Devrim yaratacak proje

Yüz tanıma sistemlerinde devrim yaratabilecek bir proje Çin’de kullanılmaya başlandı

3 Kasım 2019 10:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Yüz tanıma sistemlerinde devrim yaratabilecek bir proje Çin’de kullanılmaya başlandı. Çin’in Sincan Özerk Bölgesi’nde uygulamaya konulan sistem, ‘duygu tanımlama’ üzerine odaklanıyor. Shenzhen kentinde düzenlenen fuarda detayları paylaşılan sistem, muhtemel güvenlik tehditlerini gerçekleşmeden önlemeyi amaçlıyor. Metro ve havalimanı gibi insan yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda kullanılan kameraların, kişilerin stres seviyeleri ve buna bağlı olarak yaptıkları davranışları yüz ifadeleriyle birlikte analiz ederek olası bir tehdidi tespit ettiği belirtiliyor.
 
TÜRKİYE’NİN ROBOT PERSONELİ
 
Aerobot adı verilen robot, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında yolculara yardım etmesi ve danışmanlık hizmeti vermesi için gidiş terminalinde ’ hizmete başladı.  Robot ilk aşamada İngilizce ve Türkçe olarak yolculara destek verecek. Yolculara danışma hizmeti vererek, onların sorularını yanıtlayan robot, aynı zamanda yolcuların bilet bilgilerini okuyup, uçuş detaylarını da canlı olarak ekranına yansıtıyor.
 
TWITTER'DAN SİYASETE YASAK
 
Twitter kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, platformdaki siyasetle ilişkili reklamları durduracaklarını açıkladı. Sadece insanları oy vermeye teşvik etmek gibi siyasetle ilişkili farklı içerikteki reklam kampanyalarına izin verileceğini söyleyen Dorsey, bu kararın bütün dünyada devreye gireceğini belirtti. "Siyasi mesaj kazanılmalıdır, satın alınmamalıdır." diyen Twitter CEO’su, sitede siyasetle ilişkili reklamların 22 Kasım itibarıyla yasaklanacağını duyurdu.
 
WHATSAPP'TA PARMAK İZİ DÖNEMİ
 
WhatsApp’ın, güvenlik önlemlerini artırma çalışmaları kapsamında Android sürümüne de parmak izi kilidi desteği geliyor. Bu özellik, WhatsApp için oldukça önemli bir gelişme. Uygulamanın en çok dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi uçtan uca korumayla sunduğu gizlilik. Uygulama, parmak izi koruması ile güvenliği daha da artıracak. Yani telefonda kilit olmasa bile uygulamaya başka birisi erişim sağlayamayacak.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi