Dokunan yanacak mı?

Gazeteci Ahmet Şık’ın 2011 yılında yazdığı kitabın adı “imamın ordusuydu” Kitap daha piyasaya sürülmeden, FETÖ’cüler tarafından el konuldu ve gazeteci Ahmet Şık “yaka paça” tutuklandı.

27 Temmuz 2020 09:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Gazeteci Ahmet Şık’ın 2011 yılında yazdığı kitabın adı “imamın ordusuydu” Kitap daha piyasaya sürülmeden, FETÖ’cüler tarafından el konuldu ve gazeteci Ahmet Şık “yaka paça” tutuklandı.
Gözaltına alınırken şöyle bağırıyordu:
-Dokunan yanar!
Bu cümleyi tam 9 yıl sonra Diyanet işleri Başkanı Prof. Ali Erbaş’ın dilinden Ayasofya camiinde duyduk…
-Fatih Sultan Mehmet Han, gözbebeği olan bu muhteşem mabedi kıyamete kadar cami olmak kaydıyla vakfedip müminlere emanet bırakmıştır. Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar!
…/…
Peki durup dururken, “bu lanet meselesine” neden girildi ki!
Toplumda birkaç çatlak sesin dışında Ayasofya’nın 86 yıl sonra camii olarak açılmasına itiraz eden var mı?
Yok!
İşin içine Laneti katmak ve Atatürk dönemine gönderme yapmanın anlamı var mı?
Zaten Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş’ta gazeteci Ahmet Hakan’a yaptığı açıklamada bunu doğruluyor:
- Genel olarak vakfiyelerin sonu, vâkıfın bedduasıyla biter. “Bu vakfımı kimler amacı dışında kullanırsa Allah’ın, meleklerin, peygamberlerin, tüm Müslümanların laneti onların üzerine olsun” şeklinde. Ben de hutbede buna atıfta bulundum. Sadece Ayasofya’yı değil tüm vakıf mallarını kastettim.
…/…
İnternete girdim ve son yıllarda kapatılan Vakıflara bir göz attım. Yüzde 99’u FETÖ’ye ait vakıflar!  
 

İŞLERİ BİRAZ HIZLANDIRSAK!

Nurullah Şen, Yapı ve inşaat sektöründe Eskişehir’in bilinen, saygı duyulan bir ticaret erbabı…
Yıllardır görüşemiyoruz. Ara sıra telefonla konuşabiliyoruz.
Başından geçen bir olayı anlattı. Daha doğrusu bir şikayeti! Biliyorsunuz Baksan’da gelişi güzel atılan atıklara bir türlü çözüm bulunamıyor. Nurullah Şen,  29 Nisan tarihinde Baksan Sanayi sitesindeki bir ada için Tepebaşı Belediyesi’ne başvuru yapmış.
Şen diyor ki, “Gazetelerden okudum bazı bloklarda temizlik yapıldığını gördüm. Sevindim. Ancak Natura Evleri ile Devlet Lojmanları önündeki bloklarda çöp ve atıkların aynen durduğunu ve daha da çoğaldığını gördüm. Yağmurlarla birlikte kimyasal döküntüler yer altı sularına karışıyor. Tüm bunları belirten şikayetimi belediyeye  bildirdim ve “lütfen başlanan bu temizlik işini yarım bırakmayın” dedim.
Nurullah Şen’e Çevre Koruma ve Kontrol Müdülüğü'nden SMS yoluyla yanıt gelmiş:
- Nurullah bey  08/07/2020 tarihinde  belediyemize çevre koruma ve kontrol müdürlüğüne çevre kirliliği yapılması ile ilgili  yapmış olduğunuz talebinize  istinaden çevre zabıtası ekiplerince yapılan kontroller sonucunda  orada bulunan 2 iş yerine  verilmiş olup gerekli kontroller devam etmektedir. ilginiz ve  bilgilendirmeniz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
…/…
Aradan 15 günden fazla zaman geçmiş! Çöpler daha da artmış! İhtarlar, uyarılar, kontroller cezalar tamam! Ama işte çöp azalmıyor artıyor! İşleri biraz hızlandırmak gerekiyor!
 

KESİKBAŞ TANIMI GÜNCELLEDİ!

Meslek Liseliler için genelde şu tabir kullanılır:
-Ara eleman!
Nedir ara eleman?
İşi yapsın ama pastayı başkası kapsın! Tam olarak budur tanımı…
Becerikli, çalışkan, akıllı, kibar, işçilerdir…
Ama onların hep şarkıdaki gibi olmaları istenir:
-işçisin sen işçi kal!
Eskişehir Sanayi odası (ESO) başkanı Celalettin Kesikbaş, lise  için tercihte bulunacak gençlere meslek liselerini tercih etmeleri yönünde çağrı yaptı. Bunu yaparken de tanımı değiştirdi:
-Geldiğimiz noktada meslek liseleri ara değil aranan insanları yetiştiriyor. Diğer yandan meslek lisesi mezunu gençlerimiz hayata bir sıfır önde başlıyor!
Meslek Lisesi mezunları gerçekten aranan elemanlar, durumunda!
Tanımı yeniden yapan ve güncelleyen Celalettin Kesikbaş’ı kutluyoruz!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Lütfen yalvarıyorum gidin televizyonunuzu çöpe atın ve boşalan yere güzel bir kitaplık kurun. Roald Dahl
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

gunun-karikaturu-26-07-2020
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İlhan 27 Temmuz 2020 12:47

Yazılarınızın % 99.9 una katılmışlığım yoktur! Pek çok konuda sizinle aynı düşünmem! Ancak bu konuda haklısınız! Bu zevat için de hemen olmasa da 3 aya kadar makamından azil edileceğini düşünüyorum..

0 3 Cevap Yaz
Sezar 27 Temmuz 2020 12:40

Sayın Kesikbaş’ın meslek liselerine lütfunun hiç de eğitime katkı amaçlı olduğunu sanmıyorum. Öyle olsaydı bu çocukları çok ağır ve tehlikeli işlerde bile asgari ücretle çalıştırmazlardı. Haksız isem kendisini bir kez de işverenlere seslenmeye davet ediyorum. “Nitelikli elemanları asgari ücretle çalıştırırsak, bir süre sonra nitelikli eleman bulamayız” desin teşekkür edelim.

0 3 Cevap Yaz
ess 27 Temmuz 2020 11:28

nicelerini harcadılar, bana mı sordular dendi, inkar edildi. bu, devletin memuru, geçmişten hiç ders çıkarmamış. en ufak bir olayda yem olarak kamuoyu önüne atılacaktır. tarih bunların hepsini kaydetmiştir.

0 2 Cevap Yaz
Gerçekleri Konuşalım 27 Temmuz 2020 10:19

Fetöcü Adil Öksüz ün doktora tez jüri üyesi olan bu vatandaşın nasıl biri olduğu açık Seçik ortada iken bu göreve nasıl getiriliyor çok merak içindeyim

0 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi