Diriliş

28 Aralık 2016 09:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

    Ligin ilk yarısı sonunda, Eskişehirspor puan cetvelindeki yeri itibariyle her ne kadar da başarılı görünse de, hedeflenen her maç 2 puan kriterine göre 4 puan kayıpla ilk devreyi kapatmış oldu. Özellikle bu sezon Kırmızı şimşekleri herhangi bir değerlendirmeye tabi tutmadan, sadece desteklenmesi gerektiğini söylemek isterim.

    Şurası kesin ki! Eskişehirspor ilk yarıda ligin en çok konuşulan ve üzerine en çok yorum yapılan Tff.1.lig takımı oldu.

     Lig öncesinde yapmış olduğu flaş transferlerle, tüm rakiplerine gözdağı veren Eskişehirspor, kazandığı ve kaybettiği gollü maçlar, savunmadaki ve orta alandaki ciddi hatalar, genel anlamda sergilenen pozitif anlayış ve tüm bunların sonunda ortaya çıkan heyecanlı karşılaşmalar sayesinde Eskişehirspor ilk yarı sonunda gerek taraftarlarını gerekse, tüm sporseverleri memnun etti diyebilirim.

   Kırmızı Şimşekler, çok ciddi mali sıkıntılarla girdikleri ve adını “Diriliş” koydukları bu sezon da, her türlü olumsuzluklara rağmen, bizlere olumlu görüntüler veren, yönetim, teknik heyet, futbolcuların ve Taraftarların yakaladığı uyumun önemi oldukça fazlaydı.

   Şunu çok iyi biliyoruz, Eskişehirspor un Kafdağı gibi borcu var. Ancak şunu da çok iyi biliyoruz ki, o Kafdağı’nın arkasında da şampiyonluk ve mutluluk var. Bu borç yığınını da en aza indirgemek için ciddi anlamda mali desteğe ihtiyaç var. Ve bu şehir bu borç yükünün hafiflemesi için sadece taraftardan medet ummamalıdır. Neticesinde taraftarlar her fırsatta yapmış olduklar etkinliklerle üzerilerine düşeni fazlasıyla yapmaktadırlar.

    Eskişehirspor, ligin en güçlü ekiplerinden bir olduğunu söylem gerek. Özellikle hücum hattı ve gol bulmadaki başarısı,ligdeki tüm takımlardan daha iyi olsa da savunma ve orta saha için bunu söylemek zor. Nitekim ilk yarı sonu itibariyle Eskişehirspor un en iyi oyuncularını düşündüğünüzde bunların hücum hattındaki isimler olduklarını görürüz., öncelikli görevleri savunma olan diğer futbolculardan bahsedersek  Kaleci Roud Boffen ve Hakan Çinemre’nin ön plana çıktıklarını görmekteyiz.Ancak Eskişehirspor un totalde oynamış olduğu tüm karşılaşmalara bakıldığında,takım oyunundan ziyade bireyselliğin,alınmış olan puanlarda çok fazla pay sahibi olduğunu diyebilirim.

Eskişehirspor un,en az iki transfere ihtiyacı var. Bir stoper. Bir de, hem savunma yönü iyi olan hem de hücuma katkı sağlayacak iyi bir orta saha futbolcusu alınmalıdır. Tabi ben bunları söylerken olması gereken bu diyorum. Ama mali yönden problem yaşayan Eskişehir yönetimi bunu yapacak kaynağı bulabilir mi. O da çok zor.

Sonuç olarak Eskişehirspor kendisi için oldukça sıkıntılı olan bu sezonu, fedakârlıklarla bitirmesi gerekiyor. Bu sezonun sonu mutluluk ise eğer, Eskişehir’in ve Eskişehirspor un tüm paydaşları “Fedakârlık”yapması gerekir diyorum.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi