Diyet zamanı!

ES TV ekranlarında yayınlanan ''Sağlık Rehberi'' programımızın bu haftaki konuğu Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nde görev yapan Uzman Diyetisyen Mine Şenarslan Toraman oldu

19 Ocak 2020 11:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ES TV ekranlarında yayınlanan ''Sağlık Rehberi'' programımızın bu haftaki konuğu Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nde görev yapan Uzman Diyetisyen Mine Şenarslan Toraman oldu. Ekranları başından izleyen izleyicilerimize sağlıklı beslenmeden diyet hakkında merak edilen konulara kadar bir çok konuda bilgilendirdi. Tabii söz konusu diyet olunca doğru bilinen yanlışlar da konuşuldu. Özellikle kış aylarında olduğumuz bugünlerde vücudumuz daha fazla korbonhidrat ve şeker ihtiyacı duyuyor. Hava şartlarından dolayı evde TV başında daha çok vakit geçiyoruz. D vitamini ihtiyacını da daha az sağlıyoruz. Su içme ihtiyacımız bile azalıyor. İşte tam da zaman bu zaman demeliyiz! Hem spor hem de sağlıklı bir diyet programı ile kilo alımını durdurmalı ve fazla kilolardan kurtulmalıyız. Yaza hazırlık gibi görünse de bu aylar diyet ve spor için en uygun aylar diyebiliriz. Sevdiğiniz sporlara haftanın 2 ya da 3 günü 1 saat dahi olsa vakit ayırmalısınız.  Diyet konusuna gelince tüm okuyucularımıza sesleniyorum tek besinli diyetler hem oldukça sağlıksız hem de hızlı verilen kilolar hızlı bir şekilde de geri alınıyor maalesef... Sevdiğiniz yiyeceklerden tamamen uzak durmanız da gerekmiyor. Önemli olan hangi öğünde ne yediğiniz ve neyin yanında ne yemeli ya da ne yememek gerektiği konusunda bilinçli olmanız gerekiyor. Örneğin bu konuda Uzman Diyetisyen Mine Şenarslan Toraman, akşam saatlerinde meyve porsiyonları yemenin kilo aldırdığını, ama bir adet meyvenin yanında bir dilim peynir veya kavrulmamış kuruyemiş ile birlikte tüketilebileceğini söylüyor. Diyet dediğimizde öncelikle kişiye özel bir diyet mutlaka şart. Kan testlerinizin yapıldığı, günlük hayat akışınıza göre uyabileceğiniz bir diyet programı için mutlaka uzman bir diyetisyene başvurmanız gerekiyor. Verilen kilo kaybının hızlı bir şekilde geri alınması hepimizi üzer. Toraman, diyet programına uymak kadar diyet sonrası dönem de oldukça önemli olduğunu vurguluyor. 
Bu diyetleri mutlaka alışkanlık haline getirip hayat akışımıza da dahil etmemiz gerektiğini söylüyor. Hem fazla kiloların bir çok hastalığa da sebep olduğunu biliyoruz. Yaşam kalitemizi yükseltmek için en önemli unsurlardan birinin sağlıklı beslenme olduğunu kesinlikle unutmamalıyız.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi