Dört CHP’liden biri istifa edecek

Cumhuriyet Halk Partisi’nin YSK’ya teslim ettiği milletvekili listesinin ilk üç sırasında Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan bulunuyor. 

12 Nisan 2023 07:32
A
a
Sütiş Eskişehir

Cumhuriyet Halk Partisi’nin YSK’ya teslim ettiği milletvekili listesinin ilk üç sırasında Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan bulunuyor. 

Bazıları söz konusu sıralamadan rahatsız oldu. Bazıları ise listenin isabetli olduğu görüşünde. Şimdi bu üç ismin artı ve eksilerini değerlendirelim.

Gazeteci kökenli Utku Çakırözer, 10 yıldır Eskişehir milletvekilliği yapmış bir isim. Bir milletvekilinin partisinin tüm üyeleri tamamı tarafından sevilmesi olanaksız… Ancak Sayın Çakırözer’in CHP’liler tarafından çok sevildiğini biliyorum. Bir milletvekili yerelde ne yapması gerekirse, Utku Çakırözer bunu yapıyor. CHP’nin 3 büyük Belediye Başkanı bulunuyor. Belediye başkanlarının parti örgütleri üzerinde maddi – manevi etkisinin olması kaçınılmaz. Buna karşın Utku Çakırözer’in herhangi bir belediye yönetimine sırtını dayamadığı ortada. Utku Çakırözer ayrıca Genel Merkez tarafından da çok seviliyor. Utku Çakırözer, basınla ilişkileri iyi olan ve CHP’nin uluslararası ilişkilerinde de aktif olan bir isim.

Jale Nur Süllü ise şimdiye kadar başarılı olmuş bir milletvekili. CHP içinde Sayın Süllü hakkında Utku Çakırözer’inki gibi bir mutabakat yok. Ancak onun da parti içinde bir ağırlığı olduğunu unutmayalım. 

İbrahim Arslan’ın seçilebilecek bir sırada olması beni çok sevindirdi. Gençlik yıllarımdan beri Sayın Arslan’la pek çok kez “Gazeteci – siyasetçi” diyaloğu yaşamışımdır. Kendisiyle ne zaman karşılaşsam içimden “Böyle okumuş, dünya görüşü olan ve hitabet yeteneği bulunan bir kişi TBMM’ye yakışır” diye geçirmişimdir. Ancak mesele benim kişisel sempatim değil, CHP örgütünün sempatisi. Dışarıdan gördüğüm kadarıyla Sayın Arslan’ı CHP içinden destekleyenler olduğu kadar, rakip olanlar da var. Milletvekilliğinde Utku Çakırözer gibi kalıcı olmak istiyorsa, Utku Çakırözer gibi rakiplerini azaltıp, müttefiklerini çoğaltması gerekecektir.

Nuray Akçasoy ve Nihat Çuhadar gibi isimlerin liste dışı kalması da şaşırtıcı. Özellikle Sayın Akçasoy gibi bir ismin TBMM’de olmasını isterdim. Kısmet değilmiş… 

Bu arada kişisel olarak liste dışı kaldığına en üzüldüğüm aday adayı Kadir Kodak.

CHP yönetimi büyük hata yapmış. Kadir Kodak tam bir buçuk yıldır Eskişehir’e yedi kez tavaf etti. Maddi ve manevi bu kadar çok fedakârlık yapan aday adayı azdır. Sayın Kodak’ın listeye bile alınmaması, CHP yönetiminin saçmaladığını gösteriyor. 4 ve 6’ıncı sıra arasına konabilirdi. Bu seçimlerin bir de yerel seçimleri var. Kadir Kodak gibi bir kişiyi küstürmenin yerel seçimlerde CHP’ye ne katacağını anlamış değilim.

Bu arada bazı Eskişehirli CHP’liler “İstediğim aday adayı listede yok” fazla üzülmesinler. Hiç olmazsa adaylarının tamamı CHP’li…

Yurt genelinde CHP listelerinden tam 90 isim başka partilerden yer alacak. Bu isimlerin – muhtemelen – 40’ı da seçilecek. Yani zaten en iyimser ihtimalle 160 – 180 milletvekili çıkartacak olan CHP’nin milletvekillerinin en az yüzde 25’i CHP’li olmayacak.

Yani CHP seçmeninin seçeceği 4 milletvekilinden 1’i ertesi gün CHP’den istifa edecek.

Bu durum CHP’nin mecliste değil birinci, 2’inci parti olmasını bile zora sokacaktır. Ancak CHP’liler hiç şaşırıp, kızmasınlar. Siz Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Partilerin babasının hayrına mı “Kazanacak aday” sözünü duymazdan gelip, Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini zannediyordunuz?

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
veli karabulut 13 Nisan 2023 09:12

asılmalıyız , Arslan mv olmalı

0 1 Cevap Yaz
bekir yıldırım 12 Nisan 2023 11:12

chp seçmeninin seçeceği 4 vekilden 1 i istifa edecek ifadesi yanlış, deva, gelecek, saadet ve demokrat parti seçmenleride adaylarının seçilmesi için chp ye oy verecek, bunu anlamamış olmanız hayret verici.

0 0 Cevap Yaz
Sanem 12 Nisan 2023 10:44

Eskişehirliye dayatılan liste sadece, toplumla iletişimleri yok, kabul gördükleri doğru değil

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi