Dönüşüm İçin Tek Patron

Herhangi bir işte birden fazla sorumlu var ise o iş çıkmaza girer. Hatta işler herhangi bir sorumlu yokmuş gibi Arap saçına döner.

8 Şubat 2021 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Herhangi bir işte birden fazla sorumlu var ise o iş çıkmaza girer. Hatta işler herhangi bir sorumlu yokmuş gibi Arap saçına döner.
Mesela aynı an 2 Belediye Başkanı olduğunu varsayın ya da bir futbol takımının 2 teknik direktörü olduğunu düşünün. Oradan bir başarı çıkması, o işin bir sonuca ulaşması mümkün olur mu?
İşte bu yüzden Eskişehir’de ciddi bir dönüşüm sorunu yaşıyoruz.
Bunun en somut örnekleri de Gündoğdu ve Karapınar Mahallesinde karşımıza çıkıyor.  Yıllardır çift başlı sistem yüzünden bu alanlarda yaşayan insanlar mağdur ve neye inanacağını şaşırmış durumda.
Çünkü bu işin 2 patronu var.
Çünkü bu işe Odunpazarı Belediyesi, TOKİ, bakanlık, meclis üyeleri derken birçok etmen dahil oluyor.
Çünkü herkes bu işi yapmak için kendi yolunu şart koşuyor ve diğerleri de bu yoldan ilerlesin istiyor.
Çünkü herkesin elinde topu birbirine atabileceği ve haklı sayılabildiği argümanlar var.
Haliyle bölge ile ilgili yetki konusunu bile aylardır tartışıp duruyoruz ama sonuç alamıyoruz.
Bir de o bölgelerde yaşayan insanları düşünün. Yaşanan gelişmelerde nasıl arada kaldıklarını, hayal bile kuramadıklarını, siyaset kurumunun hayatlarını nasıl etkilediğini anlamaya çalışın.
Görünen o ki bu iş tüm taraflar bir araya gelmeden çözülmeyecek. Madem herkes dönüşümler için elinden geleni yapacağına söz verdi.  Madem Ak Parti grubu da, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta bu konuda işbirliğine hazırız diyor.
O zaman yapılması gereken çok basit bir iş var.
Bir sonraki Belediye meclis toplantısından önce özel bir oturum yapılsın.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TOKİ’nin bu konuda sorumlu bir ismi, Ak Parti Grubu adına Murat Özcan ve her iki partiden eşit sayıda temsili meclis üyesi bu oturumda hazır bulunsun.
Ayrıca dönüşüm alanlarına hakim ve teknik olarak bu işlerden sorumlu kadrolar ve o bölgelerde yaşayan mahalle muhtarları da toplantıya dahil edilsin.
Bu toplantı meclis toplantıları gibi ilgili herkesin izleyebileceği şekilde canlı olarak yayınlansın.
Herkes konuşsun, herkes elindekileri masaya koysun ve taraflardan biri yetkiyi üzerine alarak o toplantıdan çıksın.
Biz de tüm sorumluların hazır bulunduğu ortamda yetki kimde anlamış olalım. Öncesini bir kenara koyarak bu işi hızlandırmak için kimi muhatap alacağız, kim patron bilelim değil mi?
Çünkü iki patronla bu işin olmadığını gördük.
Karara etki edecek, net beyanat verebilecek ve temsili bir protokole imza atacak TOKİ yetkilisinin Eskişehir’e gelmesi zor olmasa gerek.
Benim ki naçizane bir öneri. Herkes bu işi yapmak istediğini beyan ettiği için ufak bir tavsiye.
Olur, olmaz onu bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var ki bu süreç başta iktidar partisi olmak üzere tüm muhataplarına eksik yazıyor ondan eminim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Raif benli 8 Şubat 2021 13:07

Akıllanmaz bu şehir

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi