Direniş ve Kurtuluş

Ayhan taşçı yazdı

30 Kasım 2015 23:32
A
a
Sütiş Eskişehir
           Eskişehirspor adına önce şehir kenetlendi. Bunun adına “Direniş” dendi, kimileride “kurtuluş savaşımız” olacak dedi. Sadece Eskişehirspor taraftarları değil, futbolu seven ve bilen her kesimden sporseverler de, Kırmızı Şimşeklerin düşmesini istemiyor.

         Ekonomik olarak Eskişehirspor’dan, kat be kat fazla olan ve şampiyonluğa oynayan Takımların, Taraftar anlamında Türk futboluna katkısıyla, Eskişehirspor un taraftar profili arasındaki farkı, taraflı tarafsız her kesin kabul ettiğini biliyoruz. Özellikle, ulusal görsel ve yazılı basının Eskişehirspor un ligdeki bu konumundan, son derece rahatsız olduklarını yüksek perdeden dile getirmeleri de bunun kanıtı olsa gerek. Çünkü Türkiye de futbolu yönetenler de biliyor ki, Eskişehirspor gibi bir futbol kentinin küme düşmesi demek, ligin önemli bir parçasının eksik olması demektir.

      Evet, Eskişehirspor 9.hafta sonra gelen galibiyetle, bitkisel hayattan kurtulup yaşama tutunan bir hasta konumuna geldi. Önemli olan ise bu hastayı yaşatabilmek adına çok daha güçlü adımların atılması olur. Bu güçlü adımlar bundan sonra oynanacak 4. Karşılaşmadan, kaybetmeden puan ya da puanlar çıkarmaktır.

     Eskişehirspor, Teknik Direktör Samet Aybaba ile çıktığı ilk Torku Konyaspor müsabakasında iyi mücadele etmesine karşın kaybetmişti. Ancak kaybedilen o maçın en büyük artısı, futbolcuların kaybetme sendromundan kurtulabilecekleri sinyalini vermeleriydi.

     Mersin İdman Yurdu karşılaşması öncesinde, tek vücut olan Şehir bu maçın kazanılmasında önemli rol oynadı diyebilirim. Tribünlerin o muhteşem coşkusuna ayak uyduran futbolcuların tepkisi, gollerin gelmesine haftalar sonra 3.puanın tanışmasına de vesile oldu.

    Aslında futbolcuların performansları hakkında değerlendirmeler yapmak pek tarzım olmasa da, özellikle, Teknik Direktör Michael Skibbe tarafından 18.kişilik kadroya dahi alınmayan Engin Bekdemir’in yükselen form grafiği, Raheem Lawal, Goran Causic ve Emre Güral’ın anlık performansları maçın kazanılmasında önemli rol oynadı diyebilirim.

    Neticesinde 9.hafta sonra gelen galibiyet şehre yeni bir hava getirdi. Yukarıdaki takımlarla aradaki makas çok fazla açık olmasa da. Bundan sonra oynanacak dört maç Eskişehirspor un ligdeki konumun itibarı ile belirleyici unsur olur diyebilirim. İşin özü Mersin İdman Yurdu galibiyetinin anlam kazanabilmesi için Trabzon deplasmanından mutlaka puan ya da puanlarla dönülmesi gerekir.

    Neredeyse her köşe yazımda, muhteşem Eskişehirspor Taraftarı için, hak ettikleri, saygın cümleleri kaleme alıyorum. Aslında onlar için ne kadar övücü yazı yazarsak yazalım az gelir. Benim bu günkü yazımda söyleyeceğim tek şey “Helal olsun sizler, yürekli insanlar.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi