Dijitale dünyaya geçiş!

Koronavirüs bahanesiyle insanlara çip mi takılacak?

29 Mart 2020 10:20
A
a
Sütiş Eskişehir
Koronavirüs bahanesiyle insanlara çip mi takılacak?
Tüm dünyanın başına musallat olan ve henüz çaresi bulunamayan koronavirüsü ile ilgili araştırmacı-yazar Ertan Özyiğit çarpıcı açıklamalarda bulundu. Salgın atlatıldıktan sonra yaşam biçimimizin tümden değişeceğini söyleyen Özyiğit, "Yakın zamanda Bill Gates’in koronavirüsü bahane ederek ortaya çıkardığı, bir türlü insanlara takılamayan çipi takacaklar." dedi. Salgını atlattıktan sonra tüm yaşam biçimimizin değişeceğine değinen Özyiğit, Aralık 2019'da YouTube kanalında yayınladığı videosunda ayrıca "Eski sistem, biliyorsunuz ki kapitalizmdi şimdi de 'kreditalizm' olacak" ifadelerine yer verdi.

Korona kaliteyi düşürdü
Facebook, koronavirüs salgınından dolayı evden çalışmaya yönelen insanların ağlarda tıkanma yaşamaması için Instagram ve Facebook videolarındaki kaliteyi düşüreceğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Netflix ve YouTube da aynı kararı alarak insanların mağdur olmamasını sağlamışlardı. Bu önlemlerin özellikle internet ağlarına çok baskı yapmaması konusunda oldukça işe yaradığı gözlendi.

Zoom popüler oldu
Koronavirüs salgını sonrası telekonferans için yoğun şekilde kullanılan Zoom uygulaması, son günlerde 20 milyon yeni kullanıcı tarafından indirildi. Sensor Tower tarafından yayınlanan verilere göre Zoom salgın sonrası en çok indirilen uygulamalar listesinde ikinci sıraya yükseldi. Rapora göre, kullanıcıların telekonferans yapmalarına imkan tanıyan uygulama sosyal medya platformu TikTok’un ardından en çok indirilen uygulama oldu.

Sokağa çıkan spoiler yiyecek
Koronavirus salgınıyla mücadele için 'evde kal' kampanyasına destek olan Netflix, sokağa çıkan izleyicilerini adeta cezalandırıyor. Netflix, ‘evde kal’ kampanyasına destek olmak için, en popüler dizilerinin kritik sahnelerini sokak panolarına verdiği ilanlarla açıklamaya başladı. Netflix, “Bazıları dışarı çıkıp dağıtmanın sorun olmadığını düşünerek hepimize oyunbozanlık yapıyor. Öyleyse biz de olağanüstü bir önlem alıyoruz: En sevilen Netflix şovlarının sürprizini bozuyoruz” dediği videoda da sürprizbozan (spoiler) ayrıntılara yer verdi.

Solunum cihazı seri üretimde
Covid-19 ile mücadele sürecinde maske ve eldiven gibi ihtiyaçların yanı sıra solunum cihazları da hastaların iyileşebilmesi için kritik öneme sahip. Yerli solunum cihazı için çalışmaların başladığını Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca doğrulamıştı. Cihazın en kısa sürede seri üretime geçebilmesi için devasa bir ekip kuruldu. 100’e yakın Aselsan, Arçelik, Baykar Savunma ve Biosys mühendislerinden oluşan takım, gece gündüz demeden cihazı seri üretime hazırlıyor. Şirketin sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımda, seri üretim öncesinde son hazırlık sürecine girildiği vurgulanarak cihazın görüntüleri paylaşıldı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi