gösteriyor . Kadına karşı sıradan muhabbetlerde bile yılan gibi bakan güruh kendini nasıl gizliyor olabilir hiç düşündünmü? Herkesin vicdanı kendi polisi olmalıdır . Yoksa bu çukurdan çıkılmazzzzz.... Uzun kısa peryotlarda azalır çoğalır ama bu yılanın başı ezilmez çünkü yılan gizli....... Bağırıp çağırarak olmaz hemen yaftalamakla hiç olmaz . Konuyu siyasallaştırmakla hiçççççç olmaz . Her şeyi göze almış insandan korkulur !

1 2 Cevap Yaz
Aliş 4 Aralık 2019 13:58

Bunlar olmuş da bir tane psikopat ruh hastasının yaptığı işleri toplumda çoğunluğa yayma gayreti niye !

7 2 Cevap Yaz
Aliş e cevap

normalmisin birader?

2 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi